Διατροφή

Κοτόπουλο: Πως να προστατευθείτε από τα μικρόβιά του

Κοτόπουλο: Πως να προστατευθείτε από τα μικρόβιά του

Μία καλή ιδέα για να αποφεύγουμε τα μικρόβια που έχει το κοτόπουλο είναι να το καταψύχουμε αμέσως μόλις το αγοράζουμε και να το αποψύχουμε όταν πια θέλουμε να το μαγειρέψουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Βάσει των στοιχείων, 6 στα 10 κοτόπουλα είναι μολυσμένα με διάφορα μικρόβια τα οποία οδηγούν στο να αρρωστήσουν μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο.

Μάλιστα 100 περίπου άνθρωποι από αυτούς, χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της τροφικής αυτής δηλητηρίασης που τους έχει προκαλέσει το κοτόπουλο.

Φυσικά ισχύει ότι το να μαγειρεύουμε καλά το κοτόπουλο βοηθάει στο να μειώνεται ο αριθμός των μικροβίων που φέρει, αλλά παρ’ όλα αυτά το ενδεχόμενο να αρρωστήσει κάποιος δεν απομακρύνεται τελείως.

Η διαδικασία της κατάψυξης και της απόψυξης, σε συνδυασμό βέβαια και με το καλό μαγείρεμά του, αυξάνει την ασφάλεια του κοτόπουλου που θα φάμε τελικά. Αυτό αφορά κυρίως το μικρόβιο campylobacter, που είναι συχνά υπεύθυνο για τροφικές δηλητηριάσεις.

Μάλιστα στη Μεγάλη Βρετανία όπου το πρόβλημα με τα μολυσμένα κοτόπουλα είναι πολύ διαδεδομένο έχει ξεκινήσει καμπάνια που προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές να μην πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν αλλά να το βράζουν/ψήνουν κατευθείαν σε υψηλή θερμοκρασία.

Γιατί; Επειδή στη διαδικασία του πλυσίματος τα μικρόβια μεταφέρονται (πετάγονται) σε διάφορα άλλα σημεία της κουζίνας, όπως για παράδειγμα ο νεροχύτης, η βρύση, το σφουγγάρι κλπ. και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πόσο καλά καθαρίζει μετά από κάθε τέτοιο πλύσιμο η κάθε νοικοκυρά τον χώρο της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το κατοικίδιό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.