Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Novartis Hellas: Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του καινοτόμου Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης

Novartis Hellas: Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του καινοτόμου Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης

Novartis Hellas: Η Δέσμευση αποτελεί οδηγό και βασικό πυλώνα της προσέγγισης της Novartis με τους ασθενείς.

H Novartis ανακοίνωσε χτες, 14 Φεβρουαρίου, με αφορμή την έκτη επέτειο της Δέσμευσης απέναντι στον Ασθενή, την έναρξη του δεύτερου κύκλου του εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών. Η Δέσμευση αποτελεί οδηγό και βασικό πυλώνα της προσέγγισης της Novartis με τους ασθενείς, σε τομείς όπως:

  • την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα,
  • την ασφάλεια των ασθενών,
  • το σεβασμό των απόψεων τους,
  • τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των κλινικών δεδομένων,
  • και τη συνεισφορά των ασθενών στο σχεδιασμό των κλινικών μελετών.

 

Το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και απευθύνεται σε εκπροσώπους ενώσεων ασθενών στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη βελτίωση των γνώσεων τους, ώστε να υποστηρίξουν πιο αποδοτικά τη λειτουργία των συλλόγων τους. Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου κύκλου, με 20 εκπροσώπους 14 φορέων ασθενών να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, ο νέος κύκλος έχει ως στόχο να διερευνήσει περαιτέρω τις δεξιότητες των συμμετεχόντων και σε άλλα πεδία, απαραίτητα για την
αποτελεσματική λειτουργία των οργανισμών τους, στο σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο
περιβάλλον υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες, ο ειδικά προσαρμοσμένος δεύτερος κύκλος
του προγράμματος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες:

  • «Επίτευξη θετικών εκβάσεων»
  • «Πολυκαναλική Επικοινωνία»
  • «Βιωσιμότητα ενός φορέα ασθενών»

 

Μέσα από τις διαφορετικές ενότητες, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν το θεωρητικό υπόβαθρο για να επιτυγχάνουν θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια συναντήσεων εργασίας με διαφορετικούς συμμετόχους, να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν και να παρακολουθούν σωστά μια στρατηγική επικοινωνίας πολλαπλών καναλιών καθώς και να αναπτύσσουν ένα ολιστικό Πλάνο Βιωσιμότητας των οργανισμών τους.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν μέσω διαδικτύου και για την ολοκλήρωση κάθε ενότητας απαιτούνται 5 ώρες μελέτης και 6 ώρες διάδρασης με τον αντίστοιχο καθηγητή σε διάρκεια ενός μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών προσφέρει Ακαδημαϊκές Μονάδες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς & Συσσώρευσης Ακαδημαϊκών Μονάδων (ECTS), πιστοποιώντας την κατάρτιση των συμμετεχόντων.

H Novartis, με επίκεντρο τη Δέσμευση απέναντι στους Ασθενείς, θέτει ως προτεραιότητα την κατανόηση των πολύπλευρων αναγκών της κοινότητάς τους και την εξεύρεση λύσεων, προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση τους, εκπληρώνοντας την αποστολή της: Να βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Novartis Hellas: Η αξιοποίηση των ψηφιακών δεδομένων υγείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους ασθενείς

Η Novartis Hellas στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Novartis Hellas: Σταθερό κοινωνικό αποτύπωμα και πρωτοβουλίες για ενδυνάμωση της κοινωνίας και ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.