Επιχειρηματικά

DHL Express : Ξεκίνησε η αερομεταφορά εμβολίων στην Ελλάδα

DHL Express : Ξεκίνησε η αερομεταφορά εμβολίων στην Ελλάδα

Το αεροπλάνο της DHL Express με τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η DHL, ο κορυφαίος πάροχος logistics παγκοσμίως, ανέλαβε το απαιτητικό έργο της μεταφοράς του εμβολίου κατά του Covid-19 και στη χώρα μας. Η πρώτη αεροπορική μεταφορά εμβολίων πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος της DHL Express  στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, κ. Ελευθέριος Σαμαράς, δήλωσε:«Είμαι βαθιά υπερήφανος που γίνομαι μάρτυρας ίσως της πιο ξεχωριστής αποστολής που έχει φέρει εις πέρας η DHL Express Ελλάδας. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια της παγκόσμιας υγειονομικής κοινότητας για τη δημιουργία του εμβολίου, σφραγίζεται από μία μεταφορά που εγγυάται την ασφάλεια του φορτίου και το καθιστά προσβάσιμο σε κάθε γωνιά του κόσμου. Σήμερα η DHL  Express Ελλάδας δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην διεκπεραίωση μιας τόσο κρίσιμης αποστολής αφού διαθέτει την τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό και κυρίως τους ανθρώπους για να το κάνει. Αφήνουμε πίσω μας μία δύσκολη χρονιά, στην εκπνοή της οποίας δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απόδειξη του σκοπού της DHL Express που γίνεται πράξη: Ενώνουμε ανθρώπους, βελτιώνουμε ζωές.»

Σημειώνεται ,πως πρόκειται για την πρώτη φάση μία πρωτόγνωρης επιχείρησης για τον κλάδο των logistics, με την DHL Express να προετοιμάζεται και για νέες μεταφορές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, που θα φέρουν στη χώρα μας επιπλέον δόσεις εμβολίων.

Παγκόσμια, η DHL είναι προετοιμασμένη με περισσότερους από 9,000 ειδικούς σε φορτία υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου, οι οποίοι με υπευθυνότητα θα αναλάβουν τη διαχείριση και τη μεταφορά των φορτίων εμβολίου έναντι του COVID19 προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπόλοιπου κόσμου.  Το απαράμιλλο δίκτυο της Εταιρείας αποτελούμενο από 260 αεροσκάφη, σε αεροδρόμια 220 και πλέον χωρών, είναι σε ετοιμότητα να υπηρετήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλια παγκόσμια μεταφορά: Οι προδιαγραφές των αεροπλάνων για τη “διανομή του αιώνα”

Οι αερομεταφορές, η προμήθεια εμβολίων και η ψυχρή αλυσίδα

Εμβολιασμός και κοινωνικές διακρίσεις εν μέσω πανδημίας

Πώς η νανοτεχνολογία αποτρέπει τους πρόωρους τοκετούς

Η κολπικά χορηγούμενη θεραπεία περιέχει νανοσωματίδια (δισεκατομμυριοστό του μέτρου) σωματίδια φαρμάκων που διαπερνούν εύκολα το κολπικό τοίχωμα για να φθάσουν στους μύες της μήτρας και να τους εμποδίσουν να συστέλλονται.

DEMO: 18 υποτροφίες και 9 έμμισθες πρακτικές ασκήσεων για το 2021

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης «Start Your Journey», για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσέφερε  Υποτροφίες και τη δυνατότητα Έμμισθης εργασίας σε τελειόφοιτους και αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σπύρος Φιλιώτης: Η φαρμακοβιομηχανία για να επενδύσει χρειάζεται βεβαιότητα και ασφάλεια

H βεβαιότητα και η ασφάλεια που προκύπτει από ένα σταθερό πλαίσιο κανόνων και λειτουργίας αποτελούν  ουσιαστικά  κίνητρα για την φαρμακοβιομηχανία ώστε να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα ,  λέει  στο www.healthweb.gr ο κ. Σπύρος Φιλιώτης Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Καινοτομία Μεξικανών επιχειρηματιών για την προστασία του περιβάλλοντος

Το οικολογικό δέρμα από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. H αφή και η αίσθησή του είναι παρόμοια με το δέρμα που ξέρουμε ως τώρα.

Ο νέος απολογισμός βιωσιμότητας της ΔΕΠΑ

Σε δημοσίευση του νέου Απολογισμού Βιωσιμότητας προχώρησε η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI και τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε.