Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Συμμετοχή Ε.Ε.Σ. στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην Ζαχάρω

Συμμετοχή Ε.Ε.Σ. στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην Ζαχάρω

“Συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στη Ζαχάρω από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών
Πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 10 Εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με επικεφαλής την Αρχηγό του κα Ανδριάνα Φιλοπούλου, συμμετείχε στις προσπάθειες αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας.

Η ομάδα των Εθελοντών το απόγευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου 2017, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής της από το νησί της Κεφαλονιάς, όπου είχε μεταβεί προς συνδρομή των εκεί πυροσβεστικών δυνάμεων, έλαβε νέα εντολή από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό να μεταβεί στην περιοχή της Ζαχάρως, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά.

Αμέσως μετά την άφιξή της στην περιοχή, η δύναμη των Εθελοντών Σαμαρειτών και των Διασωστών, κατόπιν συνεννόησης με το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο κ. Ιωάννη Πετρούτσο, ενσωματώθηκε στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνδράμοντας στην επιχείρηση της κατάσβεσης. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν ως αργά το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2017, οπότε η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Το πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποστηριζόταν από ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού και ένα όχημα 4×4, ενώ διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό αυτοπροστασίας, τηλεπικοινωνιών και παροχής Πρώτων Βοηθειών.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχος αριθμός Εθελοντών βρισκόταν σε ετοιμότητα στην Πάτρα, με σκοπό την ενίσχυση της δύναμης που επιχειρούσε, εφόσον αυτό κρινόταν αναγκαίο.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών παραμένει σε διαρκή επιφυλακή, έτοιμο να προσφέρει τη βοήθεια του όπου αυτή του ζητηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία των φαρμακευτικών συλλόγων

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.