Καινοτομία

Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Το πρώτο ασφαλές κατάλυμα και συνεδριακό συγκρότημα [pics, vid]

Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Το πρώτο ασφαλές κατάλυμα και συνεδριακό συγκρότημα [pics, vid]

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Κορωνοϊός Σιγκαπούρη ξενοδοχείο: Η Σιγκαπούρη  δημιούργησε ένα ασφαλές ξενοδοχείο που διαθέτει και συνεδριακό συγκρότημα, όπου οι επισκέπτες συνεννοούνται με ενδοεπικοινωνία μέσω γυάλινων πάνελ, καθώς ο ασιατικός οικονομικός κόμβος ανοίγει αργά στον κόσμο για τις επιχειρήσεις. Οι ταξιδιώτες μικρής διάρκειας που ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη θα μπορούν να αποφύγουν τον επίσημο κανόνα καραντίνας 14 ημερών εάν παραμείνουν στο Connect @ Changi, μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο Changi. Ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνουν εντός της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους για να αποτρέψουν πιθανή μετάδοση στην ευρύτερη κοινότητα.

Αφού διατηρούσε τα σύνορά της κλειστά κυρίως για μήνες, η Σιγκαπούρη, η οποία φιλοξενεί την ασιατική έδρα πολλών διεθνών εταιρειών, θα επιτρέψει σύντομα σε επαγγελματίες ταξιδιώτες από οπουδήποτε στον κόσμο ως μέρος των προσπαθειών να ανακάμψουν από μια ύφεση που προκαλείται από πανδημία. Η πόλη-κράτος υπέστη τη χειρότερη ύφεση πέρυσι, καθώς σταμάτησε το παγκόσμιο ταξιδιωτικό έδαφος, με τις διεθνείς αφίξεις επισκεπτών να πέφτουν σε μόλις 2,7 εκατομμύρια από 19,1 εκατομμύρια το 2019.

“Η επανάληψη των επαγγελματικών ταξιδιών και των διεθνών συναντήσεων είναι σημαντική για την κατάλυση της οικονομικής ανάκαμψης, στη Σιγκαπούρη και την ευρύτερη περιοχή”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Χενγκ Σουέι Κιατ. Θα “διατηρήσουμε τον ρόλο μας ως παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος”, πρόσθεσε κατά τα εγκαίνια του συγκροτήματος, το οποίο θα δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του τον Μάρτιο.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, οι επισκέπτες θα “τυλίγονται με φυσαλίδες” – που σημαίνει ότι δοκιμάζονται και στη συνέχεια μεταφέρονται απευθείας στην εγκατάσταση. Το συγκρότημα θα έχει αρχικά 150 δωμάτια, τα οποία αργότερα θα επεκταθούν σε 660, το καθένα με ένα ράφι έξω, όπου το προσωπικό μπορεί να αφήσει τα γεύματά του χωρίς να έρθει σε επαφή με τους επισκέπτες.

Ένα κόκκινο φως παραμένει φωτιζόμενο έξω από το δωμάτιό τους έως ότου το τεστ τους δείξει ότι είναι αρνητικό και στη συνέχεια μπορούν να δραστηριοποιηθούν μέσα στο συγκρότημα. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που διαμένουν στο Connect @ Changiin Singapore θα πρέπει να παραμείνουν εντός της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Θα κάνουν συχνά τεστ κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και πριν από την αναχώρηση.

Αρχικά, το κέντρο θα διαθέτει 40 αίθουσες συσκέψεων, όπου τα στελέχη που επισκέπτονται διαχωρίζονται από αυτά που συναντιούνται από υαλοπίνακες και επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας για τη μείωση των κινδύνων μετάδοσης. Αυτό θα επεκταθεί αργότερα σε 170 αίθουσες συσκέψεων, όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να συναντήσουν στελέχη που εδρεύουν τοπικά ή έχουν ταξιδέψει από άλλες χώρες. Μια εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας με έδρα τη Σιγκαπούρη έχει ήδη κάνει κράτηση για χρήση της εγκατάστασης για έως και 30 από τα ανώτερα στελέχη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η πανδημία πάχυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

Υποχρεωτική οριζόντια 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Διαθέσιμα τα δεδομένα εφαρμογών στην αστυνομία της Σιγκαπούρης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.

Καινοτόμο εμφύτευμα δίνει την όραση σε τυφλό 78χρονο με εύκολη επέμβαση

Το εμφύτευμα KNet αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή εταιρεία CorNeat και ουσιαστικά αποτελεί μια σύνδεση ενός τεχνητού κομματιού με τον φυσικό ανθρώπινο ιστό, που σημαίνει ότι μπορεί να ενσωματωθεί αμέσως στο μάτι και να αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο από τραυματισμό ή ασθένεια αμφιβληστροειδή.