Διατροφή

Το μαύρο σκόρδο έχει μειωμένη μυρωδιά & γλυκιά γεύση

Το μαύρο σκόρδο έχει μειωμένη μυρωδιά & γλυκιά γεύση

Το μαύρο σκόρδο έχει γίνει ανάρπαστο το τελευταίο διάστημα από τους καταναλωτές λόγω των υψηλών θρεπτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ(www.logodiatrofis.gr),Πάτρας, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Το μαύρο σκόρδο συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο δυνατές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για ένα φυσικό μη επεξεργασμένο τρόφιμο που τον τελευταίο καιρό ανεβαίνει στις προτιμήσεις των καταναλωτών, αφού συγκαταλέγεται σε μια από τις δυνατές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε σχέση με το λευκό έχει μειωμένη μυρωδιά αλλά γλυκιά γεύση. Η υφή του είναι μαλακή σαν ένα αποξηραμένο φρούτο. Η δράση του μαύρου σκόρδου έχει αποδειχθεί μεγάλη αφού εκδηλώνει σημαντικές αντιβιοτικές ιδιότητες. Αυτό οφείλεται σε μια ουσία που περιέχει και ονομάζεται allitridin η οποία δρα έναντι του ανθρώπινου ιού του έρπητα. Γνωρίζοντας ότι το λευκό σκόρδο περιέχει αλισίνη, η οποία είναι διαλυτή μόνο σε λίπος, το Μαύρο Σκόρδο περιέχει S-Allycysteine​​, η οποία είναι διαλυτή στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα θα απορροφήσει όλα τα φυσικά οφέλη για την υγεία πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος και γρίπης . Μεταξύ των ιών που επηρεάζονται από τα εκχυλίσματα σκόρδου συμπεριλαμβάνονται ο ανθρώπινος κυτταρομεγαλοϊός, ο ιός γρίπης , ο ιός έρπη , ο ιός της φυσαλιδώδους στοματίτιδας, και ο ανθρώπινος ρινοϊός τύπου .

Επιπλέον, διαθέτει αυξημένα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών και λόγω αυτού δρα αποτελεσματικά στον έλεγχο της χοληστερόλης και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού! Δεν θέλει πολύ μαγείρεμα και ταιριάζει σε κάθε είδους πιάτο, ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, μαρινάδες αλλά και βινεγκρέτ πράσινης σαλάτας. Τέλειο τριμμένο πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί ολικής . Ένα γευστικό και απολαυστικό σνακ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο για να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας;

Το καλύτερο είδος μεσημεριανού φαγητού για "δύσκολα" παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.