Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Novo Nordisk: Παρουσίασε το νέο περιβαλλοντικό της στόχο

Novo Nordisk: Παρουσίασε το νέο περιβαλλοντικό της στόχο

Novo Nordisk: Το νέο περιβαλλοντικό της στόχο σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, για τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εγκαινιάζει η Novo Nordisk. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους 60.000 άμεσους προμηθευτές της παγκοσμίως για να διασφαλίσει ότι θα παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Η δέσμευση αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Novo Nordisk να έχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως έχει ανακοινώσει από τις 21 Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με την Εβδομάδα Κλίματος (NYC) που φιλοξενείται αυτήν την εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Πρόκειται ουσιαστικά για το επόμενο βήμα στην περιβαλλοντική στρατηγική «Circular for Zero» της Novo Nordisk, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και έθεσε την απόλυτη φιλοδοξία και στόχο της εταιρείας να έχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η πλειονότητα των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Novo Nordisk προέρχεται από την εφοδιαστική αλυσίδα της καθιστώντας τη δέσμευση από τους προμηθευτές για παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναπόσπαστη προϋπόθεση για την επίτευξη της περιβαλλοντικής στρατηγικής της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Novo Nordisk θα μειώσει/ εξαλείψει τουλάχιστον 300.000 τόνους αερίων θερμοκηπίου από την εφοδιαστική αλυσίδα της. Η Novo Nordisk έχει ήδη δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές CO2 από τις παγκόσμιες δραστηριότητες και μεταφορές της εταιρείας έως το 2030 και το 2020 πέτυχε το στόχο της χρήσης 100% ανανεώσιμης ενέργειας σε ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή της. «Η φιλοδοξία μας να επιτύχουμε μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να είμαστε μια πραγματικά βιώσιμη επιχείρηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Lars Fruergaard Jørgensen. Και πρόσθεσε ότι «για να το επιτύχουμε απαιτείται να κοιτάξουμε πέρα από τον δικό μας οργανισμό και να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς με τους προμηθευτές μας για να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες θα επωφεληθούν επίσης από αυτές τις ενέργειες. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στη δέσμευση των προμηθευτών μας, από τους οποίους εξαρτάται αυτή η νέα φιλοδοξία».

Στο πλαίσιο αυτό, η SCHOTT, προμηθευτής φαρμακευτικών συσκευασιών στη Novo Nordisk, έχει δεσμευτεί να έχει ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Η προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας θα είναι ένας πυλώνας της στρατηγικής της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCHOTT, Dr Frank Heinricht, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μετάβασή μας σε ένα ουδέτερο αποτύπωμα σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα τροφοδοτείται από στενή ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία με αξιόλογους πελάτες. Ως ένα παράδειγμα, η Novo Nordisk έχει μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις από τις δικές τους εμπειρίες από την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για  μηδενικές εκπομπές άνθρακα, αναλαμβάνουμε δράση για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας.» Η Novo Nordisk ευελπιστεί ότι, υποστηρίζοντας τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών ευρύτερα, καθώς και άλλες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από τη μετάβαση των προμηθευτών τους στην κυκλική νοοτροπία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Gilead επιχειρηματικά: Επενδύει 21 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Immunomedics

Παραγωγή φαρμάκων τεχνολογία: Νέες τάσεις στην αποστείρωση και εξάλειψη κινδύνου μόλυνσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Δωρεά Pfizer Hellas στο Σωματείο ΕΡΜΗΣ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία

Pfizer Hellas: Σημαντική δωρεά προς το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ» ολοκλήρωσε η Pfizer Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, που υλοποιεί.

Lavipharm: Μεγάλος χορηγός στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne

Lavipharm: Η Lavipharm αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της διαδικτυακής εκδήλωσης «Μυϊκή Δυστροφία Duchenne στην Ενήλικη Ζωή» που πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (WDAD).

Η διπλή διάκριση της  AstraZeneca

Διπλή διάκριση απέσπασε η AstraZeneca στην ενότητα «Θεραπείες και Εμβόλια για την COVID-19» για την ανταπόκρισή της ενάντια στην πανδημία καθώς επίσης και ένα βραβείο στην κατηγορία <<Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν>>