Pin It

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει γίνει μια σταθερή τοποθέτηση κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, καθώς και ένα σημαντικό εργαλείο για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό συμβαίνει όλο και περισσότερο στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης, όπου εμφανίζονται καθημερινά ορισμένες από τις πιο προηγμένες εξελίξεις στις θεραπευτικές, διαδικαστικές, χειρουργικές και λειτουργικές τεχνολογίες. Με μια ποικιλία νέων αιτημάτων ασθενών που αυξάνονται κάθε χρόνο, η ιατρική τεχνολογία εξελίχθηκε για να λύσει μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κλάδο της υγείας του 21ου αιώνα. Η εταιρεία κατασκευής υγειονομικής περίθαλψης, η Simone Health, αντικατοπτρίζει τις τέσσερις κορυφαίες τάσεις της ιατρικής τεχνολογίας από το 2019.

Η βελτιστοποίηση των ΗΜΥ: Η ηλεκτρονική περίθαλψη ή τα ηλεκτρονικά μητρώα υγείας επιτρέπουν στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να έχουν ασφαλή πρόσβαση και να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τους ασθενείς μέσω ιατρικών καναλιών. Η ανάπτυξη του ΗΜΥ έχει πολλαπλασιαστεί με την αυξημένη πρόσβαση στην τεχνολογία σε ολόκληρη την υγειονομική βιομηχανία και η δημοτικότητά του έχει εξαντληθεί τώρα που οι επαγγελματίες απολαμβάνουν την αποτελεσματικότητα και την ευκολία των ασθενών. Η βελτιστοποίηση της συλλογής και διανομής του ΗΜΥ επιτρέπει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να παρακολουθούν αποτελεσματικά τους ασθενείς τους με ακριβείς αναφορές ιστορικού υγείας, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση χαρτιού και αυξάνοντας την παραγωγικότητα στον ιατρικό χώρο εργασίας.

Διαλειτουργικότητα: Η διαλειτουργικότητα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό για κάθε σύγχρονο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η φύση του ιατρικού κλάδου καθιστά την ανταλλαγή πληροφοριών απαραίτητη για την ποιοτική φροντίδα των ασθενών σε πολλούς παρόχους και η διαλειτουργικότητα επιτρέπει στους παρόχους να συνδεθούν. Η αποστολή πληροφοριών για τους ασθενείς σε άλλους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα είναι στάνταρ, αλλά η διασφάλιση ότι έχουν ληφθεί και ενσωματωθεί στο σύστημα των ΗΜΥ άλλων παρόχων είναι απαραίτητη για την ακριβή απεικόνιση της περίπτωσης ενός ασθενούς. Η διαλειτουργικότητα μεταφέρει την υγειονομική περίθαλψη στον ασθενή στο επόμενο επίπεδο, εστιάζοντας στην ανταλλαγή των δεδομένων υγείας με τους παρόχους που την χρειάζονται για την παροχή εξαιρετικής ιατρικής εμπειρίας.

Εικονική περίθαλψη: Η εικονική περίθαλψη είναι ένας νέος τρόπος παροχής εξ αποστάσεως υγειονομικής περίθαλψης στους ασθενείς. Είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, ως ένας τρόπος για να αυξήσετε την εμβέλεια του ασθενούς και να εξοικονομήσετε πόρους για επισκέψεις στο σπίτι και ιατρικά ραντεβού, καθώς και οι δύο μπορούν να γίνουν ουσιαστικά αντ 'αυτού. Οι επισκέψεις εικονικής υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνουν συχνά ποιότητα τεχνολογίας AV και συσκευές υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες του ασθενούς. Η εικονική φροντίδα εξοικονομεί χρόνο και χρήμα τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας ταυτόχρονα την ίδια φροντίδα ποιότητας και προσοχή ένα προς ένα, πολλοί ασθενείς απαιτούν μόνο μέσω μιας τηλεοπτικής διάσκεψης.

Λύσεις δέσμευσης ασθενών: Η αύξηση της εμπλοκής των ασθενών έχει γίνει ένα τσιτάτο για τα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα. Παρόλο που υπάρχουν διάφοροι νέοι, καινοτόμοι τρόποι για τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν κοινωνικά μεταξύ τους, είναι όλο και πιο δημοφιλές να συνδέονται και με την υγεία σας online. Η ιατρική φροντίδα θεωρείται από καιρό ως ενοχλητική, αλλά η τεχνολογία έχει καταστήσει τα πάντα πιο προσιτά, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας υγείας. Οι πύλες των ασθενών, όπου οι ασθενείς μπορούν να δουν τα αρχεία τους και τα αποτελέσματα των δοκιμών τους σε λίγα δευτερόλεπτα με ασφαλή λογαριασμό, είναι μια μεγάλη διέξοδος για να εμπλακούν οι ασθενείς στη δική τους υγειονομική περίθαλψη.

Η τεχνολογία εξουσιοδοτεί τους επαγγελματίες του τομέα υγείας να φτάσουν σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, να προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία ασθενούς και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα πολλών θεραπειών. Οι τάσεις που βλέπουμε παραπάνω είναι μόνο μια επιλογή από τις καλύτερες εξελίξεις, αλλά η ιατρική τεχνολογία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία τα επόμενα χρόνια.

Pin It