Επιχειρηματικά

Η Merck επεκτείνεται στο Ιράν ανοίγοντας νέο εργοστάσιο

Η Merck επεκτείνεται στο Ιράν ανοίγοντας νέο εργοστάσιο

Το Ιράν είναι μια από αυτές τις δύσκολες αγορές, ακόμη και για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, καθώς οι ΗΠΑ ασκούν πίεση στην χώρα για να αλλάξουν τις πυρηνικές της προσπάθειες. Η Merck KGaA θα είναι σε θέση να επεκταθεί στη χώρα, ωστόσο, με την ολοκλήρωση από έναν εργολάβο μιας εγκατάστασης που είναι αφιερωμένη στην παραγωγή των φαρμάκων της.

Ο εκπρόσωπος της Merck KGaA Gangolf Schrimpf επιβεβαίωσε ότι ένας ανάδοχος έχει επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής φαρμάκων της Merck για την αγορά του Ιράν με το άνοιγμα νέας εγκατάστασης. Η Merck επέμενε να επισημάνει ότι η εγκατάσταση κατασκευάστηκε χωρίς καμία επένδυση από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία και σε «συμμόρφωση με το ισχύον τοπικό και διεθνές δίκαιο και κανονισμούς». “Η Merck δεν έχει νόμιμη παρουσία, ούτε η Merck διαθέτει οφέλη ή εγκαταστάσεις στο Ιράν”, ξεκαθάρισε ο Schrimpf .

Η νέα μονάδα παραγωγής στην Τεχεράνη είναι μία από τις πιο «προχωρημένες» της χώρας, σύμφωνα με έκθεση στην Times του Ιράν, επικαλούμενη την ιρανική υπηρεσία. Περιλαμβάνει 4.200 τετραγωνικά μέτρα καθαρού χώρου και διαθέτει τρεις γραμμές κοκκοποίησης, έξι γραμμές παραγωγής για χάπια και δισκία και πέντε γραμμές συσκευασίας

Η λεγόμενη εγκατάσταση Actover 2 παράγει περισσότερα από 190 προϊόντα Merck που καλύπτουν 14 διαφορετικές περιοχές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων καρδιαγγειακών, καρκίνων και σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με την έκθεση. Η δοκιμαστική παραγωγή, η οποία άρχισε πέρυσι, ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου. Η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί για να παράγει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δισκία και χάπια, καθώς και 100 εκατομμύρια σύριγγες και βελόνες, προγεμισμένες σύριγγες, φιαλίδια ένεσης και λυοφιλοποιητή.

Ο ρυθμός των επενδύσεων στο Ιράν επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης, η οποία είχε σφυρηλατήσει μια πυρηνική συμφωνία που μείωσε τις κυρώσεις σε αντάλλαγμα για επαληθεύσιμα βήματα από το Ιράν για την εξουδετέρωση των δυνατοτήτων πυρηνικών όπλων. Κατά τη διάρκεια αυτής της απόψυξης στις σχέσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και ο ειδικός στην ινσουλίνη Novo Nordisk το 2015 συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση 70 εκατομμυρίων ευρώ (78,1 εκατομμύρια δολάρια) στο Ιράν για την παραγωγή των προπληρωμένων συσκευών FlexPen. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σήμερα. Η κυβέρνηση Trump πέτυχε πέρυσι την αμερικανική συμμετοχή στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν και επανέφερε αυστηρές κυρώσεις στη χώρα, καθιστώντας τις επενδύσεις εκεί πιο αδύναμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόεδρος της E.E.Φα.Μ για 2η συνεχή θητεία η Ντανιέλα Μάλο

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.