Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

GE Healthcare: Το Athlete Management Solution στήριξε τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020

GE Healthcare: Το Athlete Management Solution στήριξε τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020

GE Healthcare: Το Athlete Management Solution (AMS) της GE, παρακολούθησε και διαχειρίστηκε τα υγειονομικά δεδομένα των αθλητών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.

Το Athlete Management Solution (AMS) της GE είναι ένα σύστημα υγειονομικής διαχείρισης, που επέτρεψε στους επαγγελματίες υγείας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 να λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να αξιολογούν την κατάσταση της υγείας και της ευεξίας των αθλητών που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την καλύτερη κατανόηση πιθανών τραυματισμών και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Η ψηφιακή αυτή λύση σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την GE Healthcare σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Οι επαγγελματίες IT της GE συνεργάστηκαν με τη ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (TOCOG) για την περαιτέρω βελτίωση της εφαρμογής, την ενίσχυση της λειτουργικότητάς της για παροχή πρόσθετων και πιο ευέλικτων πληροφοριών, βοηθώντας τους διοργανωτές και τους αθλητές να εξασφαλίσουν την ομαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Athlete Management Solution (AMS) της GE, παρακολούθησε και διαχειρίστηκε τα υγειονομικά δεδομένα των αθλητών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020. Αντικαθιστώντας την έντυπη διαδικασία καταγραφής, παρείχε εύκολη πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες, όπως δεδομένα σχετικά με τους τραυματισμούς και τις ασθένειες του εκάστοτε αθλητή, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων εξετάσεων, όπως ακτινογραφίες, απεικονίσεις μαγνητικών τομογραφιών (MRI), καθώς και οποιεσδήποτε διαδικασίες συσχετιζόμενες με την προπόνηση σε μία μόνο πλατφόρμα. Βασιζόμενοι στα χαρακτηριστικά αυτά, οι γιατροί των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 απέκτησαν καλύτερη συνολική θεώρηση της υγείας των αθλητών και μπόρεσαν να λάβουν γρήγορες αποφάσεις σχετικά με οποιαδήποτε απαιτούμενη παρέμβαση ή μέθοδο θεραπείας.

«Τα ιατρικά δεδομένα και η ανάλυσή των δεδομένων, που συμβάλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης τραυματισμού και στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ανεκτίμητα. Η ΔΟΕ συνεργάζεται από το 2016 με την GE Healthcare για την ανάπτυξη του Athlete Management Solution (AMS), μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής λύσης που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Όλες οι ιατρικές εγκαταστάσεις του «Τόκιο 2020», καθώς και όλες οι συμμετέχουσες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές χρησιμοποίησαν το Athlete Management Solution κατά την καθημερινή πρακτική τους βλέποντας ασθενείς, παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη σε αθλητές, Ολυμπιακούς παράγοντες και καταγράφοντας τραυματισμούς και ασθένειες. Όλα αυτά τα δεδομένα υγείας δρουν υποστηρικτικά στις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τους κλινικούς ιατρούς να

εξατομικεύσουν τις θεραπείες, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν προληπτικά μέτρα και να δημιουργήσουν ασφαλή αθλήματα στους Αγώνες, επ’ ωφελεία των αθλητών» – δήλωσε ο Dr. Richard Budgett, Ιατρικός και Επιστημονικός Διευθυντής της ΔΟΕ.

Περισσότερα ιατρικά δεδομένα, μεγαλύτερη ασφάλεια

Η εφαρμογή της GE Healthcare χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, στην Pyeongchang της Νότιας Κορέας, καθώς και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2020, στη Λοζάνη της Ελβετίας.

«Παρέχοντας πληροφορίες από περίπου 200.000 ιατρικές αλληλεπιδράσεις αθλητών στο Τόκιο, το Athlete Management Solution (AMS) καθιστά διάφορα είδη ιατρικών δεδομένων διαθέσιμα σε μία μόνο εφαρμογή, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη ανάλυση των Ολυμπιακών Αγώνων σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει στους γιατρούς να αντιμετωπίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τραυματισμούς και ασθένειες. Έχοντας στη διάθεσή μας αυτή τη τεχνολογία σημαίνει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε ευέλικτα στο ενδεχόμενο αύξησης του όγκου δεδομένων υγείας σε συσχέτιση με τον ακριβή αριθμό χρηστών», τόνισε ο Attila Ferik, Senior Director, Software Engineering της GE Healthcare. «Χρήστες και ασθενείς μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ασφαλή αυτή εφαρμογή, από οποιαδήποτε συσκευή και από οποιαδήποτε τοποθεσία» – πρόσθεσε.

Το AMS βοήθησε τους διοργανωτές του «Τόκιο 2020» να παρέχουν ουσιαστική και αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή καταχώρηση των ιατρικών αρχείων.

“Παράλληλα, το AMS επιτρέπει σε όλες τις συμμετέχουσες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να χρησιμοποιούν το εν λόγω σύστημα για την καθημερινή καταγραφή τραυματισμών και ασθενειών. Με αυτόν τον τρόπο, και οι δύο ομάδες χρηστών τροφοδοτούν το ίδιο σύστημα και την ίδια βάση δεδομένων με δεδομένα υγείας, επιτρέποντας την εξασφάλιση του εξαιρετικά απλοποιημένου καθαρισμού δεδομένων και την επακόλουθη ανάλυση”, σημείωσε ο Torbjorn Soligard, Επιστημονικός Διευθυντής στη ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

10 υποστηριζόμενες γλώσσες για πιο ευέλικτη χρηστικότητα

«Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα των Ολυμπιακών Αγώνων, το σύστημα AMS πρόσφερε σημαντική υποστήριξη στους διοργανωτές και τους ιατρούς, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν φροντίδα στους αθλητές στο ύψιστο δυνατό επίπεδο, τόσο στη πολυκλινική όσο και σε όλους τους χώρους διεξαγωγής αγώνων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Το σύστημα είναι πλέον διαθέσιμο σε 10 διαφορετικές γλώσσες και είμαστε

ευχαριστημένοι από την εξαιρετικά καλή ιαπωνική μετάφραση, η οποία επικυρώθηκε σε πολλαπλά στάδια. Πολλοί από τους γιατρούς κατάγονται από την Ιαπωνία και αυτό διευκόλυνε εξαιρετικά τη συνεργασία με τις πολυεθνικές ομάδες», δήλωσε ο Koichi Kii – Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (TOCOG)

Όλοι οι όροι που χρησιμοποιούνται στο Athlete Management System επεξεργάστηκαν και επικυρώθηκαν από γηγενείς διορθωτές. Πρόσθετες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ιατρικές συνταγές, έχουν επίσης ενσωματωθεί στο σύστημα, συμπεριλαμβανομένης και της επισήμανσης φαρμάκων, η χρήση των οποίων απαγορεύεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Το AMS αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της GE Healthcare για υγεία ακριβείας, με μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα των ασθενών, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης, της θεραπείας και της παρακολούθησης, ώστε να διασφαλιστεί η λήψη των κατάλληλων μέτρων την κατάλληλη στιγμή για κάθε μεμονωμένο ασθενή. Η εφαρμογή εξετάζει τις διαφορές μεταξύ των ιατρικών ιστορικών των αθλητών, τα περιβάλλοντα προπόνησης και τα αθλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GE & Affidea: Λανσάρουν το καινοτόμο Business Intelligence εργαλείο DoseWatch

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο : Αυτός είναι ο πραγματικός συμβολισμός τους

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο :

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επενδύσεις στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα από την L'Oréal Hellas

Περιβαλλοντικές στοχευμένες δράσεις, συνδυαζόμενες με την επιχειρηματικότητα, προτάσσει έως το 2030 ο πολυεθνικός όμιλος L’oreal. Σε αυτόν τον άξονα εντάσσονται και οι επιμέρους δράσεις της L'Oréal Hellas, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος "L'Oréal for the Future", που ολοκληρώνεται το 2030.

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων

Ένας ψηφιακός χώρος ενημέρωσης για την κατανόηση των θεμάτων που μπορεί να προβληματίζουν και να απασχολούν έναν ασθενή.H Bayer Ελλάς πιστή στην αποστολή της, Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή, τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο παρουσιάζοντας έναν πρωτοποριακό Ενημερωτικό Οδηγό με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή των ασθενών σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .