Ημερίδες Νέα

Εκδήλωση για τους Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Εκδήλωση για τους Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση για τους Εθελοντές και των τριών Τομέων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυγοσωστών), παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς των πολυάριθμων Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο έτη, οι οποίοι με την αμέριστη στήριξη της παρούσας Διοίκησης επιβεβαιώνουν την αταλάντευτη δέσμευσή τους στον σεβασμό και την προστασία κάθε πάσχοντα ανθρώπου.

Ο Dr. Αυγερινός, απευθυνόμενος στους εκατοντάδες Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που είχαν κατακλείσει το αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, εξέφρασε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του για την ανεξάντλητη συμβολή και τα σπουδαία επιτεύγματά τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι ίδιοι “αποτελούν θεμέλιο λίθο κάθε ανθρωπιστικής δράσης και παρέμβασης του Ε.Ε.Σ. προς όφελος της κοινωνίας ενώ συμβάλλουν καθοριστικά στην άνθιση του εθελοντικού οράματος, στην πιο γόνιμη και ευδόκιμη εκδοχή του”. Εστιάζοντας στη σημερινή συγκυρία, υπογράμμισε επίσης ότι “σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι δομές εκείνες που επιτρέπουν στους Εθελοντές μας να επιτελούν το εθελοντικό τους έργο με ήθος, ακεραιότητα, αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία”.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε επιπλέον σε καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού, καθώς επίσης και στην αδιάκοπη προσπάθεια της τωρινής Διοίκησης να αναδημιουργήσει και να ανορθώσει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος.
Τέλος, με τη σειρά τους οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έμπρακτη στήριξη του Προέδρου στο καθημερινό τους έργο, ενώ όλες οι πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ανθρωπιστική και αλληλέγγυα προσφορά τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής της τριμελούς αντιπροσωπείας και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού κ. Theodor Herbert Brand, το μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών κ. Μερσήνα Καπογιαννάτου, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής κ. Παρασκευή Φελέκη, ο Αρχηγός Ελλάδος και Υπεύθυνος Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, καθώς και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εκπαίδευσης Εθελοντικού Δυναμικού του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αρετή Κεντιστού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευκαιρίες και προοπτικές για έναν πιο δυνατό κλάδο κλινικών μελετών’

1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΤΥ – ΕΚΠΑ : Ημερίδα για την διασύνδεση υγείας και τεχνολογίας

Η σύγχρονη τεχνολογική έρευνα και η καινοτομία καθώς και την εκπαίδευση αλλά και την εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας θα βρεθούν  στο επίκεντρο της ενδιαφέρουσας επιστημονικής ημερίδας υπό τον τίτλο «Υγεία και Τεχνολογία: Διασύνδεση Πανεπιστημίου – καινοτομίας – βιομηχανίας – ποιότητας», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας (ΕΚΑΠΤΥ) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15.00 – 20.00 στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων προχωρά σε βελτιώσεις και αλλαγές στον χώρο των μεταμοσχεύσεων

Οι βασικές διαδικασίες και αρχές ποιότητας των μεταμοσχεύσεων, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα συζητηθούν σε επιστημονική διημερίδα, με τίτλο «Βελτιώνοντας τις Διαδικασίες και την Ποιότητα των Μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ΕΟΜ στις 14-15 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Διαδικτυακή Ημερίδα του Τμήματος Θεολογίας τουΑΠΘ με τη συμμετοχή Μόσιαλου για την πανδημία

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν, ότι οι ακραίες φωνές και από τους δύο χώρους δεν ωφελούν, όπως επίσης και η παραπληροφόρηση. Υπογράμμισαν, επίσης, ότι τόσο η εκκλησία, όσο και η επιστήμη πρέπει να σταθούν δίπλα στον άνθρωπο - τον ψυχικό και σωματικό πόνο και τη δυστυχία του οποίου, επιδιώκουν να απαλύνουν - σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Διαδικτυακή Ημερίδα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση με διακεκριμένους πνευμονολόγους για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Γνώμονας όλων των δράσεων είναι η ανάσα, που αυτή την περίοδο καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ την αξία της και βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας της ενημέρωσης, της πρόληψης και της συνεχούς επαφής με τον πνευμονολόγο, προκειμένου οι ασθενείς με Χ.Α.Π. να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.