Επιχειρηματικά

Bristol Myers Squibb επένδυση: Ανοίγει νέο κέντρο θεραπείας κυττάρων

Bristol Myers Squibb επένδυση: Ανοίγει νέο κέντρο θεραπείας κυττάρων

Η νέα εγκατάσταση αποτελεί μέρος της επένδυσης του Bristol Myers Squibb στην κλινική και εμπορική κατασκευή κυτταρικών θεραπειών για ασθενείς με επιθετικούς αιματολογικούς καρκίνους.

Bristol Myers Squibb επένδυση: Η Bristol Myers Squibb ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή της νέας εγκατάστασης παραγωγής κυτταρικής θεραπείας στο Devens, MA.

Βρίσκεται στην τρέχουσα πανεπιστημιούπολη Devens 89 στρεμμάτων της εταιρείας, η εγκατάσταση 244.000-ft2 θα έχει τη δυνατότητα να χειριστεί τη γρήγορη αύξηση της χωρητικότητας για κλινικά και εμπορικά προϊόντα κυτταρικής θεραπείας, δήλωσε ο Bristol Myers Squibb σε δελτίο τύπου της εταιρείας. Η νέα εγκατάσταση αποτελεί μέρος της επένδυσης του Bristol Myers Squibb στην κλινική και εμπορική κατασκευή κυτταρικών θεραπειών για ασθενείς με επιθετικούς αιματολογικούς καρκίνους.

«Το Bristol Myers Squibb βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των καινοτομιών κατασκευής και είμαστε περήφανοι που η νέα μας εγκατάσταση θεραπείας κυττάρων στην περιοχή της Βοστώνης θα περιλαμβάνει πολλές τεχνολογίες επόμενης γενιάς και τα πιο πρόσφατα ολοκληρωμένα ψηφιακά συστήματα», δήλωσε η Ann Lee, PhD, επικεφαλής της Cell Therapy Ανάπτυξη και Λειτουργίες, Bristol Myers Squibb, στο δελτίο τύπου.

Τα βλαστικά κύτταρα είναι οι προκάτοχοι εξειδικευμένων κυττάρων (π.χ. κυττάρων του αίματος, του δέρματος, του ήπατος, των βλεννογόνων, κ.λπ.) από τα οποία αποτελούνται ιστοί του σώματος. Αφού τα ειδικευμένα κύτταρα ζουν μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πρέπει συνεχώς να διατηρούμε τον αριθμό τους στο σώμα μας. Γι‘ αυτό και υπάρχουν τα βλαστικά κύτταρα που μπορούν να διαιρούνται ασύμμετρα: κατά την κυτταρική διαίρεση σχηματίζεται ένα κύτταρο, παρόμοιο με το μητρικό, και εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του εαυτού του, και ένα νέο κύτταρο που είναι σε θέση να διαφοροποιηθεί (μετατραπεί) σε ένα εξειδικευμένο κύτταρο.

Τα βλαστικά κύτταρα διαφέρουν ως προς τις δυνατότητες της διαφοροποίησης, δηλαδή της ικανότητας να μετατραπούν σε διάφορα είδη εξειδικευμένων κυττάρων. Την υψηλότερη δυνατότητα έχει ένα γονιμοποιημένο ωάριο-ζυγώτης, το οποίο είναι αρχή όλων των κυττάρων του σώματος. Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη τα βλαστικά κύτταρα γίνονται πιο εξειδικευμένα και η ικανότητα της διαφοροποίησης τους μειώνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τηλεργασία θα διατηρηθεί στις φαρμακοβιομηχανίες και μετά την πανδημία

Η πρώτη ανοσοθεραπεία για καρκίνο  του θώρακα 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες επενδύουν πλέον στην κυκλική οικονομία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Novartis : Υπογράφει συμφωνία με την Roche για θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η Novartis υπογράφει αρχική συμφωνία για τη διάθεση παραγωγικής ικανότητας και τη μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπη της Roche.Η αρχική συμφωνία καλύπτει τη διάθεση των υπερσύγχρονων, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων παραγωγής βιολογικών φαρμάκων για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπης της Roche.Η συμφωνία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις πρόσφατες αρχικές συμφωνίες για τη διάθεση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στις CureVac και BioNtech.

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Χρυσή διάκριση για τη Chronoderm της CASTALIA

Αναγνωρίζοντας τις καινοτόμες ιδιότητες του αντιγηραντικού ορού Chronoderm Vitamine C 10% ULTRA της CASTALIA, οι καταναλωτές έδωσαν το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Φροντίδα Προσώπου», στα «Βραβεία Iatronet - Υγεία & Ομορφιά 2021», που υλοποίησε το ιατρικό site «iatronet.gr» και το περιοδικό υγείας «Υγεία & Ομορφιά».

Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ:  Ένα ιδανικό «πρώτο σπίτι» για να υποδεχτείτε το παιδί σας

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group (HHG), αποτελεί την κορυφαία και πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε γονιού για τη γέννηση του παιδιού του, αφού εδώ και 42 χρόνια δημιουργεί γονείς. Μέχρι σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 μωρά, σχεδόν το 11% των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από το 1979 έως σήμερα.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.