Επιχειρηματικά

Ο ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτρης Πενταφράγκας βραβεύτηκε ως πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

Ο ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτρης Πενταφράγκας βραβεύτηκε ως πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

Ακολουθώντας σταθερή πορεία ανάπτυξης επί 58 χρόνια, η ELPEN κατέχει σήμερα εξέχουσα θέση στην ελληνική αγορά.

Για την πολύτιμη συμβολή του στη θεμελίωση και την ανάπτυξη του κλάδου της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας τιμήθηκε ο ιδρυτής της ELPEN, Δημήτρης Πενταφράγκας σε βράβευση την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της μεγάλης επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 90 χρόνων δημιουργίας και δράσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πρωτεργάτες της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ο φαρμακοποιός Δημήτρης Πενταφράγκας έθεσε τις βάσεις για την παραγωγή επώνυμων Ελληνικών Φαρμάκων. Γεννημένος στο ακριτικό Φυλάκιο Ορεστιάδας, ίδρυσε το 1965 την ELPEΝ, διαθέτοντας εξαιρετικά περιορισμένους πόρους. Το επιχειρηματικό του δημιούργημα αποτέλεσε έργο ζωής για τον ίδιο, καθώς προέκυψε από την επιθυμία του να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα όμως ήταν κι ένα έργο καρδιάς, αφού το όνομά του προήλθε από τη συντομογραφία του ονόματος της συζύγου του, Ελένης Πενταφράγκα.

Εκτός από σπουδαίος φαρμακοποιός, ο Δημήτρης Πενταφράγκας αποτελεί και κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία της χώρας μας. Το πρωτοπόρο πνεύμα και η χαρισματική προσωπικότητά του προσφέρουν εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα σημαντικό έργο στη δημόσια υγεία, την ιατροφαρμακευτική κοινότητα, την κοινωνία και την εθνική οικονομία. Η συμβολή του να έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό από κλαδικούς και θεσμικούς φορείς και έχει διακριθεί για την προσφορά του στο επιχειρείν, την προσήλωσή του στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, τη στήριξή του στην ελληνική κοινωνία και τη συμβολή του στην απασχόληση.

Τον κ.Δημήτρη Πενταφράγκα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Πενταφράγκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEN και Θεόδωρος Τρύφων, Συνδιευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, οι οποίοι παρέλαβαν τη σχετική τιμητική πλακέτα. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκαν στο έργο του, τονίζοντας, πως «Ο Δημήτρης Πενταφράγκας έχει αφήσει ένα έντονο αποτύπωμα στην πορεία τόσο της ELPEN, όσο και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Το πάθος του για συνεχή εξέλιξη και βελτίωση, η σταθερή προσήλωσή του στην παραγωγή φαρμάκων υψηλής ποιότητας προς όφελος του Έλληνα ασθενή, αλλά και η βαθιά πίστη του στους νέους ανθρώπους, την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία αποτελούν τις αξίες που χαρακτηρίζουν την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, διαμορφώνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για όλους εμάς στην ELPEN».

Ακολουθώντας σταθερή πορεία ανάπτυξης επί 58 χρόνια, η ELPEN κατέχει σήμερα εξέχουσα θέση στην ελληνική αγορά, ενώ ενεργή είναι η παρουσία της σε περισσότερες από 90 χώρες. Το φαρμακευτικό της χαρτοφυλάκιό περιλαμβάνει περισσότερα από 150 επώνυμα ιδιοσκευάσματα, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλες τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες. Με έμφαση στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, επενδύει διαχρονικά περισσότερο από το 10% του ετήσιου τζίρου της σε ερευνητικά προγράμματα.

Εκφράζοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της χώρας μας, ο όμιλος ELPEN υλοποιεί για το χρονικό διάστημα 2020 – 2025 ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 155 εκατ. ευρώ που αφορά τόσο στον παραγωγικό τομέα, όσο και στον τομέα της έρευνας. Σήμερα η ELPEN απασχολεί 1.350 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου, ενώ με τις επενδύσεις της αναμένεται να δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 30% αφορά σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Στην 5η θέση με τους ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα η ELPEN

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως πυλώνας ανάπτυξης, σταθερότητας και επάρκειας φαρμάκων

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN μέρος του οικοσυστήματος φαρμακευτικής παραγωγής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Επιδίωξη του έργου για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό είναι η διάδοση – διάχυση – απόκτηση χρηματοοικονομικών γνώσεων, χρηματοοικονομικής παιδείας και η απόκτηση δεξιοτήτων σε σχέση με τα πιο πάνω.

zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

Την νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Aτοπική Δερματίτιδα με κεντρικό μήνυμα #zisto_alliws  παρουσίασε η Pfizer Hellas. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Ελληνική HPV Εταιρεία - Ημέρα δράσης για την εξάλειψη καρκίνου τραχήλου μήτρας

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης, του εμβολιασμού, και των τακτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Διάκριση της Servier Hellas στα HR Awards 2023

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».