Επιχειρηματικά

Novavax Ευρώπη: Το εμβόλιο Nuvaxovid έλαβε πλήρη έγκριση από την ΕΕ

Novavax Ευρώπη: Το εμβόλιο Nuvaxovid έλαβε πλήρη έγκριση από την ΕΕ

Novavax Ευρώπη: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε πλήρη έγκριση για το Nuvaxovid, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σε άτομα 12 ετών και άνω και ως ενισχυτική δόση σε άτομα 18 ετών και άνω.

Η Novavax έλαβε πλήρη έγκριση για το εμβόλιο COVID-19 στην Ευρώπη. Αναλυτικότερα, την Παρασκευή η εταιρεία ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε πλήρη έγκριση για το Nuvaxovid, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σε άτομα 12 ετών και άνω και ως ενισχυτική δόση σε άτομα 18 ετών και άνω. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί σαφές ακόμη το κατά πόσον η Novavax θα αποδειχθεί ελκυστική λύση στην Ευρώπη, καθώς τα εμβόλια mRNA αποτελούν εξ αρχής την βέλτιστη επιλογή. Η εταιρεία αναμένεται να κερδίσει 1,4-1,6 δισ. δολάρια από το εμβόλιο ενάντια στην COVID-19 το 2023.

Υπενθυμίζεται πως το Nuvaxovid είχε λάβει αρχικά μια υπό όρους στην Ευρωπαΐκή Ένωση. Η δοκιμή Φάσης 3 PREVENT-19 έδειξε το καθησυχαστικό προφίλ ασφάλειας του Nuvaxovid, καθώς και την αποτελεσματικότητα ως εμβόλιο σε ενήλικες, την ανοσογονικότητα και την ασφάλεια ως αναμνηστική δόση σε ενήλικες και την αποτελεσματικότητα και ασφάλειαγια χορήγηση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το εμβόλιο της Novavax για την COVID είναι εγκεκριμένο για χρήση σε περισσότερες από 40 αγορές παγκοσμίως, αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον FDA. Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης της Novavax, Filip Dubovsky, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ενημερωμένο εμβόλιο COVID-19 της εταιρείας, το οποίο ήδη παράγεται, θα προσφέρει προστασία έναντι των ταχέως αναδυόμενων παραλλαγών του κορωνοϊού που επικρατούν στις ΗΠΑ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τα νέα ενισχυτικά εμβόλια COVID διμερούς mRNA

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εγκρίνει το εμβόλιο Novavax έναντι του SARS-CoV-2

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊου από τη Novavax

Το Valneva έλαβε έγκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

AbbVie: ώΡΑ να δούμε τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα στις σωστές διαστάσεις

AbbVie: Οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα λόγω της φλεγμονής και του πόνου στις αρθρώσεις, συχνά, καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια για να πραγματοποιήσουν ακόμα και απλές καθημερινές δραστηριότητες,

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά το University of Nicosia  για τη γενναία δωρεά προς ενίσχυση των πληγέντων της Θεσσαλίας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το University of Nicosia  προχώρησε στη δωρεά του αναγκαίου χρηματικού ποσού προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την αγορά μηχανής της διασωστικής λέμβου του Ε.Ε.Σ

Η GSΚ ενισχύει την ενημερωτική εκστρατεία για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β

GSK ΜΗΝιγγίτιδα Β: Η GSK προτρέπει τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους για το πώς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους έναντι της Μηνιγγίτιδας και συγκεκριμένα έναντι του οροτύπου Β.

Η GENESIS Pharma για μια ακόμη χρονιά στηρίζει πολύπλευρα τους σκοπούς του Greece Race for the Cure®

GENESIS Pharma: Η μακροχρόνια παρουσία της GENESIS Pharma στο Greece Race for the Cure® εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης και εθελοντισμού που υλοποιεί και πλέον μετρά περισσότερες από δυο δεκαετίες.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σχεδιάζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Στόχος του Ε.Ε.Σ. η εξάλειψη κάθε μορφής αποκλεισμού λόγω ηλικίας, η οποία μειώνει την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, την πρόσβαση στη φροντίδα και το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής που δικαιούνται.

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

ΠΕΦ: Την Τρίτη 26.09, η ΠΕΦ γιόρτασε τα ενενήντα χρόνια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τιμώντας τους πρωτεργάτες, ιδρυτές της, σε μια λαμπρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».