Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

DEMO Μαθήματα Ρευματολογίας: Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας

DEMO Μαθήματα Ρευματολογίας: Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ συμμετείχε στο συνέδριο Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας (24η Σειρά) το οποίο διεξήχθη  μεταξύ 16 και 19 Δεκεμβρίου  2021,  στην Θεσσαλονίκη.

Τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας έχουν σαν στόχο την ανασκόπηση και συζήτηση των επιστημονικών εξελίξεων όσον αφορά τις  Ρευματικές  παθήσεις   και έχουν  καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις ιατρικής εκπαίδευσης στη Ρευματολογία. Το συνέδριο παρακολούθησαν δια ζώσης και διαδικτυακά ρευματολόγοι από όλη την Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος επί των νέων δεδομένων και εξελίξεων, σε θέματα που αφορούν την ανοσολογία, την απεικόνιση των ρευματικών παθήσεων, τις  κρυσταλλογενείς αρθροπάθειες, την οστεοαρθρίτιδα και τους ρευματισμούς μαλακών μορίων, την οστεοπόρωση, την παιδορευματολογία, την επιδημιολογία, τα αυτοφλεγμονώδη νοσήματα, τα συστηματικά ρευματικά νοσήματα καθώς και τις συχνές φλεγμονώδεις αρθρίτιδες τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τις σπονδυλαρθρίτιδες.

  • Η φαρμακοβιομηχανία DEMO στο χώρο της ρευματολογίας διαθέτει θεραπευτικές λύσεις  για την υπερουριχαιμία , τη μείωση του αριθμού νέων δακτυλικών ελκών σε ασθενείς με συστηματική σκλήρυνση και επιπλέον εντάσσει στο  portfolio της   βιολογικούς παράγοντες (βιοομοειδή) με αναγνωρισμένη θεραπευτική αξία, οι οποίοι αποτελούν θεραπευτική επιλογή σε ασθενείς με νοσήματα όπως η  ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα. 

Σύμφωνα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και της Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος,  οι φλεγμονώδεις αρθρίτιδες όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και οι Σπονδυλαρθρίτιδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ψωριασική Αρθρίτιδα και η Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα, είναι χρόνιες παθήσεις που προσβάλουν το 1.5% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα και συνοδεύονται από συχνή ανάπτυξη μόνιμων αναπηριών και αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα.

Η εισαγωγή στην κλινική πράξη την τελευταία 20ετία καινοτόμων (βιολογικών και άλλων) θεραπειών έχει σαν επακόλουθο τη σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων και της ποιότητας ζωής των ασθενών, την αναστολή της εξέλιξης των μόνιμων βλαβών και τη μείωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας των παθήσεων αυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

DEMO ΑΒΕΕ : Συμμετείχε στο 19ο πανελλήνιο διαβητολογικό συνέδριο

Demo ΑΒΕΕ : Για 9η χρονιά στο πλευρό της ομάδας Αιγαίου

Πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ παραμένει ο Σταύρος Δέμος

Ιατροί στην Παλιγγενεσία: Συλλεκτική έκδοση για την επανάσταση του 1821 με την ευγενική χορηγία της DEMO

Demo φαρμακευτική : Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Είναι Ευθύνη Μας»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.

Εκδηλώσεις «Μαζί μια αγκαλιά» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας,  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η  Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.