Επιχειρηματικά

Η Boehringer Ingelheim ανοίγει νέο εργοστάσιο με 200 νέες θέσεις εργασίας

Η Boehringer Ingelheim ανοίγει νέο εργοστάσιο με 200 νέες θέσεις εργασίας

της Νικολέτας Ντάμπου

Η Boehringer Ingelheim έχει ενισχύσει την παραγωγή Respimat στην Ισπανία και τη Γερμανία για να καλύψει τη ζήτηση των φαρμάκων της για το αναπνευστικό, συμπεριλαμβανομένων των Stiolto και Spiriva.

Οι πωλήσεις των φαρμάκων της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου από την Boehringer Ingelheim εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικές και απαιτούν εκατομμύρια συσκευές εισπνοής για να βγουν εις πέρας. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο εισπνοών στην Ισπανία αμέσως μετά την προσθήκη γραμμών παραγωγής σε εργοστάσια στη Γερμανία, επεκτάσεις που φέρνουν τις πρόσφατες επενδύσεις της στην συσκευή εισπνοής Respimat σε περίπου 225 εκατομμύρια ευρώ.

Η εγκατάσταση 120 εκατομμυρίων ευρώ στη Βαρκελώνη έχει χωρητικότητα έως και 25 εκατομμυρίων εισπνεόμενων Respimat και θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση. Το εργοστάσιο ξεκίνησε το 2017 και περιλαμβάνει πλήθος τεχνολογιών όπως η ρομποτική.

Το νέο εργοστάσιο ανοίγει σε μόλις δύο μήνες αφού η γερμανική φαρμακοβιομηχανία έφερε επίσης νέες γραμμές για να κατασκευάσει εισπνευστήρες στις εγκαταστάσεις της στο Dortmund και Ingelheim στη Γερμανία. Έχει επενδύσει 105 εκατομμύρια ευρώ σε αυτές τις επεκτάσεις. 

“Ο όγκος της επένδυσης και η περαιτέρω ανάπτυξη του Respimat καταδεικνύουν τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Boehringer Ingelheim για την καταπολέμηση σοβαρών αναπνευστικών ασθενειών”, ανέφερε η δρ. Sabine Nikolaus . 

Η Boehringer χρησιμοποιεί την συσκευή εισπνοής για τα επώνυμα αναπνευστικά φάρμακα Spiriva, Stiolto, Striverdi, Combivent και Berodual. Η νεώτερη έκδοση της συσκευής εισπνοής είναι επαναχρησιμοποιήσιμη, επιτρέποντας στους ασθενείς να ανταλλάσσουν κασέτες, ένα χαρακτηριστικό που η εταιρεία λέει ότι κάνει τις συσκευές καλύτερες για το περιβάλλον.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σχέδια της McDonald's «σταδιακά» ανοίγουν ξανά στην Ουκρανία

Η Ελλάδα υποδέχεται από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά Φαρμακευτικής Κάνναβης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer

Pfizer Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη .Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και θα φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022 (+30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού) .€221 εκατ. η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη: Επενδύουμε στην Ελλάδα, θωρακίζουμε την Ευρώπη.Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της DEMO ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Η Gilead Sciences και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν σήμερα νέα «Συμφωνία Κοινής Προμήθειας» (Joint Procurement Agreement) που θα διασφαλίσει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).