Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Παρέλαση μνηστήρων για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν

Παρέλαση μνηστήρων για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν

Παράταση  δόθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς για την υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν». Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών είναι στις 3 Αυγούστου, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές δεν αναμένονται πριν από τον Σεπτέμβριο και αφού ανοίξουν τα data rooms για τους υποψήφιους επενδυτές.

Μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εξαγορά της εταιρείας «Ημιθέα» (της θυγατρικής δηλαδή που έχει το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν») θεωρείται υψηλό, καθώς περίπου 23 υποψήφιοι επενδυτές φέρονται να έχουν μπει στη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να έχουν παραλάβει το ενημερωτικό (teaser), υπογράφοντας συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs).

Μεταξύ αυτών είναι το CVC Capital, η «Αποστολόπουλος Holdings» και οι εγχώριοι όμιλοι «Ιασώ», Ευρωκλινική, Βιοϊατρική, τα funds Farallon, Davidson Kempner, Mubadala, καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο real estate. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και η Pillarstone, η επενδυτική πλατφόρμα με βασικό μέτοχο το αμερικανικό fund KKR, που την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τη συμμετοχή του στη Notos Com. Η στρατηγική της Pillarstone είναι να συμμετέχει μαζί με τις τράπεζες στο μετοχικό κεφάλαιο επιχειρήσεων που βαρύνονται με υψηλό δανεισμό με στόχο την εξυγίανσή τους και στη συνέχεια τη μεταπώλησή τους.

Από την πλευρά Αποστολόπουλου, η συμμετοχή στον διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» επιδιώκεται μέσω του private equity fund Davidson Kempner, ενώ ζητούμενο είναι η στάση που θα τηρήσει το CVC Capital, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του «Υγεία». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, σκεπτικισμός διατυπώνεται και από άλλους υποψήφιους επενδυτές και η τελική έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα κριθεί στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η Πειραιώς αποτιμά την «Ημιθέα» στα βιβλία της με κόστος λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Tράπεζα Πειραιώς, μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού «Hμιθέα», απέκτησε το 2014 έναντι 115 εκατ. ευρώ το «Eρρίκος Nτυνάν» που βαρυνόταν με δάνεια 90 εκατ. ευρώ και οι συνολικές του υποχρεώσεις έφταναν τα 300 εκατ. ευρώ. Tο σχέδιο αναδιοργάνωσης προέβλεπε τριετή βεβαίωση καλής λειτουργίας και χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα της νοσοκομειακής δομής

Το «Ερρίκος Ντυνάν» έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημίες, μετά από φόρους, 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών προ rebate και clawback ανήλθε πέρυσι σε 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016. Με δεδομένο, όμως, ότι το νοσοκομείο δεν έχει αναστρέψει τη ζημιογόνο πορεία του και επιπλέον διαθέτει αρνητική καθαρή θέση, η αγορά εκτιμά ότι οι προσφορές θα κινηθούν κάτω από την αποτίμηση της τράπεζας, αλλά σε κάθε περίπτωση το τίμημα θα είναι συνάρτηση της στρατηγικής στόχευσης του υποψήφιου επενδυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Απέρριψε ο FDA το PD-1 συνδυασμό για καρκίνο του ήπατος των Hengrui και Elevar

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Vodafone Business και Osmos Hellas εγκαθιστούν έξυπνες εφαρμογές για την προληπτική συντήρηση 250 γεφυρών

Το Vodafone Business και η Osmos Hellas ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου “Έξυπνες Γέφυρες” που προκηρύχθηκε από το ΤΕΕ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 με συνολική αξία 95,3 εκατ. ευρώ, 24μηνη διάρκεια σύμβασης και αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων για την παρακολούθηση των υποδομών σε 150 γέφυρες του οδικού […]

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους»

H Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει τη 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Πλατινένιο βραβείο για το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»

Πλατινένιo βραβείο στην κατηγορία «Kαινοτόμο Προϊόν στο Φαρμακείο» έλαβε το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024». Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε ως η κορυφαία επιλογή στην προτίμηση των φαρμακοποιών και της κριτικής επιτροπής, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του ανάμεσα σε πολλά σκευάσματα.

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

Close Icon