Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

AstraZeneca Ελλάδας: Oι εργαζόμενοί στήριξαν ανθρώπους που έχουν ανάγκη

AstraZeneca Ελλάδας: Oι εργαζόμενοί στήριξαν ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Στο πλευρό των ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Κιβωτός του κόσμου», «MakeAWish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» και «Υγεία για όλους», βρέθηκε αυτά τα Χριστούγεννα, η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Ελλάδας. Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας, η εταιρεία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας πιο δίκαιης και ευημερούσας κοινωνίας. Στο ταξίδι προς τη βιωσιμότητα, που στοχεύει μεταξύ άλλων στη συνεισφορά για την ενίσχυση της κοινωνίας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της στήριξαν εθελοντικά για ακόμη μία φορά το έργο των ΜΚΟ, προσφέροντας έμπρακτα τη βοήθειά τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία της, Χριστουγεννιάτικο Bazaar, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο οποίο οι εργαζόμενοι ενίσχυσαν το έργο του Οργανισμού. Επιπλέον, για 7η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας στήριξαν την «Κιβωτό του Κόσμου», που επιτελεί σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τα παιδιά και τις οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το «MakeAWish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» έγιναν «Ανάδοχοι ευχών».

Ακόμα, η AstraZeneca προσέφερε οικονομική ενίσχυση στο έργο του νέου επιχειρησιακού προγράμματος δράσης «Υγεία για Όλους». Η Υγεία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ευημερία της Κοινωνίας, γι’ αυτό και η εταιρεία υποστηρίζει προγράμματα, όπως η εν λόγω πρωτοβουλία, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κοινοτήτων, επιτυγχάνοντας βελτίωση της πρόσβασης στην Υγειονομική Περίθαλψη.

 Γιώτα Κοτσεκίδου

Η Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director, AstraZeneca Ελλάδας, δήλωσε: «Στην AstraZeneca ηγούμαστε με γνώμονα την Υγεία. Τα καινοτόμα φάρμακα, οι επενδύσεις και οι συνεργασίες μας, «αγγίζουν» τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο, μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουμε στην ευημερία των ασθενών, των οικογενειών και των κοινοτήτων τους. Μέσα από τη Στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας που ακολουθούμε, ευελπιστούμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας υγιέστερης κοινωνίας. Η υποστήριξη του σπουδαίου έργου που επιτελούν οι ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Κιβωτός του κόσμου», «Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» και «Υγεία για όλους», εντάσσεται στη στρατηγική για τη βιωσιμότητα που ακολουθεί η AstraZeneca και σχετίζεται με τη δυνατότητα να ασκήσουμε ουσιαστική επίδραση εκεί που η κοινωνία το χρειάζεται – στην Υγεία».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

WinMedica : Βραβεύτηκε για το συμπλήρωμα διατροφής που ανακάλυψε

Bristol Myers Squibb : Διάκριση για την θετική συνεισφορά της στην οικονομία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φαρμακευτική εταιρία Janssen : Τιμήθηκε με δύο βραβεία

Φαρμακευτική εταιρία : Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του Ομίλου Johnson & Johnson, τιμήθηκε με δύο σημαντικές βραβεύσεις στην απονομή των Patient Partnerships Awards 2021, παρουσία σημαντικών στελεχών και παραγόντων του κλάδου της υγείας.

Alpha Bank: Έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο προγραμματισμός της Τράπεζας για φέτος περιλαμβάνει 13 νησιά, με την Ελαφόνησο, τους Αρκιούς, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι να έχουν ήδη παραλάβει ιατρικά μηχανήματα, υγειονομικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά υλικά στα Περιφερειακά Ιατρεία τους.Τις αμέσως επόμενες ημέρες και έως το τέλος Ιουλίου η Alpha Bank θα πραγματοποιήσει παραδόσεις σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Παξούς, ενώ τον Σεπτέμβριο […]

Παχυσαρκία : H Novo Nordisk Hellas ετοιμάζει εκστρατεία για την αντιμετώπιση της

Παχυσαρκία : Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, εγκαινιάζει την εκστρατεία  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας.

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» –  Παραδόθηκαν σήμερα η Ουρολογική–Πλαστική Χειρουργική Μονάδα και η ΜΕΘ Νεογνών. 

Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα από την AstraZeneca

«Εάν είσαι άνω των 50 ετών, ενεργός καπνιστής ή έχεις διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 χρόνια, μην περιμένεις! Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Συμβουλέψου σήμερα το γιατρό σου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο».

Διπλή βράβευση για την Johnson & Johnson στα Health & Safety Awards 2021

Johnson & Johnson: Διπλή βράβευση για την οικογένεια εταιρειών Johnson & Johnson η οποία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες στα Health & Safety Awards 2021, αναδεικνύοντας τη σημασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.