Επιχειρηματικά

Angelini Pharma Hellas: αναδιοργάνωση της επιχειρησιακής δραστηριότητας

Angelini Pharma Hellas: αναδιοργάνωση της επιχειρησιακής δραστηριότητας

H Angelini Pharma Hellas με στόχο να εξασφαλίσει την βιώσιμη λειτουργία της στην Ελλάδα και να εξασφαλίσει για το προσωπικό της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παραμονής ή αποχώρησης, προχώρησε σε αναδιοργάνωση της επιχειρησιακής της δραστηριότητας και έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους, με ιδιαιτέρως ευνοϊκές προϋποθέσεις, παρά το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.  Το πρόγραμμα, μάλιστα, είχε ευρεία απήχηση στο προσωπικό, τονίζει η διοίκηση της εταιρίας . 

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία παρουσίασε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με συσσωρευμένες ζημιές που ανέρχονται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ως επακόλουθο και του παρατεταμένου δυσμενούς περιβάλλοντος στον φαρμακευτικό κλάδο. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα η μητρική εταιρεία στήριξε την ελληνική θυγατρική της, όλο το προηγούμενο διάστημα, όμως τα μεγέθη πλέον δεν οδηγούν σε βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας.

Τονίζεται ότι η εταιρεία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί πλέον αποκλειστικά στις κατηγορίες που αφορούν νοσοκομειακά προϊόντα, την γονιμότητα (εξωσωματική) και τα ΜΗΣΥΦΑ. Τα τμήματα που  υποστήριζαν ειδικότητες που σχετίζονται με παθολογία, καρδιολογία, νευρολογία, ψυχιατρική, ορθοπεδική καταργούνται, αλλά τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά στην Ελλάδα, με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στον Έλληνα ασθενή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρισδιάστατη πλαστική μάσκα επουλώνει εγκαύματα στο πρόσωπο

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Τα μεγάλα σχέδια της φαρμακευτικής SK Bioscience

«Θα εξελιχθούμε σε έναν παγκόσμιο κόμβο βιολογικών πλατφορμών καθώς επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό με βάση την εμπειρία παραγωγής φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων».

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".