Επιχειρηματικά

Άνθρακας Αποτύπωμα: Πώς τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά καθαρισμού αλλάζουν την αγορά

Άνθρακας Αποτύπωμα: Πώς τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά καθαρισμού αλλάζουν την αγορά

Για να βοηθήσουμε στον εξορθολογισμό της υιοθέτησης βιώσιμων σκευασμάτων που περιλαμβάνουν βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες, έχουμε αναπτύξει μια βιβλιοθήκη έτοιμων προς χρήση σκευασμάτων καθαρής ετικέτας που ξεπερνούν τις κορυφαίες μάρκες. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://locuspi.com/get-formulations/.

Άνθρακας Αποτύπωμα: Μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ αλλάζει την προσέγγιση στις συνθέσεις ευρωπαϊκών προϊόντων, παρέχοντας στους διαμορφωτές εναλλακτικές λύσεις 100 τοις εκατό βιολογικής βάσης σε χημικές επιφανειοδραστικές ουσίες και επιφανειοδραστικές ουσίες με βάση τους φοίνικες, οι οποίες διαθέτουν σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Οι πλήρεις σειρές γαλακτικών και γραμμικών σοφορολιπιδίων, που αναπτύχθηκαν από την Locus Performance Ingredients, είναι πλέον καταχωρημένες στο REACH (εκτός από τις καταχωρίσεις USDA και TSCA, ικανοποιώντας έτσι μια σειρά από απαιτήσεις ασφαλείας). Τα προϊόντα μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να παρέχουν υψηλότερη βιωσιμότητα και απόδοση σε πλήθος εφαρμογών προϊόντων.

Τα πολυλειτουργικά συστατικά έχουν προσελκύσει την προσοχή κορυφαίων ειδικών χημικών εμπειρογνωμόνων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Dow, η οποία υπέγραψε παγκόσμια συμφωνία διανομής νωρίτερα φέτος. Για να αποκτήσει μια εικόνα της νέας τεχνολογίας, η Digital Journal μίλησε με τον Ronald Lieffering, αντιπρόεδρο για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) της Locus Performance Ingredients. Digital Journal:  Ποια είναι η σημασία της ανάπτυξης εναλλακτικών λύσεων βιολογικής προέλευσης σε σχέση με τα παραδοσιακά επιφανειοδραστικά προϊόντα; Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα για το περιβάλλον και την ασφάλεια;

Ronald Lieffering: Οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες, όπως αυτές που παράγονται από την Locus Performance Ingredients (Locus PI), προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα συνήθη συστατικά που βασίζονται σε χημικές ουσίες. Τα παραδοσιακά επιφανειοδραστικά μπορεί να είναι πετροχημικά ή βιολογικής προέλευσης. Οι επιφανειοδραστικές ουσίες με βάση τα πετροχημικά μπορεί να συνοδεύονται από υψηλή τοξικότητα και μεγάλο αποτύπωμα άνθρακα. Ενώ τα βιοεπιφανειοδραστικά αποτελούν μια υποκατηγορία των επιφανειοδραστικών ουσιών βιολογικής βάσης, δεν μοιράζονται όλα τα επιφανειοδραστικά βιολογικής βάσης τα ίδια φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά με τα βιοεπιφανειοδραστικά. Μπορεί να εξακολουθούν να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και να παράγονται με μεθόδους υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο όρος βιοεπιφανειοδραστική ουσία αναφέρεται συγκεκριμένα σε εκείνες τις επιφανειοδραστικές ουσίες που περιέχουν βιολογικές πρώτες ύλες ΚΑΙ που παράγονται με βιώσιμα/μη χημικά μέσα. Οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες που παράγονται με ζύμωση αποτελούν την πρώτη επιλογή. Η Locus PI επικεντρώνεται ειδικά στις βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες που παράγονται από ζύμωση – κυρίως τα σοφορολιπίδια – μια οικογένεια βιοεπιφανειοδραστικών ουσιών της κατηγορίας των γλυκολιπιδίων. Αυτές οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες έχουν πλήθος πλεονεκτημάτων υψηλής αξίας:

Εναλλακτική λύση για τα συστατικά με βάση τον φοίνικα

Η χρήση βιοεπιφανειοδραστικών ουσιών με βάση τα φυτικά έλαια μπορεί να συμβάλει στη μείωση ή την εξάλειψη της εξάρτησης της βιομηχανίας επιφανειοδραστικών ουσιών από συστατικά που προέρχονται από φοινικέλαιο. Αυτά τα υψηλής απόδοσης, βιώσιμα συστατικά επιλύουν κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση φοινικέλαιου, όπως η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση των ενδιαιτημάτων της άγριας ζωής και οι καταχρηστικές εργασιακές πρακτικές κατά τη συγκομιδή. Δεν υπάρχουν ίχνη χημικών ουσιών ή ανησυχίες για τοξικότητα

