Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Novo Nordisk: Παρουσίασε το νέο περιβαλλοντικό της στόχο

Novo Nordisk: Παρουσίασε το νέο περιβαλλοντικό της στόχο

Novo Nordisk: Το νέο περιβαλλοντικό της στόχο σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, για τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εγκαινιάζει η Novo Nordisk. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους 60.000 άμεσους προμηθευτές της παγκοσμίως για να διασφαλίσει ότι θα παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Η δέσμευση αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Novo Nordisk να έχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως έχει ανακοινώσει από τις 21 Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με την Εβδομάδα Κλίματος (NYC) που φιλοξενείται αυτήν την εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Πρόκειται ουσιαστικά για το επόμενο βήμα στην περιβαλλοντική στρατηγική «Circular for Zero» της Novo Nordisk, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και έθεσε την απόλυτη φιλοδοξία και στόχο της εταιρείας να έχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η πλειονότητα των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Novo Nordisk προέρχεται από την εφοδιαστική αλυσίδα της καθιστώντας τη δέσμευση από τους προμηθευτές για παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναπόσπαστη προϋπόθεση για την επίτευξη της περιβαλλοντικής στρατηγικής της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Novo Nordisk θα μειώσει/ εξαλείψει τουλάχιστον 300.000 τόνους αερίων θερμοκηπίου από την εφοδιαστική αλυσίδα της. Η Novo Nordisk έχει ήδη δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές CO2 από τις παγκόσμιες δραστηριότητες και μεταφορές της εταιρείας έως το 2030 και το 2020 πέτυχε το στόχο της χρήσης 100% ανανεώσιμης ενέργειας σε ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή της. «Η φιλοδοξία μας να επιτύχουμε μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να είμαστε μια πραγματικά βιώσιμη επιχείρηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Lars Fruergaard Jørgensen. Και πρόσθεσε ότι «για να το επιτύχουμε απαιτείται να κοιτάξουμε πέρα από τον δικό μας οργανισμό και να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς με τους προμηθευτές μας για να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες θα επωφεληθούν επίσης από αυτές τις ενέργειες. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στη δέσμευση των προμηθευτών μας, από τους οποίους εξαρτάται αυτή η νέα φιλοδοξία».

Στο πλαίσιο αυτό, η SCHOTT, προμηθευτής φαρμακευτικών συσκευασιών στη Novo Nordisk, έχει δεσμευτεί να έχει ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Η προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας θα είναι ένας πυλώνας της στρατηγικής της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCHOTT, Dr Frank Heinricht, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μετάβασή μας σε ένα ουδέτερο αποτύπωμα σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα τροφοδοτείται από στενή ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία με αξιόλογους πελάτες. Ως ένα παράδειγμα, η Novo Nordisk έχει μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις από τις δικές τους εμπειρίες από την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για  μηδενικές εκπομπές άνθρακα, αναλαμβάνουμε δράση για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας.» Η Novo Nordisk ευελπιστεί ότι, υποστηρίζοντας τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών ευρύτερα, καθώς και άλλες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από τη μετάβαση των προμηθευτών τους στην κυκλική νοοτροπία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Gilead επιχειρηματικά: Επενδύει 21 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Immunomedics

Παραγωγή φαρμάκων τεχνολογία: Νέες τάσεις στην αποστείρωση και εξάλειψη κινδύνου μόλυνσης

Συνεχίζεται η πανελλαδική ενημέρωση για την ψωρίαση ''Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε''

Η 29η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης που καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και είναι αφιερωμένη στα άτομα που ζουν με ψωρίαση ή ψωριασική αρθρίτιδα. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα.

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας απενεμήθει στον κ. Αναστασιάδη

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας: Στον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας,Ν. Αναστασιάδη.  Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας επέδωσε στον κύριο Αναστασιάδη ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης, παρουσία του Πρωθυπουργού κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην τελετή βράβευσης της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας παραβρέθηκε […]

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Την  διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «More than my skin» για την ψωριασική  νόσο παρουσιάζει στην Ελλάδα η Novartis Hellas. Με επίκεντρο τα εμφανή και αφανή συμπτώματα της νόσου, το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας είναι «Αναγνωρίζουμε αυτό που φαίνεται. Φροντίζουμε και για αυτό που δεν φαίνεται».

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.