Επιχειρηματικά

Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στο 6ο “SfEE Business Days”

Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στο 6ο “SfEE Business Days”

Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και εκπροσώπων εταιριών – στον καθιερωμένο πλέον θεσμό, “SfEE Business Days”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Υπεύθυνης Δραστηριοποίησης και Ανάπτυξης του ΣΦΕΕ πραγματοποιήθηκε για έκτη η εκπαιδευτική ημερίδα Business Day ενημερώνοντας 60 νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών, Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών, για τις τάσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν στο χώρο του φαρμάκου, τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος για επιχειρηματικότητα και απασχόληση, καθώς και τις απαιτούμενες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει στο χώρο αυτό, από διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, στον πολυχώρο της εταιρίας AbbVie, στο πλαίσιο του προγράμματος Business Day, που οργανώνει ο Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης καλωσόρισε τους φοιτητές και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ και Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, τόνισε ότι «Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε πως για ακόμη μία χρονιά το “ΣΦΕΕ Business Day” πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον τόσο από την πλευρά των εταιριών όσο και από αυτή των νέων πτυχιούχων. Ο κλάδος της υγείας αποτελεί έναν αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας στο 3,4% του ΑΕΠ, στηρίζοντας συνολικά 122.000 θέσεις εργασίας. Οι εταιρίες του κλάδου επενδύουν διαχρονικά στην εξέλιξη των δεξιοτήτων και ανάπτυξη των εργαζομένων, ενώ παράλληλα διακρίνονται σταθερά ως τα καλύτερα και πλέον ελκυστικά εργασιακά περιβάλλοντα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο θεσμός των “ΣΦΕΕ Business Days” αποτελεί αδιάψευστη επιβεβαίωση αυτής μας της πρόθεσης, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο νέο και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Κλείνοντας αυτό το καλωσόρισμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον καθηγητή κύριο Ιορδάνη Λαδόπουλο, για την πολύτιμη συμβολή του σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) και AmCham Pharmaceutical Committee, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, κ. Μάκης Παπαταξιάρχης, υπογράμμισε πως «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, όλοι – επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, και ιδιαίτερα το νεανικό ανθρώπινο δυναμικό – έχουν ανάγκη από την ύπαρξη ενός κλίματος αισιοδοξίας, προοπτικής, οραματισμού και νέων ευκαιριών. Η μεγάλη και θερμή συμμετοχή φοιτητών και εταιριών στο “SfEE Business Day 2019” επιβεβαιώνει το ρόλο και τη συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου προς όφελος της κοινωνίας γενικότερα. Ο φαρμακευτικός κλάδος, με οδηγό την καινοτομία και τις επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, έχει ως πρόταγμα να υπηρετεί τον άνθρωπο, τον ασθενή, τον πολίτη. Μέσα από την υποστήριξη κάθε μορφής επιστημονικής εξέλιξης και προόδου στο χώρο της Υγείας, ενισχύουμε παράλληλα τη δια βίου μάθηση των νέων επιστημόνων. ‘Έτσι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης στον φαρμακευτικό κλάδο, και να αναδείξουν την τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, ανέφερε : «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η μεγάλη και φέτος συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και εκπροσώπων εταιριών – στον καθιερωμένο πλέον θεσμό, “SfEE Business Days”. Η αμφίδρομη επικοινωνία, με στόχο τη γνωριμία των νέων επιστημόνων με στελέχη του φαρμακευτικού χώρου, αναδεικνύει τις ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης & σταδιοδρομίας. Ταυτόχρονα προβάλλει την δυναμική του κλάδου με περισσότερα από 7000 νέα φάρμακα σε ανάπτυξη. Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασθενείς με τους θεράποντες ιατρούς όσο και τα εθνικά συστήματα υγείας. Στηριζόμενοι στην καινοτομία αναπτύσσουμε σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας αποτελεί τη βασική συνιστώσα στο στρατηγικό σχεδιασμό αυτής της ανάπτυξης.»

O κ. Γιώργος Τουσίμης, Country Director, Ελλάδας & Κύπρου της Amgen υπογράμμισε ότι «Ο φαρμακευτικός κλάδος είναι ο τομέας που επενδύει περισσότερο από κάθε άλλον στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Η διαχρονική επιτυχία των “SfEE Business Days” αναδεικνύει ακριβώς αυτή τη διάσταση, ότι ο κλάδος έχει ανάγκη από μια σειρά σημαντικές επιστημονικές ειδικότητες, αλλά ακόμη περισσότερο από κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο της ανάπτυξής του συνεχώς επενδύει σε νέους ανθρώπους και στην ανάπτυξη των στελεχών μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Έτσι, λειτουργούμε με βασικό μας γνώμονα τη διαρκή αναζήτηση της καινοτομίας, αξιοποιώντας τις ικανότητες, αλλά και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και δίνοντας ευκαιρίες και κίνητρα στη δημιουργικότητα και την ενέργεια των νέων ανθρώπων.»

Ο Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος σημείωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που για έκτη συνεχή χρονιά συνδιοργανώσαμε ένα Business Day με τον ΣΦΕΕ. Οι 65 νέοι και νέες που το παρακολούθησαν είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν από εκπροσώπους 11 φαρμακευτικών εταιριών, γεγονός που κάνει το Business Day του ΣΦΕΕ μοναδικό σε σχέση με όλα τα άλλα Business Day που διοργανώνουμε. Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία, η οποία πέραν της ενημέρωσης που προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη και να συζητήσουν μαζί τους θέματα που τους απασχολούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΦΕΕ για την άψογη διοργάνωση.»

Την ημερίδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως ομιλητές Γενικοί Διευθυντές, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών μελών του ΣΦΕΕ. Αναλυτικά οι κ.κ: Αλεξάνδρα Βέτσικα, HR Manager Chiesi Hellas, Βένια Γκέγκιου, HR Director Janssen Ελλάδος, Μάκης Γρηγοριάδης, HR Manager Servier, Μανώλης Μιτάκης, Head of Public Affairs & Communications Boehringer Ingelheim, Θεοδώρα Μπαλάνη, HR Generalist AbbVie, Κωνσταντίνος Μεφσούτ, Government Affairs Manager AbbVie, Δέσποινα Νικολαϊδη, Franchise Head IHD Novartis Hellas, Φώτης Ζέκιος, Head Commercial Execution Novartis Hellas, Μαντώ Τζανετάκου, Medical Affairs Director Astellas Ελλάδας, Αγγέλικα Τζέμου, HR Head Bayer Hellas και Χρήστος Χριστίδης, HR Manager Vianex-Vian.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.