Διατροφή

5 λόγοι για να φάτε αμύγδαλα

5 λόγοι για να φάτε αμύγδαλα

Οι διατροφολόγοι λατρέυουν τα αμύγδαλα. Στις περισσότερες δίαιτες θα διαβάσετε πως προτείνουν μία χούφτα αμύγδαλα για σνακ.Μάθετε τώρα τους πέντε βασικότερους λόγους για να βάλετε τα αμύγδαλα στην διατροφή σας:

Λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι απλά ένα πρόβλημα στην εμφάνισή σας στην παραλία. Περιβάλλει τα όργανά σας και αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο Penn State σε 52 ενήλικες με αυξημένη LDL (κακή) χοληστερόλη, διαπίστωσε ότι εκείνοι που έτρωγαν 40gr αμύγδαλα ημερησίως για έξι εβδομάδες, μείωσαν το λίπος της κοιλιάς και την περιφέρεια της μέσης τους περισσότερο από εκείνους που είχαν μια διατροφή με άλλα σνακ ανάλογης θερμιδικής αξίας.

Χαμηλότερη χοληστερίνη

Συγκεκριμένα χαμηλότερο επίπεδο κακής χοληστερόλης (LDL). Όσοι τρώνε αμύγδαλα είναι 44% λιγότερο πιθανό να έχουν αυξημένα επίπεδα LDL χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Λουιζιάνα επάνω σε 24.808 ενήλικες.

Μειώνουν την όρεξη

Περίπου 40gr ψημένων, ελαφρώς αλατισμένων αμυγδάλων την ημέρα βοηθούν στον περιορισμό της πείνας και την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων του ζαχάρου στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Purdue.

Λιγότερη φλεγμονή

Μία νέα έρευνα Κινέζων επιστημόνων έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη-2 βελτίωσαν δραματικά τα επίπεδα οξειδωτικού στρες και φλεγμονής στον οργανισμό τους, τρώγοντας 40gr αμύγδαλα την ημέρα για περίοδο 3 μηνών.

Μπόνους

Έκτος λόγος για να απολαύσετε μια μερίδα αμυγδάλων την ημέρα: Είναι γευστικότατα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία μαγειρικής που ένας φοιτητής πρέπει να γνωρίζει;

Φοιτητές φαγητό: Για τους φοιτητές και μαθητές που θέλουν να ξεφύγουν από τις συνεχείς παραγγελίες παράδοσης και να εξοικονομήσουν χρήματα μαγειρεύοντας στο σπίτι, είναι απαραίτητο να κατέχουν μερικές βασικές μαγειρικές δεξιότητες