Καινοτομία

Τοπική αναισθησία καινοτομία: Πρωτοποριακή συσκευή λαμβάνει έγκριση από την Ε.Ε. [pics]

Τοπική αναισθησία καινοτομία: Πρωτοποριακή συσκευή λαμβάνει έγκριση από την Ε.Ε. [pics]

Τοπική αναισθησία καινοτομία: Μια νέα συσκευή που μπορεί να επιτρέψει την περιφερειακή αναισθησία από ένα μόνο άτομο έχει λάβει ευρωπαϊκή κανονιστική έγκριση CE. Η Medovate, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην αναισθησία, τη διαχείριση των αεραγωγών και τη χειρουργική επέμβαση έχει αναπτύξει μια συσκευή που ονομάζεται SAFIRA® (SAFer Injection for Regional Anesthesia), σε συνεργασία με αναισθησιολόγους από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS). Η συσκευή κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις πριν από δύο χρόνια. Η ιατρική συσκευή Κλάσης II παρακολουθεί και περιορίζει την πίεση της ένεσης, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών μειώνοντας τον κίνδυνο νευρικής βλάβης μετά από μια ένεση. Οι δημιουργοί του λένε ότι έχει επίσης τη δυνατότητα να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Το SAFIRA® κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος μετά την εξασφάλιση της άδειας FDA. Με την έγκριση CE Mark και το FDA Clearance, η συσκευή είναι πλέον έτοιμη για αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Medovate υπέγραψε συμφωνία διανομής με την LTR Medical που εδρεύει στο Brisbane για να καταστήσει το SAFIRA® διαθέσιμο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

anaisthhsia.jpg

Ο Alan Finnerty, Διευθυντής Τεχνολογίας της Medovate σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έγκριση σήματος CE για την πρωτοποριακή τεχνολογία μας. Λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει το SAFIRA® τόσο σε ιατρούς όσο και σε ασθενείς, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ικανότητά μας να εισέλθουμε στην ευρωπαϊκή αγορά θα συμβάλει στην επίτευξη βελτιωμένων αποτελεσμάτων για ασθενείς που υποβάλλονται σε περιφερειακές διαδικασίες αναισθησίας, καθώς και θα δημιουργήσει μοναδικά οφέλη βελτιστοποίησης κόστους για την υγειονομική περίθαλψη.

 

SAFIRA.jpg

Ο Stuart Thomson, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Η πιστοποίηση SAFIRA® CE είναι ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για την εταιρεία μας καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμα και την παρουσία μας παγκοσμίως. Όλη η ομάδα της Medovate εργάστηκε εξαιρετικά σκληρά για να επιτύχει τόσο την άδεια FDA των ΗΠΑ όσο και την έγκριση CE της ΕΕ για αυτήν την τεχνολογία τους τελευταίους έξι μήνες. “Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους κλινικούς ιατρούς μια καινοτόμο λύση για την αποτελεσματική διεξαγωγή περιφερειακών διαδικασιών αναισθησίας σε ασφαλέστερες πιέσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο τρέχον κλίμα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις”.

medovate_website_white.png

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση των ασθενών με επείγουσα και προληπτική φροντίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι.