Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Novo Nordisk: Κοινή επένδυση με το Πανεπιστήμιο του Toronto για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη

Novo Nordisk: Κοινή επένδυση με το Πανεπιστήμιο του Toronto για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Το δίκτυο θα επικεντρωθεί σε νέες μεθόδους, ώστε να υποστηρίξει τη δημιουργία προγραμμάτων για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας στα αστικά κέντρα και θα βασιστεί στην κορυφαία τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου του Toronto στον τομέα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για να επηρεάσει τον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στο σακχαρώδη διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Με βάση το Πανεπιστήμιο του Toronto, το νέο δίκτυο θα είναι μια συνεργασία μεταξύ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Dalla Lana, της Ιατρικής Σχολής του Temerty και του τμήματος Πανεπιστημίου του Toronto, Mississauga.

«Καθώς εορτάζουμε την 100ή επέτειο από την ανακάλυψη της ινσουλίνης στο Πανεπιστήμιο του Toronto, είμαστε ενθουσιασμένοι που για ακόμα μία φορά συνεργαζόμαστε με τη Novo Nordisk, μία εταιρεία που κατανοεί ότι η βοήθεια σε όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και άλλες χρόνιες ασθένειες, είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Toronto, Meric Gertler. «Η ιστορική αυτή επένδυση, θα ενισχύσει τη δυναμική έρευνας και εκπαίδευσης, θα συγκεντρώσει την υπάρχουσα εμπειρία και γνώση από το Πανεπιστήμιο του Toronto, τους εταίρους μας στον τομέα της υγείας στην κοινότητα του Mississauga αλλά και την ευρύτερη περιοχή και θα ωφελήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες όχι μόνο εδώ στον Καναδά, αλλά και σε όλο τον κόσμο.»

Το 1921, μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Toronto που αποτελούταν από τους Frederick Banting, Charles Best, J.J.R. MacLeod και James Bertram Collip, ανακάλυψαν την ινσουλίνη. Οι προκάτοχοι της Novo Nordisk, το Nordisk Insulin Laboratorium και το Novo Terapeutisk Laboratorium, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που παρήγαγαν ινσουλίνη σε ευρεία κλίμακα, φέρνοντας αυτή τη σωτήρια θεραπεία από εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Toronto στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, σε όλο τον κόσμο. Τώρα, 100 χρόνια αργότερα, το Πανεπιστήμιο του Toronto και η Novo Nordisk θα συνεργαστούν ξανά για να βελτιώσουν τη ζωή των ατόμων που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη, με τη φιλοδοξία να αποτρέψουν την εξάπλωση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

«Η εκπλήρωση του σκοπού της εταιρείας μας για την καταπολέμηση του σακχαρώδη διαβήτη, της παχυσαρκίας και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων απαιτεί πολύ περισσότερα από την καινοτόμο ιατρική», δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensen, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Novo Nordisk. «Εκατό χρόνια μετά την ανακάλυψη της ινσουλίνης, είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με το Πανεπιστήμιο του Toronto, με τη φιλοδοξία να βοηθήσουμε την κοινωνία να αντιμετωπίσει τις βασικές αιτίες του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας. Καθώς αναγνωρίζουμε τη συμβολή της θεραπείας με ινσουλίνη στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών σε όλο τον κόσμο, είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας για την πρόληψη αυτών των σοβαρών χρόνιων ασθενειών.

Η Novo Nordisk θα δωρίσει 100 εκατομμύρια DKK (20 εκατομμύρια CAD ή περίπου 13,5 εκατομμύρια ευρώ) στο δίκτυο, ενώ παράλληλα το Πανεπιστήμιο του Toronto θα δωρίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια DKK (20 εκατομμύρια CAD ή περίπου 13,5 εκατομμύρια ευρώ) σε οικονομικές αλλά και υλικές συνεισφορές. Επιπλέον, η Novo Nordisk υλοποιεί μία επιπλέον δωρεά 10 εκατομμυρίων DKK (2 εκατομμύρια CAD ή περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ) στο Banting & Best Diabetes Center του Πανεπιστημίου του Toronto για την υποστήριξη της έρευνας καθώς και για να τιμήσει τη διαρκή κληρονομιά του Frederick Banting και του Charles Best.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινά το «The Healthy Food Challenge» για την πρόληψη της παχυσαρκίας

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Novo Nordisk: Τα αποτελέσματα της μελέτης CAPTURE για την καρδιαγγειακή νόσο στο διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός ΣΦΕΕ: Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19.

Ώρα της Γης 2021: Η Lavipharm συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στις 20:30, η Lavipharm σβήνει τα φώτα στις εγκαταστάσεις της και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», υποστηρίζοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Ανδρέας Ξάνθος: Κατηγορεί την κυβέρνηση για εσχάτη κοροϊδία

Ανδρέας Ξάνθος : Μενόμενος κατά της κυβέρνησης δηλώνει ο Ανδρέας Ξάνθος επειδή όπως λέει αντί να κοιτάει πως θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της πανδημίας , προτιμάει να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας.

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.