Καινοτομία

Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Το πρώτο ασφαλές κατάλυμα και συνεδριακό συγκρότημα [pics, vid]

Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Το πρώτο ασφαλές κατάλυμα και συνεδριακό συγκρότημα [pics, vid]

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Η Σιγκαπούρη  δημιούργησε ένα ασφαλές ξενοδοχείο που διαθέτει και συνεδριακό συγκρότημα, όπου οι επισκέπτες συνεννοούνται με ενδοεπικοινωνία μέσω γυάλινων πάνελ, καθώς ο ασιατικός οικονομικός κόμβος ανοίγει αργά στον κόσμο για τις επιχειρήσεις. Οι ταξιδιώτες μικρής διάρκειας που ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη θα μπορούν να αποφύγουν τον επίσημο κανόνα καραντίνας 14 ημερών εάν παραμείνουν στο Connect @ Changi, μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο Changi. Ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνουν εντός της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους για να αποτρέψουν πιθανή μετάδοση στην ευρύτερη κοινότητα.

Αφού διατηρούσε τα σύνορά της κλειστά κυρίως για μήνες, η Σιγκαπούρη, η οποία φιλοξενεί την ασιατική έδρα πολλών διεθνών εταιρειών, θα επιτρέψει σύντομα σε επαγγελματίες ταξιδιώτες από οπουδήποτε στον κόσμο ως μέρος των προσπαθειών να ανακάμψουν από μια ύφεση που προκαλείται από πανδημία. Η πόλη-κράτος υπέστη τη χειρότερη ύφεση πέρυσι, καθώς σταμάτησε το παγκόσμιο ταξιδιωτικό έδαφος, με τις διεθνείς αφίξεις επισκεπτών να πέφτουν σε μόλις 2,7 εκατομμύρια από 19,1 εκατομμύρια το 2019.

“Η επανάληψη των επαγγελματικών ταξιδιών και των διεθνών συναντήσεων είναι σημαντική για την κατάλυση της οικονομικής ανάκαμψης, στη Σιγκαπούρη και την ευρύτερη περιοχή”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Χενγκ Σουέι Κιατ. Θα “διατηρήσουμε τον ρόλο μας ως παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος”, πρόσθεσε κατά τα εγκαίνια του συγκροτήματος, το οποίο θα δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του τον Μάρτιο.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, οι επισκέπτες θα “τυλίγονται με φυσαλίδες” – που σημαίνει ότι δοκιμάζονται και στη συνέχεια μεταφέρονται απευθείας στην εγκατάσταση. Το συγκρότημα θα έχει αρχικά 150 δωμάτια, τα οποία αργότερα θα επεκταθούν σε 660, το καθένα με ένα ράφι έξω, όπου το προσωπικό μπορεί να αφήσει τα γεύματά του χωρίς να έρθει σε επαφή με τους επισκέπτες.

Ένα κόκκινο φως παραμένει φωτιζόμενο έξω από το δωμάτιό τους έως ότου το τεστ τους δείξει ότι είναι αρνητικό και στη συνέχεια μπορούν να δραστηριοποιηθούν μέσα στο συγκρότημα. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που διαμένουν στο Connect @ Changiin Singapore θα πρέπει να παραμείνουν εντός της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Θα κάνουν συχνά τεστ κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και πριν από την αναχώρηση.

Αρχικά, το κέντρο θα διαθέτει 40 αίθουσες συσκέψεων, όπου τα στελέχη που επισκέπτονται διαχωρίζονται από αυτά που συναντιούνται από υαλοπίνακες και επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας για τη μείωση των κινδύνων μετάδοσης. Αυτό θα επεκταθεί αργότερα σε 170 αίθουσες συσκέψεων, όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να συναντήσουν στελέχη που εδρεύουν τοπικά ή έχουν ταξιδέψει από άλλες χώρες. Μια εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας με έδρα τη Σιγκαπούρη έχει ήδη κάνει κράτηση για χρήση της εγκατάστασης για έως και 30 από τα ανώτερα στελέχη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η πανδημία πάχυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

Υποχρεωτική οριζόντια 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Διαθέσιμα τα δεδομένα εφαρμογών στην αστυνομία της Σιγκαπούρης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.