Η σειρά βιοεπιφανειοδραστικών γλυκολιπιδίων της Locus PI εξαλείφει ή ελαχιστοποιεί τις ανησυχίες σχετικά με τα χημικά ίχνη, την τοξικότητα για τον άνθρωπο και τα ύδατα και τη βιοδιασπασιμότητα, χωρίς να θυσιάζει την απόδοση ή την ακεραιότητα του τελικού προϊόντος. Πρόκειται για 100% πιστοποιημένα συστατικά βιολογικής βάσης από το USDA, τα οποία είναι μη γενετικά τροποποιημένα και δεν περιέχουν 1,4-διοξάνιο ή άλλες χημικές ουσίες Prop 65 – ικανοποιώντας τους κανονισμούς γνωστοποίησης συστατικών. Σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και 100% βαθμολογία RCI

Η σειρά βιοεπιφανειοδραστικών της Locus PI μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το αποτύπωμα άνθρακα των οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών προϊόντων αντικαθιστώντας ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών επιφανειοδραστικών ουσιών. Επειδή δεν παράγονται χημικά, αυτές οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες δεν απαιτείται να αξιολογούνται με βάση τον δείκτη ανανεώσιμου άνθρακα- ωστόσο, θα είχαν τον υψηλότερο δείκτη RCI. Έχουν επίσης σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Μπορούν να αντικαταστήσουν πολλαπλά συστατικά με καλύτερες επιδόσεις και χαμηλά ποσοστά χρήσης

Οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες που παράγονται από ζύμωση της Locus PI προσφέρουν μοναδικές πολυλειτουργικότητες και καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με άλλες βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες, επιφανειοδραστικές ουσίες βιολογικής προέλευσης και επιφανειοδραστικές ουσίες με βάση το πετρέλαιο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πιο σύνθετης δομής και ποικιλομορφίας τους. Μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να δρουν ως απορρυπαντικά, γαλακτωματοποιητές, διαβρεκτικοί παράγοντες, διασκορπιστές, ενισχυτές αφρού και άλλα.

Ψηφιακό περιοδικό:  Ποιες ήταν οι κύριες προκλήσεις κατά την ανάπτυξη;

Lieffering: Οι δαπανηρές μέθοδοι παραγωγής με περιορισμένες δυνατότητες όγκου περιόριζαν τη χρήση των βιοεπιφανειοδραστικών ουσιών σε όλες τις βιομηχανίες προσωπικής φροντίδας, CPG και βιομηχανίας, μέχρι που η Locus Performance Ingredients® (Locus PI) ανέπτυξε μια καινοτόμο διαδικασία ζύμωσης που έλυσε αυτές τις προκλήσεις. Χρησιμοποιώντας μοναδική, αρθρωτή παραγωγή, μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τη δημιουργία καθαρών βιοεπιφανειοδραστικών συστατικών με σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Αξιοποιούμε τις εξελίξεις στη βιοπληροφορική και την εφαρμοσμένη μικροβιολογία από τη μητρική μας εταιρεία, Locus Fermentation Solutions. Αυτές οι πατενταρισμένες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών ζύμωσης σε εμπορικά βιώσιμες ποσότητες. Η διαδικασία χρησιμοποιεί ανανεώσιμες γεωργικές πρώτες ύλες, όπως, φυτικά έλαια και ζάχαρη, για την παροχή βιοεπιφανειοδραστικών ουσιών σε υψηλές ποσότητες, ποιότητα και τιμές που απαιτούνται για βιομηχανικές εφαρμογές που απαιτούν ειδικές ενώσεις.

Ψηφιακό περιοδικό:  Ποιες είναι οι ιδανικές ιδιότητες μιας επιφανειοδραστικής ουσίας;

Lieffering: Ο κύριος σκοπός μιας επιφανειοδραστικής ουσίας είναι η μείωση της επιφανειακής τάσης του σκευάσματος. Αυτό που ξεχωρίζει τις βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες της Locus PI είναι η απίστευτα χαμηλή κρίσιμη συγκέντρωση μικκυλίων (CMC), η υψηλή δραστικότητα και η βελτιωμένη μείωση της επιφανειακής τάσης. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερη δοσολογία, χαμηλότερο κόστος εντός του σκευάσματος και ανώτερη απόδοση.

Ψηφιακή Εφημερίδα:  Διαθέτουν οι επιφανειοδραστικές ουσίες αντιμικροβιακές ιδιότητες; Τι είδους δοκιμές έχετε πραγματοποιήσει;

Lieffering: Οι τρέχουσες σειρές βιοεπιφανειοδραστικών μας δεν είναι αντιμικροβιακές.

Ψηφιακή Εφημερίδα:  Πώς αξιολογήσατε τη συμβατότητα των επιφανειών;

Lieffering: Ναι, αξιολογούμε τη συμβατότητα με πρακτικές δοκιμές σε διάφορα υποστρώματα, για παράδειγμα: κεραμικά, γυαλί και μέταλλο. Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές για την εκτέλεση αυτής της δοκιμής: σκούπισμα, ψεκασμός και τρίψιμο, για να αναφέρουμε μερικές.

Ψηφιακή Εφημερίδα:  Αφήνει το προϊόν υπολείμματα στην επιφάνεια; Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τα υπολείμματα;

Lieffering: Οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες που παράγονται από ζύμωση της Locus PI έχουν εξαιρετικές ιδιότητες μείωσης της επιφανειακής τάσης, βοηθώντας στην εξάλειψη των υπολειμμάτων εκεί όπου δεν είναι επιθυμητά, όπως στις εφαρμογές καθαρισμού. Ορισμένα σκευάσματα που χρησιμοποιούν τις βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες μας, όπως τα καθαριστικά μας για σκληρές επιφάνειες, έχουν φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις χωρίς να απαιτείται ξέπλυμα. Άλλα, όπως η σύνθεσή μας για το πλύσιμο αυτοκινήτων, περιλαμβάνουν ένα στάδιο έκπλυσης κατά τη δοκιμή για την απομάκρυνση των γαλακτωματοποιημένων ρύπων, όπως είναι τυπικό στη χρήση αυτών των προϊόντων από τους καταναλωτές.

Ψηφιακή εφημερίδα:  Τι είδους παρουσιάσεις αναζητούν οι πελάτες;

Lieffering: Συνολικά, οι πελάτες σε όλον τον κόσμο αναζητούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, βιώσιμες συνθέσεις των προϊόντων που χρησιμοποιούν καθημερινά. Θέλουν ουδέτερο pH και ασφαλέστερες επιλογές. Οι πελάτες ζητούν όλο και περισσότερο βιολογικά, βιοδιασπώμενα προϊόντα, ακόμη και σε βιομηχανικές εφαρμογές. Σύμφωνα με έρευνα της Forrester, πάνω από το 50% των ενηλίκων Ευρωπαίων συμφωνούν ότι αξίζει να πληρώνουν περισσότερα για βιώσιμα ή φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Η Locus PI μπορεί να βοηθήσει τους διαμορφωτές προϊόντων να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις μέσω της χρήσης των βιοεπιφανειοδραστικών συστατικών μας. Είναι πιστοποιημένα από το USDA για την ύπαρξη 100% βιολογικής βάσης, ανανεώσιμου περιεχομένου. Είναι επίσης μη γενετικά τροποποιημένα, χωρίς φοινικέλαιο και εύκολα βιοδιασπώμενα. Όλες οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες της Locus PI παράγονται με τη χρήση μιας διαδικασίας ζύμωσης με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα για ανώτερα περιβαλλοντικά οφέλη. Για να βοηθήσουμε στον εξορθολογισμό της υιοθέτησης βιώσιμων σκευασμάτων που περιλαμβάνουν βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες, έχουμε αναπτύξει μια βιβλιοθήκη έτοιμων προς χρήση σκευασμάτων καθαρής ετικέτας που ξεπερνούν τις κορυφαίες μάρκες. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://locuspi.com/get-formulations/.

Ψηφιακή Εφημερίδα: Ποια είναι τα βασικά κριτήρια για την καταχώριση ενός προϊόντος στην Ευρώπη;

Lieffering: Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κανονισμός REACH (Καταχώριση, αξιολόγηση, αδειοδότηση και περιορισμός των χημικών ουσιών) (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) θεσπίστηκε για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Ο κανονισμός REACH (Καταχώριση, αξιολόγηση, αδειοδότηση και περιορισμός των χημικών ουσιών) εφαρμόζεται σε χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές διεργασίες καθώς και σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται απευθείας από τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των ειδών καθαρισμού και των χρωμάτων. Προκειμένου να καταχωρίσουμε τις σειρές των σοφορολιπιδίων της Locus PI, έπρεπε να αποδείξουμε με επιτυχία ότι οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, χωρίς τους κινδύνους που συνδέονται με τις πιο σκληρές χημικές επιφανειοδραστικές ουσίες που έχουν κληρονομηθεί. Οι δοκιμές δείχνουν ότι οι βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες δεν είναι μόνο μια ασφαλέστερη, πιο πράσινη εναλλακτική λύση, αλλά μπορούν επίσης να παρέχουν καλύτερες επιδόσεις. Η καταχώριση REACH της Locus PI περιλαμβάνει τόσο τη λακτονική όσο και τη γραμμική έκδοση των σοφορολιπιδίων μας. Αυτό προσφέρει στους παρασκευαστές τη δυνατότητα πλήρους προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ειδικών μειγμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GARNIER: Νέα βιολογική σειρά προϊόντων

Λύσεις για καθαρό φούρνο μικροκυμάτων

Η AstraZeneca ‘αφαιρεί’ την ρύπανση από τις ακτές

Πόσο σημαντικά είναι τα Vegan προϊόντα ομορφιάς για την επιδερμίδα σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Το Ερρίκος Ντυνάν και ο ασφαλιστικός όμιλος της Interamerican ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία στρατηγική συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους ασφαλισμένους ασθενείς.  

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.