Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος συναντήθηκε η Ιουλία Τσέτη

Με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος συναντήθηκε η Ιουλία Τσέτη

Ο ρόλος της βιομηχανίας, των ΜμΕ και της ακρίβειας, στη συνάντηση  του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και της Ιουλίας Τσέτη – υποψήφιας Προέδρου του ΣΕΒ

Με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κύριο Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, η κυρία Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και υποψήφια Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, είναι η συμβολή της ελληνικής βιομηχανίας και μεταποίησης στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η ενίσχυση της περιφέρειας και των ΜμΕ, η εξωστρέφεια ως καταλύτης ανάπτυξης των επιχειρήσεων, καθώς και ο κομβικός ρόλος της φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομία, ενός κλάδου που συνεισφέρει στο 3,3% του ΑΕΠ της χώρας.

Εξετάσθηκαν επίσης οι δυνατότητες προσέλκυσης μακροπρόθεσμων επενδύσεων και ενδυνάμωσης των ΜμΕ. Θέματα, που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα, ενισχύοντας το παραγωγικό της προφίλ.

Καθώς δε η φετινή έκθεση της ΤτΕ αποτυπώνει θετικά στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης και το πλεόνασμα της χώρας, η κυρία Τσέτη αναφέρθηκε στην ανάγκη οι μικρότερες επιχειρήσεις να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

  • Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του κόστους και της ακρίβειας που αποτελούν αντικίνητρο ανάπτυξης, αφού επηρεάζουν τόσο την παραγωγική αλυσίδα όσο και την κατανάλωση, καθώς και στα πρώτα στοιχεία που αναμένεται να υπάρξουν από σχετική έρευνα που διεξάγει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κυρία Τσέτη μετά τη συνάντηση τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τον κύριο Διοικητή για την εποικοδομητική συνάντηση. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία του ΣΕΒ, είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση, ενώ αξίζει να υπογραμμίσουμε τη σπουδαιότητα του κεντρικού ρόλου του στην οικονομία, καθώς μέσα από μία σειρά εκθέσεων, με αντικειμενικότητα και υπερκομματικά, κατέγραψε έγκαιρα μία σειρά από μέτρα και παρεμβάσεις, χρήσιμες κατά τη διάρκεια των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετώπισε η Ελλάδα».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιουλία Τσέτη: Γιατί ο ΣΕΒ δεν προτείνει την υβριδική ψηφοφορία εάν πρεσβεύει πραγματικά το «μαζί»;

Εκλογές ΣΕΒ 18ης Ιουνίου 2024, με φυσική παρουσία

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (Ε.Φ.Ε)

6 Διακρίσεις & ένα Τιμητικό βραβείο για τον Όμιλο Τσέτη

Η UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κώστας Παπαγιάννης: Η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας κλειδί για ένα σύγχρονο υγειονομικό οικοσύστημα

Τον ρόλο των δεδομένων στην αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων και στην οικοδόμηση ανθεκτικότερων συστημάτων υγείας, ανέδειξε στο 1ο SFEE Summit, ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Novartis Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας και Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης του ΣΦΕΕ. Το Συνέδριο διοργανώθηκε στις 18 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

HealthSpot: Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υγείας δίπλα σου

Τα Διαγνωστικά Κέντρα HealthSpot προσφέρουν μία ολοκληρωμένη επιλογή για την υγεία και την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, παρέχοντας διαγνωστικές εξετάσεις και επίσκεψη σε ιατρό, όλα σε ένα σημείο.  Δημιουργήθηκαν από το Hellenic Healthcare Group (HHG) με σκοπό να αποτελέσουν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα νοσοκομεία του Ομίλου και στο κοινό που δεν έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά, […]

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έτρεξε η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.Συνδυάζοντας τον συμβολισμό με την ελπίδα, η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου επελέγη για την κορύφωση των δράσεων της καμπάνιας.

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Close Icon