Επιχειρηματικά

Νέα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην AbbVie Ελλάδας

Νέα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην AbbVie Ελλάδας

Ο Πασχάλης Αποστολίδης, μετά από 10 χρόνια ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, παραδίδει στην Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη.

Από την 1η Απριλίου 2023, η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου στην AbbVie Pharmaceuticals για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, διαδεχόμενη τον Πασχάλη Αποστολίδη ο οποίος μετρά 37 χρόνια σημαντικής προσφοράς στη φαρμακευτική βιομηχανία έχοντας διατελέσει, από το 2001 έως το 2012, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Abbott Laboratories στην Ελλάδα και Κύπρο, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie Pharmaceuticals για Ελλάδα και Κύπρο από το 2013 έως σήμερα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας από το 2015 έως το 2018.  Παράλληλα, ο κ. Αποστολίδης κατείχε καίριες θέσεις ευθύνης ως Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής τoυ Pharma Innovation Forum.

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αποτελεί ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο διεθνώς, όπως επίσης στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και της συμβουλευτικής, με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και σε ρόλους αυξημένης ευθύνης για τη διαμόρφωση επιχειρηματικής στρατηγικής καθώς και στρατηγικής για την έρευνα και ανάπτυξη σε πολλές θεραπευτικές κατηγορίες. Εντάχθηκε στην Abbott το 2009 ως Διευθύντρια Στρατηγικών Έργων, Αριστείας Πελατών, Δυτικής Ευρώπης και Καναδά. Το 2012 ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας Key Account Management, στο τμήμα Market Access & Institutional Affairs στην Γαλλία. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα στην AbbVie ως Business Unit Manager Neonatology and Anesthesia, Specialty Care Products, στην Ισπανία. Το 2016 προήχθη σε Area Organization Excellence & Neonatology Commercial Director, για τη Δυτική Ευρώπη και τον Καναδά. Το 2018 ανέλαβε Business Unit Director Specialties, στην Ελβετία και το 2021 Business Unit Director Specialty Care, στην Ιταλία. Πριν ενταχθεί στην Abbott και στην AbbVie, η Λαμπρίνα εργάστηκε για την IQVIA ως Ανώτερος Σύμβουλος Πρόσβασης στην Αγορά και Τιμολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως Σύμβουλος Διαχείρισης Στρατηγικής/Εμπορικής Αποτελεσματικότητας στη Γερμανία. Είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού Master στη Διοίκηση από την Οικονομική Σχολή Αθηνών (ΟΠΑ) και κάτοχος MBA με εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Lancaster.

Ο Πασχάλης Αποστολίδης παραδίδοντας στην κα Μπαρμπετάκη σημείωσε ότι: «Είμαι περήφανος και πλήρης για την ευκαιρία που είχα να εργαστώ και να προσφέρω επί 37 χρόνια για το πολυτιμότερο αγαθό για μία κοινωνία, την υγεία των ανθρώπων. Είναι τιμή μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η AbbVie, μία εταιρεία με υποδειγματική αφοσίωση, επιχειρηματική διορατικότητα και ενσυναίσθηση. Σήμερα, παραδίδω, με ιδιαίτερη χαρά, τη σκυτάλη στην Λαμπρίνα, μία δυναμική γυναίκα με εξαιρετική εμπειρία, γνώσεις, ικανότητες και θέληση για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το έργο της AbbVie, με σεβασμό στους ασθενείς για τους οποίους εργαζόμαστε καθημερινά ανακαλύπτοντας νέους δρόμους στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Πίστεψα και πάλεψα με σθένος για την ενίσχυση της φαρμακευτικής βιομηχανίας και της καινοτομίας, υποστηρίζοντας τον κλάδο σε δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η κληρονομιά θα έχει συνέχεια, ακόμα πιο ουσιαστική, ακόμα πιο επιδραστική. Καλή επιτυχία!»

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα σημείωσε ότι «Με σεβασμό, τιμή και αίσθηση ευθύνης αναλαμβάνω να συμβάλλω στη συνέχιση του έργου της AbbVie. Η AbbVie είναι ένας πρωτοπόρος Οργανισμός με αφοσιωμένους και ταλαντούχους επαγγελματίες που εργάζονται με πάθος για έναν κοινό σκοπό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα, ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς αποκλεισμούς, την ελπίδα για το μέλλον και την ευημερία που τους αξίζει, χάρη στις καινοτόμες θεραπείες μας αλλά και τη συνολική κοινωνική μας δράση. Δεσμεύομαι να ενώσουμε δυνάμεις, να καταθέσουμε ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις υπέρ της ενίσχυσης και της βιωσιμότητας του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο θα σέβεται και θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών. Στόχος μου είναι η πρόοδος, η δημιουργικότητα, η διαφάνεια και η ειλικρινής και ισότιμη συνεργασία με όλες και όλους τους συνεργάτες και τους φορείς για να διατηρήσουμε την AbbVie στην κορυφή της βιομηχανίας στην Ελλάδα, και κυρίως να δώσουμε λύσεις σε δύσκολες προκλήσεις υγείας, προς όφελος των ασθενών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

AbbVie Πιστοποίηση : Εργοδότης επιλογής από το Great Place to Work®

Allergan Aesthetics: Τέσσερις διακρίσεις στα Medical Beauty Awards 2020

AbbVie:  ‘Χρυσή’ στα Patient Partnerships Awards 2020

Επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb : Εξαγορά της Allergan από την  AbbVie 

AbbVie: Βαθιά θλίψη για την απώλεια της Άντζελας Βερναδάκη

Αποκλειστικό : Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Allergan από την AbbVie

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

25ο συνέδριο του ΜΙΤ για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) (MIT Παγκόσμιο Εργαστήριο Νεοφυών Επιχειρήσεων) είναι ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής υποδοχής.

H εκστρατεία #EinaiStoDikoSouXeri εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο

Η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” εμπλουτίζεται με νέο, οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Sandoz: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για νέο εργοστασιο παραγωγής

Η Sandoz υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα.Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 400 εκ. δολάρια.

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς Δράσεις και επιτεύγματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της εταιρείας, HealthCare Accelerator.

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Η ανάδειξη της φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνας σταθερότητας, ανάπτυξης και εξασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων στην Ευρώπη, ήταν το κεντρικό μήνυμα των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταίρους της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας.