Καινοτομία

Πράσινη Ανάπτυξη: Εφευρέτης είναι έτοιμος να παρουσιάσει στην ανθρωπότητα το πρώτο αυγό χωρίς κότα

Πράσινη Ανάπτυξη: Εφευρέτης είναι έτοιμος να παρουσιάσει στην ανθρωπότητα το πρώτο αυγό χωρίς κότα

Ο οραματιστής είναι έτοιμος, όπως λέει, να παρουσιάσει στην ανθρωπότητα το πρώτο αυγό που φτιάχτηκε χωρίς κότα. Μιλώντας για κοσμοϊστορικές αλλαγές δηλαδή…

Πράσινη Ανάπτυξη: Οι οραματιστές που κρύβονται πίσω από σημαντικές καινοτομίες που καλό είναι να γνωρίζουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που σκαρφίζονται πρωτοποριακές λύσεις για να γίνει το μέλλον ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ακόμα και μέσα στη δύσκολη χρονιά που αφήσαμε πίσω μας, οι οραματιστές δεν σταμάτησαν να ονειρεύονται την επόμενη μέρα της ανθρωπότητας. Όσο ο πλανήτης προσπαθεί να σκεφτεί ξανά τη ζωή στη μετά τον κορωνοϊό εποχή, οι εφευρέτες συνεχίζουν να πιέζουν τα όρια επιστήμης και τεχνολογίας αποδίδοντας ό,τι ο καθένας θεωρεί πως χρειάζεται ο κόσμος.

Και η αλήθεια είναι πως το 2020 είδαμε και πολλά και εξόχως ενδιαφέροντα πράγματα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ήταν απασχολημένοι με την Covid-19 και όσα δεινά έφερε στην οικουμένη.

Πέντε από αυτούς θα μας απασχολήσουν σίγουρα και στο μέλλον…  Σήμερα σας παρουσιάζουμε τον έναν από τους πέντε:

Ο άνθρωπος που βάλθηκε να φτιάξει αυγά χωρίς… κότες

«Σαν κάθε καλό Μεξικάνο, έτρωγα δυο αυγά για πρωινό κάθε μέρα. Και σαν κάθε καλό Τεξανό, έκανα μπάρμπεκιου κάθε Κυριακή». Αυτά έλεγε χωρίς να τα πολυσκεφτεί ο Arturo Elizondo, μέχρι που έμαθε για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει για το περιβάλλον η κτηνοτροφία.

Κι έτσι έψαξε να βρει έναν καλύτερο, πιο βιώσιμο, τρόπο για να φτιάξει ζωική πρωτεΐνη. Και ήδη από το 2014 ίδρυσε την Clara Foods, από κοινού με τον βιολόγο David Anchel, μια επιχειρηματική πρωτοβουλία με έναν στόχο: να αφαιρέσουν τα ζώα από την εξίσωση της ζωικής πρωτεΐνης.

Με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που επιστρατεύεται στην οινοπνευματική ζύμωση, όπου τα απλά σάκχαρα μεταμορφώνονται σε αλκοόλ, η Clara Foods χρησιμοποιεί ένζυμα και ζάχαρη για να δημιουργήσει ζωικά προϊόντα.

Ο Elizondo είχε πάντα στο μυαλό του τα αυγά, ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να βρεις εναλλακτική. Κάπου 1 τρισεκατομμύριο αυγά καταναλώνονται κάθε χρόνο στην οικουμένη, χρειάζεσαι όμως πάνω από 2.000 λίτρα νερού για μια ντουζίνα από αυτά, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η Clara Foods κατάφερε να φτιάξει (και εμπορεύεται πια) ζωική πρωτεΐνη χωρίς ζώα. Ο Elizondo και οι συνεργάτες του δεν έχουν ξεμυτίσει από το εργαστήριό τους εδώ και 6 χρόνια, το 2021 είναι ωστόσο έτοιμοι να βγουν από το αυγό τους.

Ο οραματιστής είναι έτοιμος, όπως λέει, να παρουσιάσει στην ανθρωπότητα το πρώτο αυγό που φτιάχτηκε χωρίς κότα. Μιλώντας για κοσμοϊστορικές αλλαγές δηλαδή…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλές οι μάσκες προσώπου με ασπράδι αυγού για το δέρμα σας;

Τρεις κοινές τροφές που ανακουφίζουν από το άγχος

Σημαντικός ο ρόλος των πρωτεϊνών για τον οργανισμό μας

Αυγό: Διατροφική αξία και εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.