Επιχειρηματικά

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας AbCellera επενδύει σε ανακάλυψη φαρμάκων Al

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας AbCellera επενδύει σε ανακάλυψη φαρμάκων Al

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Η καναδική εταιρεία βιοτεχνολογίας AbCellera Biologics έχει συγκεντρώσει 105 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Β για να προωθήσει την πλατφόρμα ανακάλυψης φαρμάκων με τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Οι OrbiMed και DCVC Bio ηγήθηκαν του γύρου χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή των Viking Global Investors, Peter Thiel, Founders Fund, Eli Lilly, University of Minnesota και Presight Capital.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η καναδική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διαθέσει έως και 175,6 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει το AbCellera στην ανάπτυξη θεραπειών που βασίζονται σε αντισώματα κατά του Covid-19. Επιπλέον, τα κεφάλαια προορίζονται για την ανάπτυξη τεχνολογίας και κατασκευαστικής υποδομής για θεραπείες αντισωμάτων για μελλοντικές πανδημίες.

Η μητρική εταιρεία επιχειρηματικών πληροφοριών

Τα νέα κεφάλαια της Σειράς Β θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την ικανότητα της εταιρείας και να επιτρέψουν επενδύσεις σε τεχνολογίες που υποστηρίζουν και επεκτείνουν τη μηχανή ανακάλυψης αντισωμάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AbCellera Carl Hansen είπε: «Η ανάπτυξη φαρμάκων διαρκεί πολύ, αποτυγχάνει πάρα πολύ συχνά και κοστίζει πάρα πολύ. Με την υποστήριξη των οραματιστών επενδυτών, θα υποβιβάσουμε τη στρατηγική μας για μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε τεχνολογία και ομάδες που απαιτούνται για την ταχεία ανάπτυξη των φαρμάκων.

«Χτίζουμε ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα για προγραμματιστές φαρμάκων για να διασφαλίσουμε ότι η καλύτερη επιστήμη μεταφράζεται γρήγορα σε νέες θεραπείες για ασθενείς».

Η εταιρεία εργάζεται εξετάζοντας, επιλέγοντας και αναλύοντας πολλά φυσικά αντισώματα που δημιουργούνται για τον εντοπισμό νέων υποψηφίων φαρμάκων. Επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης αντισωμάτων-ναρκωτικών με τη μηχανική μάθηση και την επιστήμη δεδομένων.

Η AbCellera σχεδιάζει να αναπτύξει και να συγκεντρώσει εργαλεία για την ανάπτυξη βιολογικών τρόπων, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών αντισωμάτων, βιολογικών κωδικοποιημένων γονιδίων και κυτταρικών θεραπειών.

Η χρηματοδότηση της σειράς Β θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, καθώς και την κατασκευή ενός νέου 48,000ft 2 έρευνας και ανάπτυξης (R & D) εγκατάσταση του επόμενου έτους και μια εγκατάσταση παραγωγής για βιολογικές ουσίες για τις κλινικές δοκιμές.

Τον Μάρτιο, η AbCellera συνεργάστηκε με τον Eli Lilly για την ανάπτυξη αντισωμάτων για τη θεραπεία και την πρόληψη του Covid-19. Οι εταιρείες συμφώνησαν να συνδυάσουν την πλατφόρμα ταχείας πανδημικής απόκρισης της AbCellera με την εξειδικευμένη ανάπτυξη, κατασκευή και διανομή θεραπευτικών αντισωμάτων της Lilly.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η φαρμακευτική Φαρμασέρβ-Λίλλυ δωρίζει στον ΕΟΔΥ το φαρμάκο baricitinib για τις ανάγκες της πανδημίας

Η Astellas στηρίζει το "Χαμόγελο του παιδιού"

Το ΙΣΝ διακόπτει δωρεά μετά από το γνωστό σκάνδαλο

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας. Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων

H Fujifilm επεκτείνεται σε νέα παραγωγική μονάδα

Η εταιρεία στοχεύει σε πωλήσεις ιατρικών συστημάτων ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, η οποία εξαρτάται από το κλείσιμο της αγοράς της Fujifilm ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση που σχετίζεται με τη διαγνωστική απεικόνιση της Hitachi.

Πώς η νανοτεχνολογία αποτρέπει τους πρόωρους τοκετούς

Η κολπικά χορηγούμενη θεραπεία περιέχει νανοσωματίδια (δισεκατομμυριοστό του μέτρου) σωματίδια φαρμάκων που διαπερνούν εύκολα το κολπικό τοίχωμα για να φθάσουν στους μύες της μήτρας και να τους εμποδίσουν να συστέλλονται.

DEMO: 18 υποτροφίες και 9 έμμισθες πρακτικές ασκήσεων για το 2021

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης «Start Your Journey», για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσέφερε  Υποτροφίες και τη δυνατότητα Έμμισθης εργασίας σε τελειόφοιτους και αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σπύρος Φιλιώτης: Η φαρμακοβιομηχανία για να επενδύσει χρειάζεται βεβαιότητα και ασφάλεια

H βεβαιότητα και η ασφάλεια που προκύπτει από ένα σταθερό πλαίσιο κανόνων και λειτουργίας αποτελούν  ουσιαστικά  κίνητρα για την φαρμακοβιομηχανία ώστε να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα ,  λέει  στο www.healthweb.gr ο κ. Σπύρος Φιλιώτης Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Καινοτομία Μεξικανών επιχειρηματιών για την προστασία του περιβάλλοντος

Το οικολογικό δέρμα από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. H αφή και η αίσθησή του είναι παρόμοια με το δέρμα που ξέρουμε ως τώρα.