Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

Επιμέλεια: Γεωργία Αθ. Σκιτζή

Στον χώρο της Υγείας εταιρίες με ωριμότητα και ευαισθησία στήριξαν την χώρα μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19, υλοποιώντας σημαντικές ενέργειες προσφοράς. Ένα λαμπερό παράδειγμα είναι η φαρμακευτική εταιρία Novartis, η οποία με δέσμη πρωτοβουλιών, των οποίων η καταγραφή επιχειρείται από το healthweb.gr, υποστήριξε έμπρακτα το Σύστημα Υγείας και την ελληνική κοινωνία.

Λαμβάνοντας μέτρα για την επόμενη μέρα.

Η εταιρία εστιάζει με προσοχή στην επόμενη μέρα, ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες που επιτάσσει η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους, η Novartis Hellas τηρεί συγκεκριμένους κανόνες ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας αλλά και της μητρικής εταιρίας. Η απόφαση για επιστροφή στο γραφείο αποτελεί αποκλειστικά ατομική απόφαση του κάθε εργαζόμενου, ενώ σε βασική προτεραιότητα αναδεικνύεται η τήρηση των μέτρων υγιεινής, κοινωνικής απόστασης, ευεξίας και ασφάλειας.

Επιπλέον, η εταιρεία, υιοθετώντας ψηφιακά εργαλεία τηλεργασίας και προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους της να αντεπεξέλθουν στην απαιτητική συγκυρία, εφοδίασε όλα τα εταιρικά κινητά και ipads με ειδική εφαρμογή, που παρέχει συμβουλές σε θέματα άσκησης, διατροφής, πνευματικής και ψυχολογικής ισορροπίας καθώς και 50 δωρεάν συνεδρίες coaching. Παράλληλα επέκτεινε και στις οικογένειές των εργαζομένων τη δωρεάν πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης Coursera και Κhan Academy (για παιδιά σχολικής ηλικίας).

kinito andras

Συμβολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Από την πρώτη στιγμή, η Novartis Hellas σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Απόκρισης της μητρικής εταιρείας στην Covid-19, σε συνεργασία με το συντονιστικό τμήμα του Υπουργείου Υγείας.

Έτσι πραγματοποιήθηκε δωρεά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που κάλυψε συγκεκριμένες ανάγκες δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς και του Ινστιτούτου Παστέρ.

kornaios aima ΚΟΡΟΝΑ maios

Ειδικότερα:

3 κλίνες ΜΕΘ με τον απαραίτητο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη και παρακολούθηση των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία (η δωρεά αφορά σε αγορά 3 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών, 3 αναπνευστήρων ΜΕΘ, 3 φορητών αναπνευστήρων, 3 monitors παρακολούθησης ασθενών, 1 κεντρικού σταθμού και αναλωσίμων).

Πέντε οθόνες για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Προσφορά 4.000 ιατρικών μασκών και γαντιών μιας χρήσης.

Δωρεά 2 αναπνευστήρων, απαντώντας στη σχετική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την υποστήριξη της τηλεργασίας των εργαζομένων του.

gynaikes giatroi

Οι άνθρωποι της Novartis Hellas είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν εθελοντικά τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, συνεισφέροντας ένα συμβολικό ποσό από τη μισθοδοσία τους. Η εταιρεία διπλασίασε το ποσό πoυ συγκεντρώθηκε για να στηρίξει ανθρωπιστική δομή επιλογήςτων εργαζομένων.

Με όραμα και ευθύνη για τον ασθενή

Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19, η εταιρεία, σεσυνεργασία με την εταιρεία Bioaxis, διασφάλισε τη δωρεάν παράδοση θεραπειών στοσπίτι των ασθενών.

Το πρόγραμμα δωρεάνπαράδοσηςκατ’ οίκον απευθύνεται σε περίπου 5.500 ασθενείς των οποίων η θεραπευτική αγωγή δεδιατίθεται από ιδιωτικάφαρμακεία, δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του συστήματος υγείας και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

asthenis nov

Τμήμα Holistic Care

Εν μέσω της πανδημίας της COVID-19, η επικοινωνία εξ αποστάσεως μεταξύ ασθενών και ιατρών έχει γίνει αναγκαία. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν εντατικοποιηθεί οι δράσεις του νέου τμήματος Holistic Care, που εστιάζει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και προάγει τη θεραπευτική συμμαχία των επαγγελματιών υγείας προς όφελος των ασθενών με χρόνια νοσήματα.  Το καινοτόμο αυτό τμήμα, υποστηρίζει με τεχνογνωσία την αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων και ταυτόχρονα αξιολογεί την ανάπτυξη καινούργιων ψηφιακών λύσεων που θα έχουν και μακροπρόθεσμο όφελος για τους ασθενείς, με απώτερο στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Kinito ygeia

 

Pin It

Cook name