Επιχειρηματικά

Η Merck πέτυχε ευρωπαϊκή έγκριση για το εμβόλιο κατά του Ebola

Η Merck πέτυχε ευρωπαϊκή έγκριση για το εμβόλιο κατά του Ebola

Μετά από χρόνια συνεργασίας η Merck μόλις τον προηγούμενο μήνα κέρδισε την πρώτη άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου Ebola στον κόσμο. Τώρα, η Gavi, η Εμβολιαστική Συμμαχία έχει κάνει μια σημαντική δέσμευση χρηματοδότησης για τη δημιουργία του παγκόσμιου αποθέματος. Σε συνάντηση στο Δελχί της Ινδίας, το διοικητικό συμβούλιο της Gavi ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 178 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025 για την αγορά δόσεων για το απόθεμα. Οι χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα που λαμβάνουν στήριξη Gavi θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε δόσεις, ενώ άλλες χώρες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο αλλά πρέπει να πληρώνουν για δόσεις.

Εκτός από το απόθεμα, η Gavi δήλωσε ότι υποστηρίζει “στοχοθετημένο” εμβολιασμό σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο – όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι ακριβείς πληθυσμοί στόχοι εμβολιασμού θα καθοριστούν από τους συμβούλους εμβολιασμού της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ). Ήδη, οι σύμβουλοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν καθορίσει ότι το παγκόσμιο απόθεμα εμβολίου Ebola θα πρέπει να είναι 500.000 δόσεις και η Gavi δήλωσε ότι θα δημιουργήσει έναν «μηχανισμό συντονισμού» με τους εταίρους για να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τεθούν οι δόσεις σε χρήση.

Η UNICEF, η εταιρεία συνεργάτη και αγοραστή του Gavi, θα καθορίσει την τιμολόγηση των εμβολίων που αγοράζει. Ήδη, οι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει περίπου 250.000 δόσεις του εμβολίου της Merck για την καταπολέμηση μιας συνεχιζόμενης επιδημίας στο Κονγκό. Το υποψήφιο εμβόλιο του Johnson & Johnson έχει χρησιμοποιηθεί σε 1.000 άτομα, δήλωσε ο Gavi.

Ο σύμβουλος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” Jason Nickerson δήλωσε ότι η χρηματοδότηση αποθεμάτων είναι ένα “θετικό βήμα”. Η υπηρεσία του ζήτησε μια “διεξοδική, ανεξάρτητη και διαφανή εκτίμηση του κόστους κατασκευής του εμβολίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι η καταβληθείσα τιμή είναι δίκαιη και λογική”.

Τα νέα έρχονται ακριβώς κάτω από την υπό όρους έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ervebo της Merck μετά από χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών. Η Merck χορήγησε άδεια στο πλαίσιο της παγκόσμιας πιο θανατηφόρου έκρηξης του Ebola στην ιστορία το 2014 και την προχώρησε με πολλούς εταίρους. Αρχικά, ερευνητές του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Εθνικού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Καναδά ανέπτυξαν το εμβόλιο και το χορήγησαν με άδεια στη NewLink Genetics. Εκτός από την εξουσιοδότηση χρηματοδότησης αποθεμάτων, το συμβούλιο της Gavi υπέγραψε χρηματικό ποσό ύψους 11,3 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση πιλοτικών προγραμμάτων του υποψήφιου εμβολίου ελονοσίας GlaxoSmithKline RTS, S στη Γκάνα, το Μαλάουι και την Κένυα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.