Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

DEMO Μαθήματα Ρευματολογίας: Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας

DEMO Μαθήματα Ρευματολογίας: Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ συμμετείχε στο συνέδριο Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας (24η Σειρά) το οποίο διεξήχθη  μεταξύ 16 και 19 Δεκεμβρίου  2021,  στην Θεσσαλονίκη.

Τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας έχουν σαν στόχο την ανασκόπηση και συζήτηση των επιστημονικών εξελίξεων όσον αφορά τις  Ρευματικές  παθήσεις   και έχουν  καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις ιατρικής εκπαίδευσης στη Ρευματολογία. Το συνέδριο παρακολούθησαν δια ζώσης και διαδικτυακά ρευματολόγοι από όλη την Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος επί των νέων δεδομένων και εξελίξεων, σε θέματα που αφορούν την ανοσολογία, την απεικόνιση των ρευματικών παθήσεων, τις  κρυσταλλογενείς αρθροπάθειες, την οστεοαρθρίτιδα και τους ρευματισμούς μαλακών μορίων, την οστεοπόρωση, την παιδορευματολογία, την επιδημιολογία, τα αυτοφλεγμονώδη νοσήματα, τα συστηματικά ρευματικά νοσήματα καθώς και τις συχνές φλεγμονώδεις αρθρίτιδες τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τις σπονδυλαρθρίτιδες.

  • Η φαρμακοβιομηχανία DEMO στο χώρο της ρευματολογίας διαθέτει θεραπευτικές λύσεις  για την υπερουριχαιμία , τη μείωση του αριθμού νέων δακτυλικών ελκών σε ασθενείς με συστηματική σκλήρυνση και επιπλέον εντάσσει στο  portfolio της   βιολογικούς παράγοντες (βιοομοειδή) με αναγνωρισμένη θεραπευτική αξία, οι οποίοι αποτελούν θεραπευτική επιλογή σε ασθενείς με νοσήματα όπως η  ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα. 

Σύμφωνα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και της Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος,  οι φλεγμονώδεις αρθρίτιδες όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και οι Σπονδυλαρθρίτιδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ψωριασική Αρθρίτιδα και η Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα, είναι χρόνιες παθήσεις που προσβάλουν το 1.5% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα και συνοδεύονται από συχνή ανάπτυξη μόνιμων αναπηριών και αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα.

Η εισαγωγή στην κλινική πράξη την τελευταία 20ετία καινοτόμων (βιολογικών και άλλων) θεραπειών έχει σαν επακόλουθο τη σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων και της ποιότητας ζωής των ασθενών, την αναστολή της εξέλιξης των μόνιμων βλαβών και τη μείωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας των παθήσεων αυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

DEMO ΑΒΕΕ : Συμμετείχε στο 19ο πανελλήνιο διαβητολογικό συνέδριο

Demo ΑΒΕΕ : Για 9η χρονιά στο πλευρό της ομάδας Αιγαίου

Πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ παραμένει ο Σταύρος Δέμος

Ιατροί στην Παλιγγενεσία: Συλλεκτική έκδοση για την επανάσταση του 1821 με την ευγενική χορηγία της DEMO

Demo φαρμακευτική : Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Είναι Ευθύνη Μας»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η CSL Behring στο πλευρό των ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, που τιμάται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, η CSL Behring διοργάνωσε press event με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις Σπάνιες Παθήσεις και τις προκλήσεις που αυτές συνεπάγονται.

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και πέντε συσκευές απινίδωσης προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης και προστασίας της υγείας των ασφαλισμένων .

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Nέα πρωτοβουλία της Pfizer Hellas για τους ασθενείς

Μια νέα ενημερωτική δράση που θέτει τον ασθενή στον επίκεντρο παρουσίασε η Pfizer Hellas με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών, των οικογενειών και των φροντιστών τους για σημαντικά ερωτήματα γύρω από τον καρκίνο