28.8 C
Athens
27.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

Πώς να καταπολεμήσετε την αλλεργία στο γάλα

  Ως «αντιαλλεργικό» μπορεί να λειτουργήσει η κατανάλωση ψημένων γλυκών που περιέχουν γάλα σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Allergy and Clinical Immunology. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μειώνονταν η εξαφανίζονταν τα αλλεργικά συμπτώματα στα μικρά παιδιά που κατανάλωναν μαγειρεμένο γάλα, μέσα σε μικρά ατομικά κέικ. Πιστεύουν δε, […]

 

Ως «αντιαλλεργικό» μπορεί να λειτουργήσει η κατανάλωση ψημένων γλυκών που περιέχουν γάλα σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μειώνονταν η εξαφανίζονταν τα αλλεργικά συμπτώματα στα μικρά παιδιά που κατανάλωναν μαγειρεμένο γάλα, μέσα σε μικρά ατομικά κέικ.

Πιστεύουν δε, ότι τα αποτελέσματα της έρευνας τους μπορούν να διαφοροποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα, δηλαδή την πλήρη αποχή από την κατανάλωση του.

Πιο συγκεκριμένα σε δείγμα 88 παιδιών ηλικίας 2-17 ετών και με βάση μια ομάδα αναφοράς 60 αλλεργικών παιδιών τα οποία απείχαν εντελώς από το γάλα, έδωσαν τέτοιου είδους γλυκά και διαπίστωσαν ότι τα μισά εξ’ αυτών ήταν σε θέση να φάνε γιαούρτι ή να πιουν άπαχο γάλα χωρίς να εκδηλώσουν αλλεργικά συμπτώματα.
Οι ειδικοί πιστεύουν λοιπόν ότι η θέρμανση του γάλακτος ενδεχομένως αλλάζει τη σύσταση των πρωτεϊνών του και μειώνει τις πιθανότητες αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος σ’ αυτές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