Διατροφή

Παγωτά, είναι καλή επιλογή ως γλυκό;

Παγωτά, είναι καλή επιλογή ως γλυκό;

 

Ποια η σύνθεση των παγωτών;

Τα παγωτά φτιάχνονται από γάλα ή σκόνη γάλακτος ή είναι παγωτά φρούτων ή γρανίτες. Περιέχουν γάλα , αυγά , βούτυρο, κρέμα γάλακτος, γαλακτοματοποιητές , σταθεροποιητές και ανάλογα το είδος, χυμούς φρούτων , κακάο, ξηρούς καρπούς κ.α Τρία είναι τα κύρια συστατικά τους .Το λίπος το οποίο κυμαίνεται από 3- 13% ανάλογα το είδος του παγωτού ,οι υδατάνθρακες σε ποσοστό τουλάχιστον 20% και η πρωτείνη σε ποσοστό 10% περίπου.

Εκεί οφείλονται και οι πολλές θερμίδες που έχουν;
Το παγωτό πραγματικά παρέχει μεγάλα ποσά ενέργειας σε συμπυκνωμένη μορφή καθώς είναι πλούσιο σε λίπη και υδατάνθρακες προσθέτοντας αρκετές θερμίδες στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Ένα κανονικό παγωτό έχει γύρω στις 200 θερμ/100 γρ. ανάλογα με το ποσοστό του λίπους

Είναι προτιμότερο λοιπόν να καταναλώνουμε light παγωτά ;
Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς από τα παραπάνω το παγωτό θεωρείται απαγορευμένη τροφή για ανθρώπους με προβλήματα σακχάρου , υπερλιπιδαιμιών , υπέρτασης ή για ανθρώπους που απλά θέλουν να ελέγξουν το βάρος του

Tα παγωτά light πάντως αποτελούν σίγουρα εναλλακτική λύση
Παρασκευάζονται από γάλα χωρίς λίπος ενώ η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί από ασπαρτάμη ή σορβιτόλη, ουσίες που δεν αποδίδουν θερμίδες
Τα κορεσμένα λίπη αντικαθίστανται και αυτά από άλλες σύνθετες λιπαρές ουσίες.

Καταλήγοντας τι θα μπορούσαμε να συστήσουμε όσον αφορά στην κατανάλωση του παγωτού;
Θα πρέπει να τονίσουμε την υψηλή θρεπτική του αξία σε σχέση με άλλα γλυκά αλλά και να εφιστήσουμε την προσοχή στην ενεργειακή του αξία .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Vegan συνταγή: Tacos από φακές

Κοτόπουλο Bali: Μια ινδονησιακή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.