Greek English French German Italian
Pin It

Η Biogen γνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τους απαιτητικούς επενδυτές. Πριν από δέκα χρόνια, αντιμετώπισε αντιπαλότητα με τον ακτιβιστή Carl Icahn, η οποία έληξε με δύο νέους διευθυντές στο συμβούλιο της. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το φάρμακο του Alzheimer και η θεαματική πτώση του ανώτατου ορίου που ακολούθησε - ώθησε την Biogen να προσθέσει τρία νέα μέλη στο συμβούλιο της.

Ο Πρόεδρος Stelios Papadopoulos τόνισε ότι η Biogen "άκουσε τις προσκλήσεις των μετόχων μας" και σχεδιάζει να διευρύνει το διοικητικό συμβούλιο για να φέρει "νέο αίμα" και νέες γνώσεις. Το διοικητικό συμβούλιο θα αυξηθεί σε 14 έδρες από τις 11, με τρεις υποψήφιους για ψηφοφορία τον Ιούνιο: ο διευθύνων σύμβουλος John Chiminski, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Medtronic William Hawkins και ο IBM exec Jesus Mantas.

Τα τρία νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα βοηθήσουν τη Biogen μετά την αποτυχημένη προσπάθεια, η οποία κόστισε περίπου το 30% της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας. Αντιμετωπίζοντας ένα φράγμα αναλυτικών ερωτήσεων σχετικά με τα κέρδη της Q1 της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Michel Vounastos δήλωσε ότι η εταιρεία έχει "την ευκαιρία και την υποχρέωση" να ανακάμψει από αυτή την οπισθοδρόμηση.

Για να κατευνάσει τους επενδυτές εν τω μεταξύ, η εταιρεία προχώρησε σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια νέες αγορές μετοχών, ο Vounastos υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να ψάχνει για ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις. Ο Vounastos δήλωσε ότι οι νέοι υποψήφιοι έχουν "διαφορετικό υπόβαθρο και εμπειρία στην επιστημονική, ιατρική και ψηφιακή καινοτομία" που είναι "πολύ συμπληρωματικά προς το πρωτοποριακό όραμά μας".

Ο Chiminski είναι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Catalent, η εταιρεία συμβούλων έρευνας και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών για βιοφάρμα. Ο Hawkins είναι ανώτερος σύμβουλος στην εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων της EW Healthcare Partners, αλλά πριν από αυτό, ηγήθηκε της MedTronic της medtech. Ο Mantas είναι διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της IBM Global Business Services, η οποία βοηθά τις εταιρείες να πλέκουν ψηφιακά στις δραστηριότητές τους.

Ο Alex Denner, επενδυτής ακτιβιστών που πρωτοεμφανίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Biogen μετά τον αγώνα αντιπάλου του 2009, δήλωσε ότι «είναι ενθουσιασμένος» για τους διορισμούς. Ο Denner προεδρεύει της επιτροπής εταιρικής διακυβέρνησης της Biogen. "Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία με στόχο την περαιτέρω διαφοροποίηση και ενίσχυση του μακιγιάζ του διοικητικού συμβουλίου", πρόσθεσε ο Denner.

Αν η Biogen ενισχύσει τις ψηφιακές φιλοδοξίες της μετά το flop aducanumab, όπως υποδηλώνουν οι υποψηφιότητες, η εταιρεία σίγουρα θα προοδεύσει. Ο γενικός διευθυντής της Novartis Vas Narasimhan και ο προκάτοχός του Joe Jimenez επισήμαναν και τα δύο ψηφιακά ως κορυφαίο στόχο και ο ελβετική φαρμακοβιομηχανία διαθέτει σήμερα τον πρώτο επικεφαλής ψηφιακό αξιωματούχο του Bertrand Bodson. Και η Pfizer, η Merck & Co. και η GlaxoSmithKline έχουν προσλάβει όλους τους πρώτους επικεφαλής τεχνολογικά προχωρημένους επικεφαλής τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα στελέχη της Biogen δήλωσαν την πρώτη περυσινή τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να προχωράει και να αναζητά νέους υποψήφιους φαρμάκων μετά την οπισθοδρόμηση του Alzheimer. Η εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στη σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά σχεδιάζει να προχωρήσει σε οφθαλμολογία, κινητικές διαταραχές, νευρομυϊκές παθήσεις, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και πολλά άλλα μέσα στα 2020, ανέφεραν. Η φαρμακοβιομηχανία εξακολουθεί να έχει φιλοδοξίες στον πόνο, στις διαταραχές του Alzheimer και στις νευρογνωστικές διαταραχές.`

Pin It

Cook name