Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Novo Nordisk: Παρουσίασε το νέο περιβαλλοντικό της στόχο

Novo Nordisk: Παρουσίασε το νέο περιβαλλοντικό της στόχο

Novo Nordisk: Το νέο περιβαλλοντικό της στόχο σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, για τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εγκαινιάζει η Novo Nordisk. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους 60.000 άμεσους προμηθευτές της παγκοσμίως για να διασφαλίσει ότι θα παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Η δέσμευση αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Novo Nordisk να έχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως έχει ανακοινώσει από τις 21 Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με την Εβδομάδα Κλίματος (NYC) που φιλοξενείται αυτήν την εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Πρόκειται ουσιαστικά για το επόμενο βήμα στην περιβαλλοντική στρατηγική «Circular for Zero» της Novo Nordisk, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και έθεσε την απόλυτη φιλοδοξία και στόχο της εταιρείας να έχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η πλειονότητα των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Novo Nordisk προέρχεται από την εφοδιαστική αλυσίδα της καθιστώντας τη δέσμευση από τους προμηθευτές για παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναπόσπαστη προϋπόθεση για την επίτευξη της περιβαλλοντικής στρατηγικής της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Novo Nordisk θα μειώσει/ εξαλείψει τουλάχιστον 300.000 τόνους αερίων θερμοκηπίου από την εφοδιαστική αλυσίδα της. Η Novo Nordisk έχει ήδη δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές CO2 από τις παγκόσμιες δραστηριότητες και μεταφορές της εταιρείας έως το 2030 και το 2020 πέτυχε το στόχο της χρήσης 100% ανανεώσιμης ενέργειας σε ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή της. «Η φιλοδοξία μας να επιτύχουμε μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να είμαστε μια πραγματικά βιώσιμη επιχείρηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Lars Fruergaard Jørgensen. Και πρόσθεσε ότι «για να το επιτύχουμε απαιτείται να κοιτάξουμε πέρα από τον δικό μας οργανισμό και να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς με τους προμηθευτές μας για να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες θα επωφεληθούν επίσης από αυτές τις ενέργειες. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στη δέσμευση των προμηθευτών μας, από τους οποίους εξαρτάται αυτή η νέα φιλοδοξία».

Στο πλαίσιο αυτό, η SCHOTT, προμηθευτής φαρμακευτικών συσκευασιών στη Novo Nordisk, έχει δεσμευτεί να έχει ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Η προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας θα είναι ένας πυλώνας της στρατηγικής της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCHOTT, Dr Frank Heinricht, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μετάβασή μας σε ένα ουδέτερο αποτύπωμα σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα τροφοδοτείται από στενή ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία με αξιόλογους πελάτες. Ως ένα παράδειγμα, η Novo Nordisk έχει μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις από τις δικές τους εμπειρίες από την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για  μηδενικές εκπομπές άνθρακα, αναλαμβάνουμε δράση για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας.» Η Novo Nordisk ευελπιστεί ότι, υποστηρίζοντας τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών ευρύτερα, καθώς και άλλες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από τη μετάβαση των προμηθευτών τους στην κυκλική νοοτροπία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Gilead επιχειρηματικά: Επενδύει 21 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Immunomedics

Παραγωγή φαρμάκων τεχνολογία: Νέες τάσεις στην αποστείρωση και εξάλειψη κινδύνου μόλυνσης

DEMO: 18 υποτροφίες και 9 έμμισθες πρακτικές ασκήσεων για το 2021

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης «Start Your Journey», για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσέφερε  Υποτροφίες και τη δυνατότητα Έμμισθης εργασίας σε τελειόφοιτους και αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η ερασιτεχνική ορχήστρα της Pfizer Hellas τιμήθηκε με το Βραβείο Νικολάου Καρόλου

Η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα της εταιρείας Pfizer Hellas τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχετικού Πίνακα Τιμωμένων για το έτος 2020.

Οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης από τους εργαζόμενους της Johnson & Johnson

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τις κοινωνικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση του COVID-19 και με σκοπό την έμπρακτη συμπαράσταση στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ως ευπαθή ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Johnson & Johnson στην Ελλάδα προσέφεραν Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Αγάπης στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας στην περιοχή της Αττικής.

Roche Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2020

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον μη-κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, από το 2003, η εταιρεία στηρίζει φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.

Δωρεά Μαριάννας Λάτση για τη δημιουργία σύγχρονης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Λάτση - δωρεά: Υπεγράφη η σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της δωρήτριας κας Μαριάννας Ι. Λάτση, για τη δημιουργία μιας ακόμη σύγχρονης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, στα πρότυπα του, εν λειτουργία, Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Αθήνα.