Επιχειρηματικά

Philip Morris: Θα καταργήσει σταδιακά τα τσιγάρα στην Ιαπωνία μέσα σε μια δεκαετία

Philip Morris: Θα καταργήσει σταδιακά τα τσιγάρα στην Ιαπωνία μέσα σε μια δεκαετία

Τα τσιγάρα κοστίζουν μόνο περίπου 450 ($ 4) έως 570 γιεν το πακέτο και φέρουν μέτριες ετικέτες προειδοποίησης για την υγεία. Παρόλα αυτά, η χρήση καπνού στην Ιαπωνία μειώθηκε, σύμφωνα με μια ευρύτερη παγκόσμια τάση.

Philip Morris: Ο επικεφαλής του γίγαντα καπνού Philip Morris δήλωσε ότι η εταιρεία θα καταργήσει σταδιακά τα συμβατικά τσιγάρα στην Ιαπωνία εντός 10 ετών, σε συνέντευξη με την καθημερινή επιχείρηση της Nikkei που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Ο κατασκευαστής του Marlboro ανακοίνωσε το 2016 μακροπρόθεσμο στόχο να σταματήσει την πώληση τσιγάρων και να τα αντικαταστήσει με εναλλακτικές λύσεις που λέει ότι είναι λιγότερο επιβλαβείς – αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έδωσε μια σαφή προθεσμία.

«Θέλουμε η Ιαπωνία να είναι η πρώτη αγορά» για τη σταδιακή κατάργηση, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στα Ιαπωνικά, ο νεοδιορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Nikkei Jacek Olczak.

Η εταιρεία «θα δημιουργήσει μια κοινωνία χωρίς καπνό στην Ιαπωνία εντός 10 ετών», είπε.

Η Philip Morris International ποντάρει στο IQOS: ένα είδος κοντού τσιγάρου που εισάγεται σε μια συσκευή που θερμαίνει τον καπνό και απελευθερώνει ατμό.

Ο Olczak είπε στη Nikkei ότι «σκοπεύουν να εισαγάγουν συσκευές που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες».

Η Ιαπωνία, που θεωρείται από κάποιους ο παράδεισος του καπνιστή, υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ένας ακροδέκτης για τη χρήση τσιγάρων στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Σύμφωνα με έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 2020, απαγορεύεται ο φωτισμός τακτικών τσιγάρων στα περισσότερα εστιατόρια, ενώ τα θερμαινόμενα προϊόντα επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του φαγητούκαι του ποτού όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έσοδα από φόρους τσιγάρων και κατέχει το ένα τρίτο της μετοχής στην Japan Tobacco, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία καπνού στον κόσμο.

Το κάπνισμα στον δρόμο απαγορεύεται σε πολλά μέρη σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς που επιβάλλουν βαριά πρόστιμα στους παραβάτες.

Τα τσιγάρα κοστίζουν μόνο περίπου 450 ($ 4) έως 570 γιεν το πακέτο και φέρουν μέτριες ετικέτες προειδοποίησης για την υγεία. Παρόλα αυτά, η χρήση καπνού στην Ιαπωνία μειώθηκε, σύμφωνα με μια ευρύτερη παγκόσμια τάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ένοχο όσο και το συμβατικό, το θερμαινόμενο τσιγάρο

Μπορεί στο μέλλον να μην υπάρχουν τσιγάρα ;

Ο ΠΟΥ εγκωμιάζει την αγωγή της Βραζιλίας εναντίον των γιγάντων καπνού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» –  Παραδόθηκαν σήμερα η Ουρολογική–Πλαστική Χειρουργική Μονάδα και η ΜΕΘ Νεογνών. 

Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα από την AstraZeneca

«Εάν είσαι άνω των 50 ετών, ενεργός καπνιστής ή έχεις διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 χρόνια, μην περιμένεις! Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Συμβουλέψου σήμερα το γιατρό σου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο».

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια : Αυτά είναι τα συμπτώματα

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια : Είναι η κατάσταση, στην οποία οι νεφροί σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν, με αποτέλεσμα τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες να συσσωρεύονται στο σώμα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Στερεότυπα και σεξιστικές αναφορές στο διαφημιστικό σποτ για τη γονιμότητα ακυρώνουν το συνέδριο

Το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου όπως και το κείμενο της πρόσκλησης εγείρουν σοβαρά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την συμμετοχή μου ούτε με την ιδιότητα του Δημάρχου ούτε με την ιδιότητα του επιστήμονα

Διπλή βράβευση για την Johnson & Johnson στα Health & Safety Awards 2021

Johnson & Johnson: Διπλή βράβευση για την οικογένεια εταιρειών Johnson & Johnson η οποία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες στα Health & Safety Awards 2021, αναδεικνύοντας τη σημασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η Pfizer Hellas για 8η χρονιά υποστηρικτής της Ομάδας Αιγαίου

Pfizer Hellas: Για 8η χρονιά η Pfizer Hellas υποστηρίζει το έργο της Ομάδας Αιγαίου. Η δωρεά των 10.000 ευρώ προς την Ομάδα Αιγαίου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την προληπτική ιατρική και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».