Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

ΠΕΦ: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αρωγός στο πολύτιμο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ΠΕΦ: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αρωγός στο πολύτιμο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη βρίσκονται στον πυρήνα δράσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανέωσε μέχρι το 2026 το Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου του Χαλανδρίου.Το μνημόνιο υπεγράφη την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τον Πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Θεόδωρο Τρύφων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το παρών έδωσαν, ο υπουργός υγείας κ. Θ. Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας κα. Ζ. Ράπτη και σύσσωμο το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’, δήλωσε: Μέσα σε μια δύσκολη εποχή ήταν η συνάντηση σήμερα που μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα. Είναι η συνεργασία εκκλησίας με την φαρμακοβιομηχανία, ή με όσους εργάζονται στην υπηρεσία του φαρμάκου, και η συνεργασία μας στοχεύει στο να μπορούμε να προσφέρουμε το φάρμακο στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν από μόνοι τους. Έτσι λοιπόν είναι μία εκδήλωση ευχαριστίας προς αυτούς τους ανθρώπους και μια υπόσχεση ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο. 

  • Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δήλωσε τα εξής: Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Αρχιεπισκοπή να ευχαριστήσουμε την ΠΕΦ για την δωρεά την οποία κάνει και συνεχίζει τη συνεργασία με την εκκλησία μας προκειμένου να μπορούν να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στα κοινωνικά φαρμακεία και στις κοινωνικές δομές. Το έργο της εκκλησίας και του Μακαριωτάτου είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι ένα έργο το οποίο βρίσκεται δίπλα και βοηθάει την πολιτεία, και επομένως και εμείς από τη πλευρά μας κάθε προσφορά που γίνεται στην εκκλησία μας, είναι προσφορά η οποία γίνεται στον πολίτη, στην πολιτεία, σε εμάς τους ίδιους και θα θέλουμε να ευχαριστήσουμε που είμαστε σήμερα εδώ.

  • Η υφυπουργός Υγείας κα. Ράπτη δήλωσ : Το έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή με τη δωρεά των φαρμάκων για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας από τη φαρμακοβιομηχανία είναι πολύ σημαντικό. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ευάλωτων ομάδων. Είμαστε λοιπόν εδώ για να χαιρετίσουμε αυτή την αγαστή συνεργασία την οποία με όλους τους τρόπους θέλουμε να προωθήσουμε γιατί μόνο έτσι θα υπηρετήσουμε καλύτερα αυτό το οποίο αγαπάμε όλοι, τον άνθρωπο.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θ. Τρύφων επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εγχώριας βιομηχανίας στη μάχη κατά των κοινωνικών ανισοτήτων δηλώνοντας χαρακτηριστικά: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει σαν βασικό στόχο τη συμβολή της στην κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στα πλαίσια αυτά, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα στα κοινωνικά φαρμακεία για άπορους συμπολίτες μας. Μαζί με άλλες δράσεις θεωρούμε ότι ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης είναι σημαντικό να δίνουμε το παρόν ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι και να στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΦ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Θεόδωρος Τρύφων στο healthweb: Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να δοθούν σε επενδύσεις με ανταποδοτικότητα

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή για ελλείψεις φαρμάκων

ΠΕΦ: Τα νέα όρια των προϋπολογισμών φρένο για τις επενδύσεις

ΠΕΦ : Ενίσχυση του προϋπολογισμού και δίκαιη κατανομή του clawback

Z. Γραμματόγλου στο Healthweb: Το δημόσιο σύστημα υγείας παραπαίει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H εκστρατεία #EinaiStoDikoSouXeri εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο

Η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” εμπλουτίζεται με νέο, οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Η CSL Behring στο πλευρό των ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, που τιμάται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, η CSL Behring διοργάνωσε press event με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις Σπάνιες Παθήσεις και τις προκλήσεις που αυτές συνεπάγονται.

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και πέντε συσκευές απινίδωσης προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης και προστασίας της υγείας των ασφαλισμένων .