Greek English French German Italian
Pin It

Στα επόμενα 4 χρόνια η AstraZeneca Ελλάδας θα θέσει σε κυκλοφορία 10 νέες καινοτόμες θεραπείες οι οποίες στοχεύουν σε 21 ενδείξεις.

Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει τη δυναμική της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca Ελλάδας όσον αφορά τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και της εγχώριας οικονομίας, αλλά και σε συνάρτηση με τα οικονομικά της στοιχεία.

H κυκλοφορία των δέκα καινοτόμων θεραπειών, αποφασίστηκε φέτος, μια χρονιά ορόσημο για την AstraZeneca Ελλάδας, καθώς γιορτάζει τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της, με θετικό πρόσημο στην ουσιαστική συμβολή στην Υγεία, καθώς βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντας καινοτόμες θεραπείες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Ειδικότερα, η AstraZeneca συμβάλλει σημαντικά στη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και της εγχώριας οικονομίας. Το 2018 πάνω από 12 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων της χρησιμοποιήθηκαν από Έλληνες ασθενείς. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ, οι εκπτώσεις και οι επιστροφές στο σύστημα υγείας ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές στα 2,2 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο, προσφέροντας πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της σε ολοένα και περισσότερους ασθενείς. Η εταιρεία απασχολεί 200 εργαζόμενους, στα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι και στο υπερσύγχρονο Κέντρο Διανομής Φαρμάκων στον Ασπρόπυργο Αττικής και έχει καταφέρει να δημιουργήσει για όλους τους εργαζόμενους ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.

astr

 

Η AstraZeneca είναι μια καινοτόμος και αξιόπιστη εταιρεία

 Η καινοτομία είναι μία έννοια συνυφασμένη με την ανάπτυξη. Είναι η κινητήριος δύναμη για να κάνει πράξη το όραμά της και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει προσφέρει στους Έλληνες ασθενείς 113 καινοτόμα φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, επικεντρώνοντας την έρευνά της στις αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, νεφρικές, μεταβολικές και ογκολογικές παθήσεις. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας επένδυσης στη διενέργεια κλινικών μελετών και της συστηματικής υποστήριξης του ερευνητικού έργου Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Τα τελευταία χρόνια υλοποίησε 28 κλινικές μελέτες, σε συνεργασία με 450 ερευνητές, για θεραπείες σοβαρών νοσημάτων.Είναι χαρακτηριστικό της προσήλωσής της στην προαγωγή της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας ότι μόνο το 2018, η AstraZeneca Ελλάδας επένδυσε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για τη διενέργεια κλινικών μελετών.

Όλα αυτά τα χρόνια, η AstraZeneca, έχει καταστήσει το όνομά της συνώνυμο των καινοτόμων και αξιόπιστων φαρμάκων. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα 3 Βραβεία Prix Galien με τα οποία διακρίθηκε τα τελευταία χρόνια. Αδιάψευστος μάρτυρας όμως για την αξιοπιστία της, δεν είναι τα βραβεία, είναι πρωτίστως οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ασθενείς που έχει βοηθήσει να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Διότι για όλους στην AstraZeneca, προτεραιότητα έχει ο ασθενής. Οι δράσεις της αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και έγκαιρης πρόσβασης στις απαραίτητες θεραπείες.

Ενδεικτική αναφορά: τα 3 συνεχιζόμενα προγράμματα Πρώιμης Πρόσβασης, αλλά και τα 3 που βρίσκονται υπό έγκριση, το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών με Διαβήτη τύπου 2, καθώς και τα Προγράμματα ελέγχου μεταλλάξεων για τον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, από τα οποία έχουν ωφεληθεί χιλιάδες Έλληνες.

Προτεραιότητά της είναι να φτάσουν τα προϊόντα της στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την εγκαθίδρυση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα και την θεραπεία των ασθενών. Και για αυτό η Astrazeneca επενδύει σημαντικά σε δράσεις συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και επίσης συνεργάζεται με νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών & την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

 

30yearsastrazeneca 25

 

Η AstraZeneca είναι μία κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία

 Βασικό στοιχεία που χαρακτηρίζει τη βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, είναι ότι πρόκειται για μία κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία. Καλύπτει πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, μέσα από δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ανακούφιση ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές. Παράλληλα, υποστηρίζει το έργο κοινωφελών μη κυβερνητικών οργανισμών μέσω της εθελοντικής εργασίας, προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης ή υλικού εξοπλισμού. Η τελευταία τέτοιου είδους πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε με τη δωρεά εξοπλισμού γραφείου από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις της σε 30 οργανισμούς – μέλη του δικτύου ΔΕΣΜΟΣ.

 Επίσης, η AstraZeneca, επιχορηγεί διαγνωστικές εξετάσεις ασθενών σε οικονομική αδυναμία και υλοποιεί δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η ΧΑΠ και το άσθμα, ενώ προσπαθεί να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, εντάσσοντας την ανακύκλωση και την υιοθέτηση «πράσινων» τακτικών στην καθημερινότητά της. Πρόσφατα εγκαινίασε το τετραετές πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις», αποδεικνύοντας την περιβαλλοντική ευσυνειδησία της… στην πράξη, «αφαιρώντας» 450 κιλά απορριμμάτων από 5 ακτές της χώρας.

Pin It