Επιχειρηματικά

Η Catalent εξαγοράζει βιολογική παραγωγική μονάδα της Bristol-Myers Squibb

Η Catalent εξαγοράζει βιολογική παραγωγική μονάδα της Bristol-Myers Squibb

της Νικολέτας Ντάμπου

Η Catalent εξελίσσεται στον τομέα της γονιδιακής θεραπείας, καθώς οι περισσότερες φαρμακευτικές εταιρίες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Σε μια νέα συμφωνία αγοράζει παραγωγική μονάδα  στην Ιταλία από την Bristol-Myers Squibb που έχει εμπειρία στην παραγωγή βιολογικών φαρμάκων. Το εργοστάσιο στην Anagni παράγει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ογκολογικών και των καρδιολογικών φαρμάκων, τα οποία η Catalent θα συνεχίσει να παράγει για την Bristol-Myers. Οι όροι της πώλησης, που αναμένεται να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους, δεν αποκαλύφθηκαν. Ένας εκπρόσωπος της Bristol-Myers είπε ότι το εργοστάσιο έχει περίπου 700 υπαλλήλους.

“Πιστεύουμε ότι η πώληση στην Catalent θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η μονάδα Anagni για το εργατικό της δυναμικό, την κοινότητα και τους ασθενείς”, δήλωσε ο Lou Schmukler, πρόεδρος της παγκόσμιας ανάπτυξης και προμήθειας προϊόντων της Bristol-Myers Squibb. “Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην συνεχιζόμενη εξέλιξη του δικτύου παραγωγής μας για την υποστήριξη του καινοτόμου χαρτοφυλακίου προϊόντων της εταιρείας”.

Η τάση για τη δημιουργία κλινικών δοκιμών με επίκεντρο τον ασθενή, αποτελεί μεγάλη υπόσχεση για την υποστήριξη της ικανότητας των ασθενών να συμμετάσχουν σε σημαντική κλινική έρευνα. Αυτό το webinar θα διερευνήσει τον τρόπο σύγκλισης των πρόσφατων καινοτομιών στην πρόβλεψη, την συγκέντρωση εφοδιασμού, την αποκεντρωμένη επεξεργασία, την επισήμανση, την προσφορά που βασίζεται στη ζήτηση και την άμεση κατανομή των ασθενών, ώστε να δημιουργηθεί μια κλινική εφοδιαστικής αλυσίδας επόμενης γενιάς που είναι ευέλικτη.

Ο Chief Operating Officer της Alessandro Maselli δήλωσε ότι η εγκατάστασή του, ύψους 208.000 τ.μ, θα δώσει στην εταιρεία προηγμένες δυνατότητες πλήρωσης και συσκευασίας αποστειρωμένων φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη. Το Μπρίστολ χρησιμοποίησε την εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης, για να ξεκινήσει πολλά από τα φάρμακά της τα τελευταία χρόνια.

Τα νέα έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Catalent για μια πολύ μεγαλύτερη συμφωνία: εξαγορά 1,2 δισ. Δολαρίων της Paragon Bioservices. Η απόκτηση του CDMO κινεί την Catalent στην αγωνιστική αρένα της ανάπτυξης και της παραγωγής γονιδιακών θεραπειών. Όσο για τη Bristol-Myers, επικεντρώνεται στην εξαγορά της Celgene σε μια συμφωνία 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση που θα επεκτείνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο εγκεκριμένων ογκολογικών φαρμάκων καθώς και θα την επιτρέψει να ασχοληθεί επισταμένως ης με τη θεραπεία CAR-T για πολλαπλό μυέλωμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

ELPEN Σχοινάς: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο covid-19 της Moderna,

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.

Επενδύσεις 1,2 δισ.ευρώ την επόμενη πενταετία από την φαρμακοβιομηχανία

Στη μοναδική ευκαιρία που προκύπτει για την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στη φαρμακοβιομηχανία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωπαϊκό-διεθνές συνέδριο της «Medicines For Europe» και της «Ιnternational Generic & Biosimilar Medicines Association» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Εγκρίνεται ένα άλλο τεστ COVID-19 στο σπίτι από τον FDA των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε τις γρήγορες δοκιμές σε μια ομιλία του τον Δεκέμβριο, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει 280 εκατομμύρια δοκιμές και ότι θα χρησιμοποιήσει τον νόμο παραγωγής για την άμυνα για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές έχουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται για να κάνουν δοκιμές. Η κυβέρνηση δαπανά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την πρωτοβουλία

Ο κλάδος των ασφαλίσεων υγείας στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ασφαλιστικές ΗΠΑ Covid-19: Η πανδημία αποτέλεσε το έναυσμα για αύξηση κερδών στις ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ και ιδιαίτερα του Τέξας, όπως φαίνεται σε πρόσφατη μελέτη.

Τι πλήρωσαν περισσότερο οι ασφαλιστικές στη Νέα Ζηλανδία;

Νέα Ζηλανδία: Φέτος οι μεγαλύτερες αξιώσεις οικονομικά προς τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας προήλθαν από χειρουργικές επεμβάσεις στην πλάτη, μαρτυρώντας το κόστος αλλά και την αναγκαιότητα τέτοιων χειρουργείων.