Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Μετά από επτά χρόνια στις παραγωγικές διαδικασίες της Teva, την κοπή, το κλείσιμο και την πώληση ιστοσελίδων, ο Carlo de Notaristefani παραιτείται. Ο Notaristefani, ο οποίος έχει περάσει από τρεις διευθύνοντες συμβούλους στη διαδικασία, συνταξιοδοτείται και αντικαθίσταται από τον Eric Drapé ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο των παγκόσμιων επιχειρήσεων.

Ο 58χρονος Drapé συνεργάζεται με την Teva από το 2014 και εργάζεται σε διάφορα πόστα, πρόσφατα ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και ανώτερος υπάλληλος ποιότητας του ομίλου Teva. Θα εδρεύει στην παγκόσμια έδρα της Teva στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.  "Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Carlo και η ομάδα του βελτίωσαν σημαντικά τη δύναμη και τις επιδόσεις της παγκόσμιας επιχείρησης και της αλυσίδας εφοδιασμού μας ενώ ταυτόχρονα συνέχιζαν να βελτιστοποιούν το δίκτυο, να μειώνουν το κόστος και να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Teva Kåre Schultz. 

"Ο Eric είναι ο σωστός ηγέτης για να επιτύχει αυτή τη στιγμή τον Carlo και να αναλάβει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις της Teva στο επόμενο επίπεδο επιδόσεων, ενεργώντας ως κεντρικός μοχλός της αποστολής και της στρατηγικής της Teva, η οποία είναι καλά προετοιμασμένη για την ομαλή μετάβαση", δήλωσε ο Schultz.

Ο Notaristefani προσλήφθηκε το 2012, όταν ο Jeremy Levin έγινε CEO της Teva, ακολουθώντας τον Levin από την Bristol-Myers Squibb. Ο Notaristefani ήταν τότε επιφορτισμένος με την εξεύρεση τρόπων μείωσης της εκτεταμένης και ποικίλης παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας, μιας κίνησης που αντιστάθηκε τότε στο διοικητικό συμβούλιο της Teva και τελικά οδήγησε στην απομάκρυνση του Levin.

Οι περικοπές στην κατασκευή συνεχίστηκαν υπό τον Erez Vigodman, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2014. Ωστόσο, όταν η Teva το 2015 απέσυρε 40,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το Actavis, τη μονάδα γενόσημων της Allergan, μια καταστροφική κίνηση που πρόσθεσε σχέδια και υπαλλήλους και άφησε την φαρμακοβιομηχανία να αγωνίζεται για την ταμειακή ροή της. Αυτή η συμφωνία και το συνοδευτικό χάος κόστισαν στον Vigodman τη δουλειά του, αλλά όχι και στον Notaristefani, ο οποίος συνέχισε να επιβλέπει το κλείσιμο και την πώληση των εργοστασίων σε όλο τον κόσμο.

Ο Schultz πήρε την κορυφαία θέση το 2017 μετά από μια αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και του δόθηκε εντολή να αποκαταστήσει την οικονομική θέση της εταιρείας. Ανέπτυξε ένα εργοστάσιο που θα πλήρωνε το προσωπικό του κατά 14.000 άτομα, εξαλείφοντας περισσότερο από το 25% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του και προχώρησε σε περικοπή των ετήσιων δαπανών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιβάρυνσης έπληξε τον Notaristefani και την ομάδα του, η οποία εντόπισε περίπου 40 τοποθεσίες που θα κυκλοφορούσαν παγκοσμίως.

Τον Αύγουστο, ο Schultz είπε στους επενδυτές ότι οι περικοπές και οι πιέσεις δεν θα τελειώνουν ούτε όταν η φαρμακοβιομηχανία φτάσει το στόχο εξοικονόμησης κόστους ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ τα επόμενα βήματα δεν θα είναι τόσο δραματικά, είπε ότι θα είναι σε εξέλιξη, δημιουργώντας αποτελεσματικότητα για να χτίσει το περιθώριο της Teva. "Τώρα, δεν πρόκειται να κάνουμε μια μεγάλη αναδιάρθρωση, αλλά θα κάνουμε συνεχώς βελτιστοποίηση του αποτυπώματος παραγωγής μας", δήλωσε ο Schultz. "Είπα πριν και θα επαναλάβω τώρα ότι, μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο θα είναι στο τέλος του τρέχοντος έτους, τότε θα μοιραστώ μαζί σας τα πιο μακροπρόθεσμα σχέδια μας για το πώς να βελτιστοποιήσουμε τη διαδικασία παραγωγής".

Pin It

Cook name