Καινοτομία

Merck: θετική εξέλιξη μελέτης για γονιμότητα

Merck: θετική εξέλιξη μελέτης για γονιμότητα

Την έγγραφή της πρώτης ασθενούς στη νέα μελέτη Φάσης III στον τομέα της γονιμότητας, ανακοίνωσε σήμερα η Merck Serono , σημειώνοντας ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειές της να διερευνήσει καινοτόμες λύσεις σε τομείς ιατρικών αναγκών που δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, η κλινική μελέτη ESPART* Φάσης III, εστιάζει σε ασθενείς που αποκρίνονται ανεπαρκώς σε προσπάθειες ωοθηκικής διέγερσης. Έχει σκοπό να συμπεριλάβει 946 ασθενείς από 17 Ευρωπαϊκές χώρες.  

Αναλυτικότερα, η μελέτη ESPART* σκοπεύει να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του μοναδικού σκευάσματος που συνδυάζει την ανασυνδυασμένη θυλακιοτροπίνη άλφα και την ανασυνδυασμένη λουτροπίνη άλφα έναντι της ανασυνδυασμένης θυλακιοτροπίνης άλφα για πολλαπλή ωοθυλακική ανάπτυξη στο πλαίσιο ενός κύκλου θεραπείας με τεχνολογία υποβοηθούμενης γονιμοποίησης (Assisted Reproductive Technology – ART) σε γυναίκες με πτωχή απάντηση ωοθηκών (poor ovarian responders – POR). Κατά κανόνα, σε τέτοιες ασθενείς, αναπτύσσεται μικρός αριθμός ωοθυλακίων κατά τη διάρκεια της θεραπείας και κατά συνέπεια ανακτάται μικρός αριθμός ωοκυττάρων μέσω της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης (ART). Η μελέτη έχει σκοπό να συμπεριλάβει 946 ασθενείς από 17 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο μοναδικός συνδυασμός θυλακιοτροπίνης άλφα και λουτροπίνης άλφα είναι ένας καθορισμένος συνδυασμός ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ορμόνης διέγερσης ωοθυλακίων (r-hFSH) και ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης (r-hLH) που χορηγείται υποδόρια με ένεση.

”Η μελέτη ESPART αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσής μας να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στη γονιμότητα για να πετύχουμε τον κοινό στόχο της αύξησης των ποσοστών κύησης και της ανταπόκρισης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μας προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια στη γονιμότητα”, δήλωσε ο John Orloff, επικεφαλής του τμήματος Κλινικής Ανάπτυξης της Merck Serono, του βιοφαρμακευτικού κλάδου της Merck. ”Ως ηγέτες στην αναπαραγωγική υγεία, ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις προκλήσεις που βιώνουν οι γυναίκες με φτωχή ωοθηκική ανταπόκριση”.

Η Merck έχει δεσμευθεί να ανακαλύπτει καινοτόμες λύσεις στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς των θεραπειών γονιμότητας. Περισσότεροι από 72,4 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας1 και, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ),2 15% των ζευγαριών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία αναζητούν ιατρική βοήθεια για την υπογονιμότητα. Η υπογονιμότητα είναι ένας από τους κύριους τομείς εστίασης και ένα σημαντικό κίνητρο ανάπτυξης του μεγαλύτερου τομέα της Merck.

”Η τρέχουσα τάση στην κοινωνία είναι οι γυναίκες να καθυστερούν την εγκυμοσύνη και γι’ αυτό μπορεί να έχουν μικρότερες πιθανότητες κυοφορίας, λόγω μειωμένης ποσότητας και ποιότητας ωοκυττάρων στις ωοθήκες τους, οπότε νέες θεραπευτικές επιλογές είναι αναγκαίες για τη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων επιτυχίας”, δήλωσε ο Καθηγητής Peter Humaidan του Aarhus University, Skive, Δανία, κύριος ερευνητής της ESPART. ”Με τη μελέτη ESPART ελπίζουμε ότι θα αποσαφηνίσουμε εάν οι γυναίκες με φτωχή ωοθηκική ανταπόκριση θα ωφεληθούν από την προσθήκη ανασυνδυασμένης ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) στα πρωτόκολλα της διέγερσης, ώστε να επιτευχθούν τελικά υψηλότερα ποσοστά κύησης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση των ασθενών με επείγουσα και προληπτική φροντίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι.