Επιχειρηματικά

AMGEN: Ομιλία Γιώργου Τουσίμη για την φαρμακευτική καινοτομία στο DELPHI ECONOMIC FORUM VI

AMGEN: Ομιλία Γιώργου Τουσίμη για την φαρμακευτική καινοτομία στο DELPHI ECONOMIC FORUM VI

AMGEN: Η AMGEN συμμετείχε στο Delphi Economic Forum VI, με τον Γιώργο Τουσίμη, Γενικό Διευθυντή Amgen Ελλάδος & Κύπρου, ο οποίος ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της φαρμακευτικής καινοτομίας και της πρόληψης στον τομέα της υγείας.

O γενικός διευθυντής AMGEN Ελλάδας και Κύπρου, κ. Γιώργος Τουσίμης μίλησε για την φαρμακευτική καινοτομία στο «DELPHI ECONOMIC FORUM VI». Ειδικότερα, ο κ. Τουσίμης, συζητώντας σε πάνελ με θέμα «Health Systems Of Tomorrow: Pharma Policies For Growth», υπογράμμισε ότι «πρέπει να απομακρυνθούμε από τον παλιό και μη αποτελεσματικό τρόπο σκέψης “problem finding and fixing” και να κινηθούμε προς τη νέα εποχή της στρατηγικής “predict and prevent”», προσθέτοντας πως «κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και προσεκτική εκτέλεση».

Ο Γενικός Διευθυντής της Amgen Ελλάδος & Κύπρου επικεντρώθηκε στη συνέχεια στο καίριο αίτημα αναβάθμισης του συστήματος Υγείας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον, μέσω του προγράμματος Greece 2.0, τη βούληση και τους πόρους για να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες υγείας και να αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας. «Έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και τη βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων για την υγεία, προφανώς προς όφελος των ασθενών», υπογράμμισε.

Καθοριστική θα αποβεί στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε ο κ. Τουσιμης, η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων. «Η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία στην Ελλάδα δεσμεύεται να συνεισφέρει ενεργά στην ομαλή και άμεση εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Είτε θα συνεργαστούμε για να κάνουμε τις νέες στοχευμένες θεραπείες προσβάσιμες στους ασθενείς που τις χρειάζονται τη στιγμή που τις χρειάζονται, είτε θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι αποτύχαμε στην αποστολή μας να έχουν οι ασθενείς στην Ελλάδα πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο κ. Τουσίμης τόνισε την αξία της έγκαιρης πρόγνωσης και διάγνωσης, επισημαίνοντας ότι «εάν στον καρκίνο προβλέπουμε έγκαιρα, μέσω της κατάλληλης χρήσης των βιο-δεικτών και του gene sequencing, ποιος μπορεί να ωφεληθεί από μία στοχευμένη θεραπεία, τότε μπορούμε να παρέχουμε το κατάλληλο φάρμακο στον κατάλληλο ασθενή την κατάλληλη στιγμή, εξοικονομώντας χρήματα για το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα σώζοντας ζωές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΦΕΕ-EFPIA: Άμεση ανάγκη για τη διαθεσιμότητα των Covid-19 εμβολίων στους πληθυσμούς προτεραιότητας

Δωρεά Εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Βασίλης Κικίλιας: Οι Περιφέρειες με τα πιο πολλά κρούσματα- Τι είπε για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.