Επιχειρηματικά

AstraZeneca: Προχωρά στο πρόγραμμα Ambition Zero Carbon σε συνεργασία με τη Honeywell

AstraZeneca: Προχωρά στο πρόγραμμα Ambition Zero Carbon σε συνεργασία με τη Honeywell

Η AstraZeneca προχωρά στο πρόγραμμα Ambition Zero Carbon σε συνεργασία με τη Honeywell για την ανάπτυξη συσκευών εισπνοής επόμενης γενιάς .

Η AstraZeneca και η Honeywell θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη συσκευών εισπνοής επόμενης γενιάς χρησιμοποιώντας το προωθητικό HFO-1234ze, το οποίο έχει έως και 99,9% μικρότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) από τα προωθητικά που χρησιμοποιούνται σήμερα σε αναπνευστικά φάρμακα.Η ανακοίνωση συμπίπτει με τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης Αειφορίας της Εταιρείας και καταδεικνύει την πρόοδο στο εμβληματικό της πρόγραμμα βιωσιμότητας, Ambition Zero Carbon.

Η Έκθεση δείχνει επίσης ότι το σύνολο της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας της AstraZeneca προέρχεται πλέον από ανανεώσιμες πηγές και ότι η Εταιρεία έχει επιτύχει μείωση 59% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) στα Πεδία 1 και 2 από το 2015, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του αποτυπώματος GHG της Alexion.Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε: «Κάνουμε μεγάλη πρόοδο στη φιλοδοξία μας να έχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας έως το τέλος του 2025 και αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας έως το 2030. Η συνεργασία μας με τη Honeywell καταδεικνύει τη δέσμευση της AstraZeneca για την προώθηση της βιώσιμης καινοτομίας στον τομέα της υγείας, με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς παράλληλα με τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

  • Ο Darius Adamczyk, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honeywell, δήλωσε: «Η δουλειά που κάνουμε με την AstraZeneca για την ανάπτυξη μιας αναπνευστικής συσκευής εισπνοής, με ένα νέο σχεδόν μηδενικό προωθητικό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη, είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για το περιβάλλον όσο και για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα από την αναπνευστική υγειονομική περίθαλψη χωρίς να περιορίζουμε την επιλογή των ασθενών ή να διακινδυνεύουμε τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας».

Συσκευές εισπνοής επόμενης γενιάς

Οι περισσότεροι ασθενείς με άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) χρειάζονται εισπνεόμενα φάρμακα και πολλοί χρησιμοποιούν συσκευές εισπνοής μετρημένης δόσης υπό πίεση (pMDIs) που περιέχουν μικρές ποσότητες ενός τύπου GHG που δρα ως προωθητικό για τη χορήγηση του φαρμάκου στους πνεύμονες.

  • Τα πρόσφατα αποτελέσματα από την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους Φάσης I του σχεδόν μηδενικού GWP προωθητικού HFO-1234ze σε ένα pMDI που περιέχει βουδεσονίδη, γλυκοπυρρόνιο, φουμαρική φορμοτερόλη, σε υγιείς ενήλικες ήταν θετικά, καταδεικνύοντας παρόμοια ασφάλεια, ανεκτικότητα και συστηματική έκθεση των δραστικών συστατικών συγκριτικά με το υπάρχον Pmdi.
  • Οι ασθένειες που αφορούν στο αναπνευστικό επηρεάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και υπάρχει σημαντική κλινική ανάγκη για pMDIs, συσκευές που αποτελούν καθοριστική επιλογή για τους ασθενείς. Η εξοικείωση με τη συσκευή, η περιορισμένη λειτουργία των πνευμόνων και η νεαρή ή προχωρημένη ηλικία είναι όλα σημαντικά στοιχεία κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής εισπνοής που ταιριάζει καλύτερα στον ασθενή.

Κλιματικοί στόχοι με βάση την επιστημονική αλυσίδα εφοδιασμού  

Η AstraZeneca είναι μία από τις πρώτες επτά εταιρείες παγκοσμίως που επαληθεύτηκαν οι καθαροί μηδενικοί στόχοι της από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) σύμφωνα με το Εταιρικό Καθαρό Μηδενικό Πρότυπο. Για να υποστηρίξει τους στόχους της για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, η AstraZeneca στοχεύει το 95% των βασικών προμηθευτών και συνεργατών της να έχει στόχους βασισμένους στην επιστήμη έως το τέλος του 2025.

  • Η Εταιρεία δεσμεύεται να μοιράζεται διδάγματα από τη δική της πορεία απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και είναι ιδρυτικό μέλος του προγράμματος Energize, που ξεκίνησε στο COP26 και το οποίο εστιάζει στην αύξηση της πρόσβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις φαρμακευτικές αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και στην Πρωτοβουλία Αειφόρων Αγορών (SMI) Health Systems Taskforce, που στοχεύει στην επιτάχυνση της παροχής καθαρής μηδενικής υγειονομικής περίθαλψης.
  • Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων βιωσιμότητας της AstraZeneca στην Έκθεση Αειφορίας 2021 και στη Σύνοψη Δεδομένων Αειφορίας που δημοσιεύθηκαν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Υπ. Υγείας του Ισραήλ θα προσφέρει το Evusheld της AstraZeneca σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους

AstraZeneca: Θα προμηθεύσει τις ΗΠΑ με ένα εκατομμύριο δόσεις αντισωμάτων για πρόληψη του COVID-19

Προμήθεια των ΗΠΑ με πρόσθετες δόσεις του μονοκλωνικού της AstraZeneca

Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό αντίσωμα της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον»

Η AstraZeneca φωταγωγεί 4 αστικά πάρκα με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Ελλάδα υποδέχεται από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά Φαρμακευτικής Κάνναβης

Η TIKUN Europe, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, πρωτοπόρος στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης παγκοσμίως, υποδέχτηκε τα πρώτα μητρικά φυτά από το Ισραήλ με στόχο την έναρξη της καλλιέργειας στο εργοστάσιο της Κορίνθου.

Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer

Pfizer Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη .Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και θα φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022 (+30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού) .€221 εκατ. η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη: Επενδύουμε στην Ελλάδα, θωρακίζουμε την Ευρώπη.Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της DEMO ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Η Gilead Sciences και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν σήμερα νέα «Συμφωνία Κοινής Προμήθειας» (Joint Procurement Agreement) που θα διασφαλίσει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).