Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

AstraZeneca: Για 5η συνεχή χρονιά επίσημος χορηγός του Greece Race for the Cure®

AstraZeneca: Για 5η συνεχή χρονιά επίσημος χορηγός του Greece Race for the Cure®

AstraZeneca: Η AstraZeneca για 5η συνεχή χρονιά στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και τη διοργάνωση Greece Race for the Cure® ως επίσημος χορηγός.

Η διοργάνωση είναι φέτος προσαρμοσμένη στις συνθήκες και ο συμβολικός αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού θα υλοποιηθεί υβριδικά το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου 2021. Οι εργαζόμενοι της AstraZeneca μαζί με τις οικογένειες τους συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.Παράλληλα, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:50-19:15, ημέρα έναρξης του αγώνα, η AstraZeneca υποστηρίζει την υλοποίηση διαδικτυακής συζήτησης με θέμα «μΑΖίενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού –Γονιδιακός έλεγχος: μια εξέταση-πολλαπλές προεκτάσεις» με στόχο την έγκυρη ενημέρωση του κοινού για τη σημασία του γονιδιακού ελέγχου ως μέτρο πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ανέφερε: «Το Greece Race for the Cure® για 13η χρονιά θα είναι εδώ, προσαρμοσμένoστις ειδικές συνθήκεςχωρίς εκκίνηση και τερματισμό, αλλά με διαδικτυακή παρουσία. Μπορεί η μορφή της διοργάνωσης να είναι διαφορετική, όμως η ουσία της παραμένει η ίδια: ο αγώνας μας είναι η κινητήριος δύναμη για την υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών, ενημέρωσης του κοινού και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του  μαστού. Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικτυακή γιορτή για τη ζωή, ο καθένας με το δικό του τρόπο, και να γεμίσουν το διαδίκτυο με μηνύματα υποστήριξης. 1, 2 και 3 Οκτωβρίου, παίρνουμε μέρος, όπου κι αν είμαστε, για την ευαισθητοποίηση, την αλληλεγγύη, την ενδυνάμωση.Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ο αγώνας μας να αναγνωρίζεται και να υποστηρίζεται από μία εταιρεία όπως η AstraZeneca, για 5η συνεχή χρονιά. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

«Η AstraZeneca στηρίζει για 5η συνεχή χρονιά τη διοργάνωση στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας κατά του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών με την ενημέρωση για την αξία του γονιδιακού ελέγχου. Η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα είναι κοινωνικό ζητούμενο και πρέπει να εξασφαλίζεται με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η εξέταση του γονιδιακού ελέγχου προσφέρει όφελος τόσο για τον ασθενή και όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας»δήλωσε η κυρία Γιώτα Κοτσεκίδου, External AffairsDirector της AstraZeneca Ελλάδας.

Ο κύριος Χρήστος Αντωνόπουλος MDPhD,EMBAΔιευθυντής Τμήματος Ογκολογίας –Αιματολογίας, μέλος Δ.Σ. AstraZeneca Ελλάδαςτόνισε «Με αίσθημα ευθύνης για 5η χρονιά δίνουμε το παρόν σε μία διοργάνωση που αποτελεί ορόσημο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Συνοδοιπόροι με το “‘Αλμα Ζωής” αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στο Greece Race for the Cure®, η AstraZenecaσυμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού για το πώς ο γονιδιακός έλεγχος αποτελεί μέτρο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των γυναικολογικών κακοηθειών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Η διπλή διάκριση της  AstraZeneca

Μελέτη παρατείνει τον χρόνο μεταξύ των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca σε 45 εβδομάδες για την επίτευξη ισχυρότερης ανοσίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H ελληνική φαρμακοβιομηχανία σύμμαχος στο πολύτιμο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ενώνει τις δυνάμεις της για πέμπτη συνεχή χρονιά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της Ένωσης και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά στα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι της Astellas ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του φορέα “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος"

Astellas: Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με εορταστική διάθεση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «...Ξωτικά του Κόσμου… Ενωθείτε» του φορέα «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος», αναλαμβάνοντας, ως βοηθοί του Άη Βασίλη, να γεμίσουν το σάκο του με δώρα.

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα πιστό στο όραμά του για έμπρακτη και ψυχολογική στήριξη ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης στέγης φιλοξενίας στην Πάτρα.