Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Καινοτομία

Καναδοί ερευνητές αναπτύσσουν φορητό εργαστήριο διάγνωσης κοροναϊού

Καναδοί ερευνητές αναπτύσσουν φορητό εργαστήριο διάγνωσης κοροναϊού

Καναδοί ερευνητές αναπτύσσουν ένα “φορητό εργαστήριο” το οποίο θα το καθιστούσε φθηνότερη και πιο γρήγορη τη διάγνωση των κρουσμάτων του ιού COVID-19, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου. Το έργο έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια από το Κέντρο Διεθνούς Αναπτυξιακής Έρευνας, στο πλαίσιο της έρευνας που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η τεχνολογία αναπτύσσεται από τον Keith Pardee, βοηθό καθηγητή φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Το εργαστήριό του, είναι μέλος του Τμήματος Φαρμακευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου. Ο Pardee έχει ήδη επιδείξει ένα φορητό και προγραμματιζόμενο σύστημα για την ανίχνευση της νόσου με την ανάπτυξη της μοριακής διάγνωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ήταν σε θέση να παρουσιάσουν ένα φορητό σύστημα για τη διάγνωση του ιού Zika σε μόλις έξι εβδομάδες το 2014. “Αυτές οι δοκιμές χαμηλού κόστους (<$ 1) μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό σε κλινικά σχετικές συγκεντρώσεις απευθείας από τον μολυσμένο ορό χωρίς καθαρισμό ή συγκέντρωση του ιού. ” Αυτά τα εργαλεία και άλλα σε εξέλιξη έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν μια διάγνωση σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Ένα φορητό εργαστήριο δοκιμών

Ο Xinyu Liu, αναπληρωτής καθηγητής μηχανικής στο πανεπιστήμιο, εργάζεται για να κάνει το τεστ φορητό. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα εργαστήριο σε ένα κουτί περίπου διπλάσιο από το μέγεθος ενός τυπικού κινούμενου κιβωτίου – το οποίο θα περιέχει τα διαγνωστικά και το υλικό για να εκτελέσει 14.000 δοκιμές COVID-19. “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι τη λειτουργική κλινική ικανότητα διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε ο Pardee, σύμφωνα με την CTV News Canada.

Και το φορητό εργαστήριο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος που ανησυχεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – και αυτό είναι η εξάπλωση του κοροναϊού σε περιοχές του κόσμου όπου απουσιάζει η ικανότητα ανίχνευσης του ιού στους πληθυσμούς. Ο Pardee ελπίζει ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορέσει τελικά να βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου. 

Ο Pardee λέει ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι επίσης χρήσιμη στον Καναδά. “Σε μέρη όπως ο Καναδάς, η τεχνολογία μας θα ήταν η πλέον κατάλληλη για αποκεντρωμένες περιοχές, όπως τα αεροδρόμια και ίσως το φαρμακείο της γειτονιάς σας” Ο Pardee λέει ότι η τεχνολογία έχει αποδειχθεί ήδη αξιόπιστη σε εργαστηριακό περιβάλλον, σύμφωνα με το The Star. Και με τη βασική διαγνωστική πλατφόρμα που ήδη υπάρχει, αυτό θα διευκολύνει την προσαρμογή του εργαστηρίου σε ένα κουτί για να ανταποκριθεί σε μελλοντικές πιθανές πανδημίες με μόνο λίγες εβδομάδες. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση των ασθενών με επείγουσα και προληπτική φροντίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι.

Close Icon