Ομάδα αμερικανών διατροφολόγων ανακοίνωσε πως η κατανάλωση καρυδιών ευεργετεί τον οργανισμό και τον ενισχύει στη μάχη του ενάντια στον καρκίνο του προστάτη.
Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα παρατήρησε τις πιθανές επιδράσεις που είχε η κατανάλωση καρυδιών (68 περίπου γραμμάρια ημερησίως) σε ποντίκια με καρκινικά κύτταρα προστάτη. Οι παρατηρήσεις τους οδήγησαν στο συμπέρασμα πως η βρώση καρυδιών δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη του όγκου, καθώς επηρεάζει τη λειτουργία γονιδίων που σχετίζονται με το μεταβολισμό των κυττάρων και την καρκινική ανάπτυξη. Σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών η ανάπτυξη προστατικού όγκου στα ποντίκια που κατανάλωναν καρύδια ήταν 30 με 40% μειωμένη σε σχέση με τα ποντίκια στων οποίων το διαιτολόγιο δεν περιλαμβάνονταν καρύδια. Φυσικά, τα αποτελέσματα αυτά μέλλουν να επιβεβαιωθούν και σε σώματα ασθενών.
Το καρύδι, καρπός του ομώνυμου φυλλοβόλου δέντρου, χαρακτηρίζεται για το ιδιαιτέρως σκληρό του περίβλημα και τα εδώδιμο λοβωτό περιεχόμενό του, που είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. 100 γραμμάρια ψίχας καρυδιού περιέχουν 68,5 γραμμάρια λίπους, το 70% του οποίου συνίσταται σε ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις