Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ενημέρωση για την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών

Ενημέρωση για την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων – ευαισθητοποίησης κοινωνικών ομάδων για την «Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών» οργανώσει και τη φετινή χρονιά το ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας σε συνεργασία με φορείς της περιοχής του Θριασίου πεδίου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» αποτελεί έναν βασικό πυλώνα περίθαλψης της Δυτικής Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορούτης ανέφερε: “κοινό όραμα και ταυτόχρονη επιδίωξη της Διοίκησης και των εργαζομένων του νοσοκομείου είναι να αποτελέσει η υγειονομική μας μονάδα ένα σύγχρονο οργανισμό φροντίδας υγείας και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πληθυσμού που εξυπηρετεί. Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής αναπτύσσονται σημαντικές δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα (δήμοι, σχολεία και άλλους φορείς) για την πρόληψη, την αγωγή και την προαγωγή υγείας με πολύ θετικά αποτελέσματα”.

Σε αυτό το πλαίσιο και με μοναδικό στόχο να δώσουμε όλοι μας μια ελπίδα ζωής στα παιδιά αλλά και σε μεγάλους με απειλητικά για την ζωή τους αιματολογικά νοσήματα , τα οποία αντιμετωπίζονται με μεταμόσχευση, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πήρε την πρωτοβουλία, μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή δράση στο νοσοκομείο και στο ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας, να οργανώσει και τη φετινή χρονιά, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής του Θριασίου πεδίου, σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων – ευαισθητοποίησης κοινωνικών ομάδων για την

«Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών».

Ήδη στο κάλεσμά μας έχουν ανταποκριθεί φορείς και οργανισμοί της περιοχής μας ενώ προγραμματίστηκαν ήδη οι δύο πρώτες δράσεις στον Δήμο Ελευσίνας και το ΕΠΑΣ

ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας.
Οι εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου, οργανώνονται από το Τμήμα Ποιότητας και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του “Θριασίου” σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ

ΕΛΠΙΔΑΣ». Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας αποτελεί τον πλέον σημαντικό υποστηρικτή της δράσης και στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται όλοι όσοι επιθυμούν να γίνουν δότες και πέραν των ημερομηνιών των εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 17.00μμ στο ΕΠΑΣ

ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Ελευσίνας και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 19.00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας και περιλαμβάνουν εισηγήσεις από τον Αν. Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας κ. Στέλιο Γραφάκο, τ. Συντονιστή Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και από άλλον Εκπρόσωπο του ΟΡΑΜΑΤΟΣ.
Μετά το πέρας των Εκδηλώσεων όσοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν ως εθελοντές δότες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία των φαρμακευτικών συλλόγων

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.