Επιχειρηματικά

Freelancer: Τι σημαίνει επί της ουσίας η νέα πραγματικότητα εργασίας;

Freelancer: Τι σημαίνει επί της ουσίας η νέα πραγματικότητα εργασίας;

Freelancer: Από την e-food και άλλες εταιρείες που υιοθετούν ένα τέτοιο μοντέλο εργασίας προκύπτει το νέο ερώτημα. Συμφέρει άραγε να είναι κάποιος freelancer και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

Σάλος δημιουργήθηκε με την πρόσφατη “ατυχή” διατύπωση της e-food σε μερίδα εργαζομένων της σε σχέση με το ενδεχόμενο να γίνουν freelancers αντί για μισθωτοί. Οι περισσότεροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ η εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει και να μιλήσει για κακή επικοινωνία. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ατόμων που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει το freelancing. Σε αυτή την περίπτωση, τι αλλάζει στον εργασιακό τομέα; Πρόκειται για μια αναβάθμιση της εργασιακής πραγματικότητας ή μήπως για μια επιδείνωση της ήδη ζοφερής πραγματικότητας; Η τεχνολογία συχνά έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα που δημιουργείται ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές. Εδώ μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Freelancer: Τι συνεπάγεται για την καθημερινότητα ενός εργαζομένου;

Αρχικά, πρόκειται για έναν αρκετά ευρύ όρο. Κάτω από την ομπρέλα του freelancing θα βρείτε πολλών λογιών εργασίες. Όλες τους όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που δεν είναι άλλος από την αυτονομία. Σαν freelancer είστε εσείς κύριοι της εργασίας σας, από την άποψη ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτή. Δεν σας δένει ένα συμβόλαιο πλέον με κάποιον εργοδότη, αλλά προσδιορίζεστε εσείς ως ο εργοδότης του εαυτού σας. Συνεπώς, συνάπτετε συμφωνίες και “μισθώνετε” τις υπηρεσίες σας σε εκείνον που σας πληρώνει πιο αδρά. Στη θεωρία φυσικά και αυτό δρα υπέρ του εργαζομένου, ο οποίος πλέον διεκδικεί αυτό που πραγματικά αξίζει. Επί της ουσίας όμως, μπορούν όλοι να γίνουν freelancers; Η απάντηση σαφώς και δεν είναι απλή. Κάποιοι αρέσκονται στην μισθωτή εργασία και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Ορισμένοι άλλοι λατρεύουν την ελευθερία που προσφέρει το freelancing και υιοθετούν τον αντίστοιχο τρόπο ζωής.

Η τεχνολογία είναι στενά συνυφασμένη με τους freelancers. Η γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο κατάφερε να εκμηδενίσει τις αποστάσεις και να προσφέρει έναν ευέλικτο τρόπο εργασίας σε όσους το επιθυμούν. Πια μπορεί κάποιος να εργάζεται μονάχα στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα απολαμβάνει την άνεση και τις ομορφιές της πατρίδας του. Ή αντίθετα, ενδέχεται να βρίσκεται έξω στο πάρκο ή σε κάποιο καφέ και να εργάζεται σκληρά. Το κάθε νόμισμα έχει πάντοτε δύο όψεις. Μονάχα που αυτό που στηλιτεύτηκε από όσους αντέδρασαν στο άκουσμα και μόνο του freelancing έχει να κάνει με την ανυπαρξία της επιλογής. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ευέλικτης εργασίας με αφεντικό του εαυτού σας μόνο εσάς είναι φυσικά η ελευθερία. Η δυνατότητα επιλογής έκανε το freelancing τόσο ελκυστικό. Αν του στερήσεις αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα, όμως, μετατρέπεται σε κάτι άλλο και χάνει κάτι από την αυθεντική του ομορφιά και άιγλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στρατηγική συμμαχία Biocon Biologics & Serum Institute Life Sciences

Δύο βραβεία κέρδισαν τα καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα για COVID-19

Η διαδικτυακή ανεύρεση του έρωτα σε ένα περιβάλλον που νοσεί

"Έκρηξη" ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι λόγω πανδημίας - Τι δείχνει νέα έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα εποχή για το Κέντρο Μαστού της Κλινικής ΛΗΤΩ

Η Κλινική ΛΗΤΩ, μέλος του Hellenic Healthcare Group (HHG), του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, παρουσίασε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 σε ειδική εκδήλωση, τη νέα εποχή για το Κέντρο Μαστού.

Διεθνής συνεργασία της φαρμακευτικής Boehringer Ingelheim με την Google

Boehringer Ingelheim Google: Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Google, για την έρευνα και την εφαρμογή κβαντικής υπολογιστικής και τεχνητής νοημοσύνης στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη.

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

GENESIS Pharma: Μια ημέρα αφιερωμένη στη μεγάλη σημασία του σιδήρου για την υγεία και ευεξία μας και τα συμπτώματα της σιδηροπενίας που δεν πρέπει να αγνοούμε. Η ενημερωτική ιστοσελίδα www.takeironseriously.com/el συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σημασία του σιδήρου και διαθέτει ένα εύχρηστο Ευρετήριο Συμπτωμάτων.

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Janssen Ελλάδος διοργάνωσε επιστημονική ενημέρωση και συζήτηση για τη νόσο της κατάθλιψης, φέρνοντας στο επίκεντρο το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της νόσου.