Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Πολύτιμη δωρεά στο Άσυλο Ανιάτων από την Τράπεζα Τροφίμων

Πολύτιμη δωρεά στο Άσυλο Ανιάτων από την Τράπεζα Τροφίμων

Σημαντική δωρεά από την Τράπεζα Τροφίμων στο Άσυλο Ανιάτων.

Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη το Άσυλο Ανιάτων έλαβε μία ακόμη σημαντική δωρεά από την Τράπεζα Τροφίμων, η οποία καλύπτει τις βασικές επισιτιστικές ανάγκες των 140 περιθαλπόμενων. Πιστή στη δράση της για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης των τροφίμων, προσφέρει τρόφιμα προς το Άσυλο Ανιάτων, με βαθύ αίσθημα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Οι άνθρωποι της Τράπεζας Τροφίμων στηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια με συνέπεια και σταθερότητα το Άσυλο Ανιάτων, συνεισφέροντας στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο της σίτισης των περιθαλπόμενων του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Εδώ και 25 χρόνια, η Τράπεζα Τροφίμων φροντίζει και προσφέρει καθημερινά σίτιση σε διάφορους φορείς και δομές που έχουν ανάγκη όπως γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα απεξάρτησης, φορείς υποστήριξης μεταναστών, οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, συσσίτια και εκκλησίες. Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με την ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και τη μεγάλη σπατάλη που παρατηρείται, η Τράπεζα Τροφίμων έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με την συγκέντρωση και αναδιανομή των τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων

Η κα. Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά: «Για ακόμη μια φορά οι άνθρωποι της Τράπεζας Τροφίμων, άνθρωποι με ενσυναίσθηση και απεριόριστη διάθεση προσφοράς, μας φρόντισαν με μία πολύτιμη για εμάς δωρεά. Ευχαριστούμε από καρδιάς αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που είναι πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, και τους συγχαίρουμε για το σημαντικό και σιωπηλό έργο τους προς την κοινωνία και τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας».

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό). Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Σχετικά με τη Τράπεζα Τροφίμων

Η Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 από τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο ως ανεξάρτητο και αυτοδιοίκητο κοινωφελές ίδρυμα και είναι ο 1ος φορέας στην Ελλάδα με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Από την ίδρυσή της, εντάσσεται ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA), φέρνοντας στην Ελλάδα το πρότυπο και την δομή των υπολοίπων Τραπεζών Τροφίμων της Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H Lavipharm χορηγός του MDA Ελλάς στον 10ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022

DEMO: Απολογισμός Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021

H AstraZeneca για 5η συνεχή χρονιά επίσημος χορηγός του Greece Race for the Cure®

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

Η Novartis καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και την χρήση βίας

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα πιστό στο όραμά του για έμπρακτη και ψυχολογική στήριξη ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης στέγης φιλοξενίας στην Πάτρα.

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.