Καινοτομία

Μεταφορά ασθενής κορωνοϊός: Ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο με κάψουλα [pics,vid]

Μεταφορά ασθενής κορωνοϊός: Ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο με κάψουλα [pics,vid]

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των μέσων, είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει απολύμανση μετά τη μεταφορά κάποιου μολυσμένου ασθενή

Μεταφορά ασθενής κορωνοϊός:  Η προστασία των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, ενώ φροντίζουν ή μεταφέρουν τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό είναι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, λόγω της πανδημίας. Μια πιθανή λύση ίσως προκύψει από ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρότζεκτ που συνδυάζει την ιατρική με την τεχνολογία. Ο κορωνοϊός συνεχίζει να ασκεί τεράστια πίεση στα υγειονομικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Η ζήτηση για προστατευτικό εξοπλισμό είναι πρωτόγνωρη. Για τη μεταφορά ενός ασθενή που έχει μολυνθεί, μια νέα εφεύρεση από την Νορβηγία μπορεί να προστατεύσει το ιατρικό προσωπικό από τον ιό, καθώς προσφέρει ζωτική βοήθεια κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Η εταιρία Epiguard που έχει έδρα το Όσλο έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη μονάδα απομόνωσης. Το EpiShuttle είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς που προστατεύει το προσωπικό από την μετάδοση του ιού, ενώ επιτρέπει την παροχή ιατρικής βοήθειας εντατικής μονάδας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ασθενή στο νοσοκομείο. Το ιατρικό προσωπικό μπορεί να είναι κοντά στον ασθενή, παρέχοντάς του φροντίδα, χωρίς κανέναν κίνδυνο μετάδοσης: «Αυτό που παρατηρούμε με τον κορωνοϊό είναι ότι πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι ασφαλής, ενώ παρέχεις την αναγκαία φροντίδα και κάνεις τη δουλειά σου. Ειδικά στην περίπτωση που μεταφέρεις ασθενείς, είτε σε ένα ασθενοφόρο ή σε ένα ελικόπτερο και κάθεσαι πολύ κοντά τους» επισημαίνει η Έλεν Άντερσεν, διευθύνουσα σύμβουλος της Epiguard.

Η επιδημία του Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε την περίοδο 2014-2016, ήταν η αφορμή για αυτό τον ιατρικό χώρο απομόνωσης. Ένας από τους Νορβηγούς γιατρούς που δούλευε στην αφρικανική χώρα, μολύνθηκε και έπρεπε να επιστρέψει στη χώρα του για θεραπεία. Μια ομάδα γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο ανέπτυξε αυτό το μέσο διακομιδής που λειτουργεί ως μονάδα εντατικής θεραπείας για τον ασθενή: «Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να φροντίζουμε τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της διακομιδής τους, σαν να μην είχαν καμιά μόλυνση. Έτσι ώστε να έχουμε τις ίδιες επιλογές και τις ίδιες δυνατότητες για το είδος της θεραπείας που θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας. Μπορούμε να διασωληνώσουμε τον ασθενή, ώστε να υπάρχει μηχανική υποστήριξη μέσω της συσκευής μέχρι το στόμα του ασθενή. Μπορούμε να παράσχουμε φαρμακευτική αγωγή ενδοφλέβια. Μπορούμε να παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της υγείας του με ενδοφλέβια ή ενδοαρτηριακή παρακολούθηση» τονίζει ο Φρίντγιοφ Χέβερνταλ, γιατρός και ιδρυτής του EpiGuard.

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί και αφορά τη μεταφορά ασθενών που έχουν μολυνθεί από ασθένειες όπως Έμπολα, SARS και MERS, αλλά και φυματίωση, ή πολυ-ανθεκτικά βακτήρια. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των μέσων, είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει απολύμανση μετά τη μεταφορά κάποιου μολυσμένου ασθενή. Ο σχεδιασμός και το διαφανές προστατευτικό βοηθούν ώστε να μην υπάρχει αναστάτωση, δυσφορία ή κάποιο πρόβλημα για τους επιβαίνοντες στο θάλαμο σε περίπτωση μεγάλων αποστάσεων. «Έχουμε πετύχει να δημιουργήσουμε ένα προϊόν όπου ο ασθενής μπορεί να ξαπλώσει μέσα, χωρίς να τον πιάνει κλειστοφοβία. Επίσης μπορεί να ξαπλώσει και να ξεκουραστεί» εξηγεί ο Βίκτορ Ρόζενβινκε εκτελεστικός διευθυντής της Eker Design.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναθεωρούν τον ορισμό της «στενής επαφής»

Η μετατροπή των smartphones σε μικρο-εργαστήρια

Τα κινητά προδίδουν ποιοι χώροι είναι "ένοχοι" για μεγαλύτερο συνωστισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.