Επιχειρηματικά

Νέα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην AbbVie Ελλάδας

Νέα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην AbbVie Ελλάδας

Ο Πασχάλης Αποστολίδης, μετά από 10 χρόνια ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, παραδίδει στην Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη.

Από την 1η Απριλίου 2023, η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου στην AbbVie Pharmaceuticals για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, διαδεχόμενη τον Πασχάλη Αποστολίδη ο οποίος μετρά 37 χρόνια σημαντικής προσφοράς στη φαρμακευτική βιομηχανία έχοντας διατελέσει, από το 2001 έως το 2012, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Abbott Laboratories στην Ελλάδα και Κύπρο, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie Pharmaceuticals για Ελλάδα και Κύπρο από το 2013 έως σήμερα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας από το 2015 έως το 2018.  Παράλληλα, ο κ. Αποστολίδης κατείχε καίριες θέσεις ευθύνης ως Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής τoυ Pharma Innovation Forum.

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αποτελεί ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο διεθνώς, όπως επίσης στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και της συμβουλευτικής, με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και σε ρόλους αυξημένης ευθύνης για τη διαμόρφωση επιχειρηματικής στρατηγικής καθώς και στρατηγικής για την έρευνα και ανάπτυξη σε πολλές θεραπευτικές κατηγορίες. Εντάχθηκε στην Abbott το 2009 ως Διευθύντρια Στρατηγικών Έργων, Αριστείας Πελατών, Δυτικής Ευρώπης και Καναδά. Το 2012 ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας Key Account Management, στο τμήμα Market Access & Institutional Affairs στην Γαλλία. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα στην AbbVie ως Business Unit Manager Neonatology and Anesthesia, Specialty Care Products, στην Ισπανία. Το 2016 προήχθη σε Area Organization Excellence & Neonatology Commercial Director, για τη Δυτική Ευρώπη και τον Καναδά. Το 2018 ανέλαβε Business Unit Director Specialties, στην Ελβετία και το 2021 Business Unit Director Specialty Care, στην Ιταλία. Πριν ενταχθεί στην Abbott και στην AbbVie, η Λαμπρίνα εργάστηκε για την IQVIA ως Ανώτερος Σύμβουλος Πρόσβασης στην Αγορά και Τιμολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως Σύμβουλος Διαχείρισης Στρατηγικής/Εμπορικής Αποτελεσματικότητας στη Γερμανία. Είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού Master στη Διοίκηση από την Οικονομική Σχολή Αθηνών (ΟΠΑ) και κάτοχος MBA με εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Lancaster.

Ο Πασχάλης Αποστολίδης παραδίδοντας στην κα Μπαρμπετάκη σημείωσε ότι: «Είμαι περήφανος και πλήρης για την ευκαιρία που είχα να εργαστώ και να προσφέρω επί 37 χρόνια για το πολυτιμότερο αγαθό για μία κοινωνία, την υγεία των ανθρώπων. Είναι τιμή μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η AbbVie, μία εταιρεία με υποδειγματική αφοσίωση, επιχειρηματική διορατικότητα και ενσυναίσθηση. Σήμερα, παραδίδω, με ιδιαίτερη χαρά, τη σκυτάλη στην Λαμπρίνα, μία δυναμική γυναίκα με εξαιρετική εμπειρία, γνώσεις, ικανότητες και θέληση για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το έργο της AbbVie, με σεβασμό στους ασθενείς για τους οποίους εργαζόμαστε καθημερινά ανακαλύπτοντας νέους δρόμους στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Πίστεψα και πάλεψα με σθένος για την ενίσχυση της φαρμακευτικής βιομηχανίας και της καινοτομίας, υποστηρίζοντας τον κλάδο σε δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η κληρονομιά θα έχει συνέχεια, ακόμα πιο ουσιαστική, ακόμα πιο επιδραστική. Καλή επιτυχία!»

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα σημείωσε ότι «Με σεβασμό, τιμή και αίσθηση ευθύνης αναλαμβάνω να συμβάλλω στη συνέχιση του έργου της AbbVie. Η AbbVie είναι ένας πρωτοπόρος Οργανισμός με αφοσιωμένους και ταλαντούχους επαγγελματίες που εργάζονται με πάθος για έναν κοινό σκοπό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα, ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς αποκλεισμούς, την ελπίδα για το μέλλον και την ευημερία που τους αξίζει, χάρη στις καινοτόμες θεραπείες μας αλλά και τη συνολική κοινωνική μας δράση. Δεσμεύομαι να ενώσουμε δυνάμεις, να καταθέσουμε ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις υπέρ της ενίσχυσης και της βιωσιμότητας του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο θα σέβεται και θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών. Στόχος μου είναι η πρόοδος, η δημιουργικότητα, η διαφάνεια και η ειλικρινής και ισότιμη συνεργασία με όλες και όλους τους συνεργάτες και τους φορείς για να διατηρήσουμε την AbbVie στην κορυφή της βιομηχανίας στην Ελλάδα, και κυρίως να δώσουμε λύσεις σε δύσκολες προκλήσεις υγείας, προς όφελος των ασθενών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

AbbVie Πιστοποίηση : Εργοδότης επιλογής από το Great Place to Work®

Allergan Aesthetics: Τέσσερις διακρίσεις στα Medical Beauty Awards 2020

AbbVie:  ‘Χρυσή’ στα Patient Partnerships Awards 2020

Επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb : Εξαγορά της Allergan από την  AbbVie 

AbbVie: Βαθιά θλίψη για την απώλεια της Άντζελας Βερναδάκη

Αποκλειστικό : Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Allergan από την AbbVie

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Το Ερρίκος Ντυνάν και ο ασφαλιστικός όμιλος της Interamerican ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία στρατηγική συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους ασφαλισμένους ασθενείς.  

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.