Διατροφή

Κοτόσουπα, το φάρμακο για τη γρίπη

Κοτόσουπα, το φάρμακο για τη γρίπη

Το κρύο έπιασε για τα καλά και η «εποχή της γρίπης» είναι γεγονός. Αν την «αρπάξατε» λοιπόν, ή αν θέλετε απλά να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στην γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα, δεν έχετε παρά να εναποθέσετε τις ελπίδες σας σε ένα εναλλακτικό φάρμακο, στην πατροπαράδοτη κοτόσουπα.

Τελικά οι γιαγιάδες μας δεν είχαν άδικο όταν μας έφτιαχναν κάθε λογής σούπες για το κρυολόγημα. Γνωστή και ως «φυσική» πενικιλίνη, η κοτόσουπα είναι στην κορυφή της λίστας των τροφών για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Βοηθάει στην απόφραξη της μύτης και στο «άνοιγμα» του αναπνευστικού συστήματος.

Η κοτόσουπα περιέχει επίσης ουσίες που συμβάλλουν στην αραίωση της βλέννας στους πνεύμονες και στην καταπολέμηση της πνευμονικής φλεγμονής. Τέλος, μαλακώνει τον ταλαιπωρημένο από τον βήχα λαιμό.

Η παρασκευή της είναι ιδιαίτερα απλή και μπορείτε να την φτιάξετε ανά πάσα στιγμή. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Ένα μικρό κοτόπουλο

  • Ένα φλυτζανάκι ρύζι 

  • Μία κουταλιά βούτυρο 

  • Αλάτι 

  • Πιπέρι

  • Ένα αυγό 

  • Ένα λεμόνι. 

Προαιρετικά προσθέστε λαχανικά για επιπλέον προστασία (πιπεριά, καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.). Βράζουμε το κοτόπουλο για μία ώρα. Το βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τα κόκαλα. Στραγγίζουμε το ζουμί και προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για δεκαπέντε λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βράζουμε για είκοσι λεπτά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Για το αυγολέμονο χτυπάμε ένα αυγό και το ζουμί ενός λεμονιού (ή δύο αν σας αρέσει πιο ξινό) σε ένα πιάτο. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το βάζουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο, για να μην κόψει. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο για να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας;

Το καλύτερο είδος μεσημεριανού φαγητού για "δύσκολα" παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.