Greek English French German Italian
Pin It

Oι περισσότεροι παραγωγοί φαρμάκων δήλωσαν ότι περιορίζουν τα ταξίδια των υπαλλήλων τους σε χώρες που πλήττονται σκληρά από τον κοροναϊό όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιταλία. Τώρα, καθώς εμφανίζονται περισσότερες περιπτώσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, το πλάνο τους έχει μετατοπιστεί.

Η GlaxoSmithKline "έχει δώσει εντολή σε όλους τους υπαλλήλους να αναβάλουν τα μη κρίσιμα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια μέχρι την επόμενη ειδοποίηση", ανέφερε ένας εκπρόσωπος. Η Bristol Myers Squibb άρχισε να περιορίζει τα επαγγελματικά ταξίδια το τέλος Μαρτίου. Και οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για συνεργάτες, προμηθευτές και πωλητές, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Boehringer Ingelheim, από την πλευρά της, περιορίζει τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία έχει επίσης θέσει εκτός λειτουργίας την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, την Ταϊβάν, τη νοτιοανατολική Ασία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και το Ιράν.

"Αναμένουμε από τους εργαζόμενους να αναπρογραμματίσουν τις επαγγελματικές συναντήσεις που απαιτούν ταξίδι ή να οργανώσουν σχεδόν σε αυτούς τους τομείς", ανέφερε ένας εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί δεν είναι εξ ολοκλήρου νέοι. Πρόκειται για μια πιο λεπτομερή έκδοση μιας προηγούμενης πολιτικής που περιορίζει τα ταξίδια στις πληγείσες περιοχές.

Η Roche ζητά από τους εργαζόμενους να «αναβάλουν όλες τις μετακινήσεις τους στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, μέχρι νεωτέρας», και να περιορίσουν τα επαγγελματικά ταξίδια προς και από την Κορέα, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, το Ιράν και την Ιταλία στην απόλυτα κρίσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο." Κάθε υπάλληλος που επιστρέφει από μια από τις περιοχές αυτές πρέπει να εργάζεται από το σπίτι για τουλάχιστον 14 ημέρες κατά την επιστροφή τους, λέει η Roche.

Η Amgen αναστέλλει τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια μέχρι τις 21 Μαρτίου και ενισχύει τις ρουτίνες καθαρισμού και τον έλεγχο των επισκεπτών σε όλες τις τοποθεσίες της. Σε μια νέα δήλωση, η Sanofi δήλωσε ότι ζητά από τους εργαζόμενους και τους εργολάβους να αποφύγουν το ταξίδι τους στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και επτά περιφέρειες στην Ιταλία. Ζητείται από αυτούς να "κρατήσουν όλα τα ταξίδια σε επιχειρήσεις μόνο απαραίτητα", με μερικές εξαιρέσεις, όπως για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η Sanofi δημιούργησε μια "εσωτερική επιτροπή κρίσεων" και εξακολουθεί να απαγορεύει τα ταξίδια στο Wuhan και σε ολόκληρη την επαρχία Hubei της Κίνας.

Η Mylan περιορίζει τα διεθνή ταξίδια και απαγορεύει τα ταξίδια προς και από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Ιράν, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. "Ζητάμε να ελαχιστοποιηθούν όλα τα επιχειρηματικά ταξίδια και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις και τις προσωπικές συναντήσεις", δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και περιορισμοί έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη συγκράτηση του νέου κορωναϊού, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε 85 χώρες, μολύνοντας περίπου 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ο ιός έχει προκαλέσει περισσότερους από 3.300 θανάτους.

Μεταξύ των μολυσμένων είναι τρεις εργαζόμενοι της Biogen-δύο από την Ευρώπη και ένας από το εξωτερικό της Μασαχουσέτης- που ταξίδεψαν σε συνεδρίαση διαχείρισης στη Βοστώνη την περασμένη εβδομάδα. Στη συνάντηση, πολλοί συμμετέχοντες είχαν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Αρκετοί θετικοί για γρίπη, ενώ τρεις επιβεβαίωσαν ότι έχουν μολυνθεί από COVID-19.

Σε απάντηση, η Biogen έχει δώσει εντολή σε όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να εργάζονται από το σπίτι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και περιορίζει το ταξίδι των εργαζομένων μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Εκτός από όσους συμμετείχαν στη συνάντηση, οποιοσδήποτε υπάλληλος θα πρέπει να μείνει στην πατρίδα του αν δεν αισθάνεται καλά και να επικοινωνήσει με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης όπως είναι απαραίτητο, λέει ο Biogen.

Pin It